واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: سعدالله زارعي نقش عربستان در لبنان
خبرگزاري فارس: تحولات لبنان و ناتواني نيروهاي هم پيمان عربستان سعودي در اين كشور، طوري سبب برآشفتگي مقامات سعودي شده است كه وزير خارجه عربستان كه عنان اختيار را از دست داد و به بيان الفاظي غير ديپلماتيك روي آورد.
تحولات لبنان و ناتواني نيروهاي هم پيمان عربستان سعودي در اين كشور، طوري سبب برآشفتگي مقامات سعودي شده است كه وزير خارجه عربستان كه عنان اختيار را از دست داد و به بيان الفاظي غير ديپلماتيك روي آورد.
سعود الفيصل در حالي ايران را متهم به دخالت در لبنان مي كند كه خود در همين نطق كه در اجلاس وزراي خارجه اتحاديه عرب در قاهره بيان شده است، دولت هاي عربي را به اعزام نيروهاي نظامي جهت حمايت از جريان شكست خورده لبنان و مقابله با نيروهاي مقاومت تشويق نمود.
تحولات لبنان و ناتواني نيروهاي هم پيمان عربستان سعودي در اين كشور، طوري سبب برآشفتگي مقامات سعودي شده است كه وزير خارجه عربستان كه بنا بر پست سازماني خود و تجربه سالها حضور در اين مسئوليت، مي بايست گفتاري توام با متانت، منطق و انصاف داشته باشد، عنان اختيار را از دست داد و به بيان الفاظي روي آورد كه در عرف سياسي هيچ جايگاهي ندارد.
اين برخورد از يك سو عمق شكست جريان وابسته به عربستان در لبنان را نشان مي دهد و از سوي ديگر بيان كننده اهميت پيروزي نيروهاي مقاومت در لبنان است.
سعود الفيصل در حالي ايران را متهم به دخالت در لبنان مي كند كه خود در همين نطق كه در اجلاس وزراي خارجه اتحاديه عرب در قاهره بيان شده است، دولت هاي عربي را به اعزام نيروهاي نظامي جهت حمايت از جريان شكست خورده لبنان و مقابله با نيروهاي مقاومت تشويق نمود.
آن چه كه وزير خارجه سعودي در مورد دخالت ايران در لبنان ادعا مي كند، همان نفوذ معنوي جمهوري اسلامي است كه برخاسته از سال ها همراهي دولت و ملت ايران با مردم لبنان در جريان كاميابي ها و ناكامي ها بوده است.
در واقع ايران با اتخاذ مواضع ثابت نسبت به مردم مظلوم لبنان و حمايت از صلح، ثبات و آرامش در اين كشور، صاحب نفوذ معنوي گسترده اي در بين اقشار و طوايف مختلف اين كشور شده است.
در طول اين مدت، مقامات عربستان با دخالت در شئون ملت لبنان و قرباني كردن مصالح اين كشور به پاي منافع سعودي و صهيونيست ها، در نقطه مقابل منافع ملي لبنان قرار داشته است.
ميزان جدايي دربار سعودي از مردم لبنان به گونه اي بود كه به محض وقوع ناآرامي در بيروت غربي، يعني منطقه اي كه سفارت عربستان در آن واقع شده است، سفير عربستان در بيروت به همراه خانواده خود، با عجله و اجاره يك قايق تندرو، بيروت را به سمت سواحل قبرس ترك كرد.
مشكل عربستان اين است كه تمايل دارد لبنان به عنوان ادامه دهنده سياست منطقه اي عربستان و هم پيمانانش عمل كند در حالي كه ايران به دنبال اين است كه كشورهاي منطقه از استقلال برخوردار بوده و دولت ها، مردمي و مستحكم باشند.
از نظر جمهوري اسلامي ايران، هرچقدر اقتدار دولت ها و ملت ها در منطقه بيشتر باشد، زمينه نفوذ و استيلاي غرب در خاورميانه از بين مي رود.
سخن بي اساس سعود الفيصل، وزير خارجه سعودي در خصوص محبوب ترين چهره جهان عرب ، بسيار سخيف تر و بي ارزش تر از ان است كه نيازمند پاسخ باشد.
سعود الفيصل كه گمان مي كند ملت هاي منطقه هم پيماني او و ساير دولتمردان سعودي با قصاب ملت فلسطين يعني آريل شارون را فراموش مي كنند، در اجلاس اتحاديه عرب به گونه اي سخن مي گويد كه گويي او از شارون تنفر دارد.
در دوره اي كه شارون و سيدحسن نصرالله رو در روي هم قرار داشتند، سعود الفيصل در كنار شارون و رودر روي سيد حسن نصرالله و ساير نيروهاي مقاومت قرار داشت.
او در حالي به سمت چهره منور مرد بزرگ خاورميانه چنگ مي اندازد كه ملت هاي منطقه روز به روز از عربستان سعودي به دليل نزديكي و هم پيماني شديدش با ايالات متحده امريكا، نفرت بيشتري پيدا مي كنند و نفوذ عربستان سعودي طي دهه گذشته روز به روز در مناطق مختلف تحت نفوذ عربستان كمتر و كمتر شده است.
كاهش شديد نفوذ سعودي در منطقه قفقاز و به طور مشخص حوزه چچن، كاهش شديد نفوذ عربستان در تاجيكستان، شكست نيروهاي طالبان وابسته به اين كشور در افغانستان، شكست القاعده و جنبش خشونت طلب موسوم به جمعت علماي اسلام در عراق، شكست خط عربستان در تركيه و كاهش نفوذ آنها در افريقاي شمالي و درياي سياه، نمونه هايي از روند رو به افول دربار سعودي طي دهه گذشته است و بر همين اساس، مقامات اين كشور كه تحولات منطقه خاورميانه را در نقطه مقابل اهداف خود ارزيابي مي كنند، با عصبانيت به مقدسات منطقه اهانت مي كنند.
البته علي رغم شدتي كه به خرج مي دهند، توانايي پيگيري اهداف خود را ندارند و نكته جالب اين است كه درست در شرايطي دربار سعودي خواهان تشديد بحران در لبنان است و از اعزام نيروهاي جنگي به لبنان سخن مي گويد كه طرف هاي مختلف در لبنان در حال تجربه گفتگوي جديد و تنظيم مناسبات داخلي هستند. اين نشان دهنده آن است كه نيروهاي تحت حمايت عربستان سعودي در لبنان، از موفقيت آميز بودن حمايت دربار سعودي مايوس شده اند و بار ديگر بر همكاري بين قبايل در داخل لبنان تاكيد مي كنند.
........................................................................
منبع: سايت بصيرت
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]