واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: افزايش قيمت مايحتاج عمومى و مشكلات معيشتى اقشار آسيبپذير
زاهدان- خبرنگار رسالت:
اگرچه در يكسال اخير مايحتاج عمومى بويژه مواد غذايى از جمله برنج و گندم كه قوت مردم فقير را تشكيل مىدهد در سراسر دنيا افزايش يافته ولى اين افزايش در سيستان و بلوچستان نه تنها چشمگير است بلكه قيمت برخى اقلام چندين برابر مراكز توليدى مواد غذايى است.
در اين استان به دليل فاصله زياد از مراكز توليد كه گاهى بعضى از اقلام كالاهاى اساسى از جمله موادغذايى از غرب كشور و از فاصله سه هزار كيلومترى تامين مىشود قيمت موادغذايى بسيار گران است زيرا حدود 30 درصد هزينه حمل آن مىشود.
از سوى ديگر وجود واسطههاى فراوان به دليل نبود واحدهاى بزرگ تهيه وتوزيع كالاهاى اساسى بخشى از افزايش قيمتها ناشى از اين مسئله است و اين در حالى است كه در روستاهاى دوردست واسطههاى توزيع كالا چند برابر مىشود.
براين اساس بالا بودن قيمت كالاها بويژه مايحتاج عمومى مشكلات اقتصادى اقشار آسيبپذير را دوصد چندان كرده به طورى كه هر روز بر تعداد افراد مبتلا به سوءتغذيه بويژه در بين روستاييان افزايش نشان مىدهد.
كارشناسان امور تغذيه مىگويند كوتاهى قد كودكان، پايين بودن وزن، لاغرى و ضعيفى افراد از جمله مشكلات سوءتغذيهاى در اين استان است كه هر روز بر تعداد افراد مبتلا به سوءتغذيه افزوده مىشود.
گزارش خبرنگار ما به نقل از كارشناسان اقتصادى حاكى است بالا بودن آمار بيكاران از يكسو، مشكلات خشكسالى كه بيكارى روستاييان را به دنبال داشته و دارد از سوى ديگر موجب گشته تا اكثريت افراد فقير بويژه كسانى كه زيرخط فقر زندگى مىكنند و تعداد آنها هم كم نيست در ماه يك وعده هم غذاى گرم نداشته باشند.
يكى از كارگران درخصوص مشكلات تامين معيشت اقشار آسيبپذير به خبرنگار ما گفت: تنها قشر كارگر مشكل تامين معيشت در اين استان ندارد بلكه كسبه جزء، كارمندان دولت، بازنشستگان، روستاييان همه و همه قادر به خريد مايحتاج عمومى كه روزانه قيمت آنها افزايش مىيابد نيستند. وى افزود: حتى بعضى خانوادهها نان مصرفى روزانه خود را نمىتوانند تامين كنند زيرا اولا تعداد نانوايىهايى كه نان را به نرخ دولتى مىفروشند يا محدود شده و يا سهم آرد آنها كم شده است كه بايد براى تهيه چند قرص نان كه آن هم به صورت محدود بين مردم توزيع مىشود چند ساعت در صف بود و ثانيا نانوايىهاى آزادپز كه از آرد آزاد دولتى و يا آرد گرانقيمت بازار آزاد نان توليد مىكنند يك قرص نان را چندين برابر مىفروشند.
حسن سرگلزايى افزود: فكر نمىكنم خانوادههاى فقير و كمدرآمد قادر به خريد مواد پروتئينى باشند زيرا سيبزمينى كه خوراك اصلى مردم است حدود كيلويى هزارتومان است كه البته در فصول مختلف در نوسان است.
وى در پايان از مسئولين خواست ترتيبى اتخاذ نمايند تا كالاهاى مصرفى موردنياز مردم از توليدبه مصرف در اختيار مصرفكنندگان قرار گيرد تا افراد كمدرآمد اينهمه مشكل تغذيه نداشته باشند.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]