تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837869222




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به عملكرد يكساله ساركوزي در زمينه مهاجرت - 1


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به عملكرد يكساله ساركوزي در زمينه مهاجرت - 1
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): پاريس - مسئله مهاجرت به عنوان يك پديده چند بعدي محدود به فرانسه نيست و يكي از بحث هاي روز اروپا است كه هر از گاهي بر اثر جريانهاي داخلي و بين المللي فعال شده و به ميدان تصميم گيريهاي جدي ميان سران اين كشورها وارد مي شود.


حساسيت بر سر اين مسئله تا اندازه اي است كه امروز با تلقي آن به عنوان يك "موضوع بسيار حساس " از سوي ساركوزي ، به تاسيس وزارتي به همين نام در فرانسه منجر شده و با تصويب قوانيني جنجالي در اين يك سال آن را به يكي از مهمترين پرونده هاي كاري دوره رياست او بدل كرده است .
حوزه مطالعاتي مربوط به مهاجرت درعلوم انساني نيز سالهاست كه در ارتباط با حوزه هاي ميان رشته اي ديگر ، مسئله را از جوانب مختلف مي كاود و جنبه هاي اقتصادي - سياسي و فرهنگي آن را چه در سطح داخلي و چه در سطح بين المللي به بحث و بررسي مي گذارد.
در مطالعات جامعه شناختي شهري و جامعه شناسي مهاجرت نيز اين حساسيت ها به پديده شناسي "گتو" و مباحث ناشي از ان منتهي شده است .
"گتو" اصطلاحي است كه امروزه براي اماكن اقامتي اين نوع از مهاجران بكار گرفته مي شود و داراي باري منفي است ، در سالهاي گذشته بسياري از جامعه شناسان به مسئله "گتو" به عنوان مناطقي جرم خيز پرداخته اند.
اين مفهوم از اين جهت مورد نقد مخالفين واقع شده است كه دولت با ساخت گتوها در واقع تلاش كرده است كه طبقات مهاجر را دور هم جمع كرده و از ورود و انتشار آنان به متن جامعه فرانسوي جلوگيري كند. اين كار با اعمال سياست هايي ، هم بطور مستقيم وهم بطور غير مستقيم صورت گرفته است .
تاريخچه مهاجرت درفرانسه به بيش ازيك قرن بازمي گردد. اسناد نشان مي دهد كه واژه مهاجرت و مهاجر تا سال 1870 در فرانسه براي عموم واژه اي شناخته شده نبود و بجاي ان از واژه "خارجي " استفاده مي شد.
شايد بطور قطعي جمهوري سوم فرانسه را بتوان زمان قطعي تدوين ساز و كار حقوقي براي واژه "مهاجرت " و "مهاجر" به حساب اورد كه از 1870 تا 1940 به طول انجاميده است .
سالهاي ميان دو جنگ جهاني اول و دوم در جمهوري سوم فرانسه ، سالهاي درگيري هاي فرانسه در آفريقا است و تجربه هاي آغازين مهاجرت در فرانسه با افزايش صنعتي شدن كشورهاي غربي و ورود "نيروي كار در زنجير" ، به انها رقم مي خورد.
پس از جنگ جهاني دوم و با پايان اشغال الجزاير توسط فرانسه مهاجران عرب مغربي براي آباداني و نوسازي فرانسه بطور انبوه وارد اين كشور مي شوند.
تصويب قانون رفت و امد آزاد براي الجزايري ها كه با نيت تسهيل بازگشت آنان به كشورشان صورت مي گيرد در عمل به اقامت دراز مدت آنان در فرانسه مي انجامد و تعداد بيشتري را با انگيزه هاي اقتصادي به اين كشور صنعتي غرب مي كشاند.
اين روند به نوعي نابرابري جنسيتي ميان مهاجران دامن مي زند و سبب افزايش نيروي مردانه مهاجر در فرانسه شده كه باعث مي شود مردان سياست فرانسه در ميانه دهه هفتاد ميلادي تصميم بگيرند تا با تصويب قانون "تجميع خانواده " يا طرح "رو گروپمان فاميليال " به نوعي برابر سازي جنسيتي و يا زنانه سازي روند مهاجرت دست بزنند.
از آن سالها كه دولتهاي ژيسكاردستن ، ميتران و شيراك حكومت را در اين كشور تجربه كرده اند تا يك سال گذشته كه ساركوزي بر سر كار آمد مسئله مهاجرت آهنگي كمابيش يكنواخت و مشابهي را طي كرده است . جز آنكه گاه در زمان سوسياليست ها امتيازات بيشتري براي مهاجرين و اقامت آنها در فرانسه در نظر گرفته مي شد و انديشه چپ بطور ايدئولوژيك نمايش دفاع از محروميت هاي انساني را در سر لوحه كار خود قرار مي داد.
اقدامي ظاهرا انسان دوستانه اما در واقع از يك سو براي تامين نيروي كار ارزان براي كارهاي پست كه فرانسويان مايل به انجام انها نيستند و از سوي ديگر تلاش براي تسكين آلام اتباع مستعمرات سابق فرانسه درآفريقا كه همچنان خاطره ظلم ژنرالها و سربازان استعمارگر فرانسه را در ذهن دارند.
در مقطعي از دوره رياست شيراك بر فرانسه ، نيكلا ساركوزي جوان ، وزارت كشور را بدست مي گيرد و در اين دوره شايد براي نخستين بار پس از دهه ها، فرانسه با تشديد قوانين مهاجرت روبرو است .
او كه خود فرزند يك مهاجر است از برخوردهاي قاطع در برابر متخلفين مهاجر ، مهار خشونت و اقتصادي كردن و سودآور بودن روند مهاجرت سخن مي گويد و به شيوه كم سابقه اي در دفاع از ارزشهاي ملي فرانسه و فرانسويان سخن مي راند.
سياست هاي مهاجرستيز اين وزير آن روز كه مطلوب راست هاي افراطي فرانسه نيز بود و زمينه استفاده تبليغاتي و انتخاباتي انان را هم فراهم مي كرد نويد آاغاز دوره اي ديگر را در امر مهاجرت مي داد.
به جز سالهايي كه دولت سوسياليست ژوسپن زمام كار را دردست داشته است ، ساركوزي بيشترين مخالفت را در حاكميت مطلق راست ها بر فرانسه در برابر پناهندگان خارجي اعمال كرده است . در كارنامه او از بستن اردوگاه فرانسوي پناهندگان در "پادكاله " تا تلاش براي برگزاري نشست هاي منطقه اي در سطح اتحاديه اروپا با وزراي همتاي او به چشم مي خورد.
از همين رو بود كه بيشترين نگراني مهاجران غيرقانوني در زمان انتخابات رياست جمهوري ازناحيه پيروزي او اين بود كه ممكن بود كار آنها را با دشواريهايي غيرقابل پيش بيني روبرو كند. آنهاوغالب خارجيان جانب سوسياليست ها را گرفته بودند. سوسياليست هايي كه در سالهاي گذشته قانون مهاجرستيز ساركوزي را مورد انتقاد فراوان قرار داده بودند.
از سوي ديگر شرايط دروني اجتماعي و تقنيني كشورهايي چون فرانسه و آلمان - كه با يكديگر در اين زمينه ها تشابه فراواني دارند - با تحولات جهاني ديگري همچون نظريه برخورد تمدنها و حادثه يازده سپتامبر و حوادث مرتبط پس از آن نيز همراه شد و آن را به مشكلي فراملي بدل كرد.
اين دوكشوربويژه به عنوان پايه گذاران اتحاديه اروپا ونيزنماد پيشرفت دراروپاي غربي بطوردايم هدف اول مهاجرت مهاجران قرار مي گرفتند و با توسعه اتحاديه اروپا به 25 كشور ، زمينه مهاجرت اتباع كشورهاي تازه پيوسته نيز به اين دو كشور فراهم مي شد.
با اين رويكرد، فرانسه و آلمان و برخي ديگر از كشورهاي اروپايي اين مسئله را به مسئله اتحاديه بدل كرده و اين موضوع اجتماعي سابق ، جنبه اي امنيتي و قاره اي نيز پيدا كرد و ساركوزي در ايجاد اين نظم و نسق جديد بسيار موثر بود.
مختصات پديده مهاجرت در فرانسه :
فرانسه بنا بر آمار رسمي در سال 2004 حدود پنج ميليون مهاجر دارد كه رقمي نزديك به هشت درصد از جمعيت اين كشور را تشكيل مي دهند.
حدود 40 درصد از اين افراد مليت فرانسوي را از راه تغيير تابعيت يا ازدواج با يك فرانسوي كسب كرده اند.
ادامه دارد ....
1553
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن