تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835498511
استاد دانشگاه کویتی: ایران و تروریسم بزرگترین تهدید برای کشورهای عربی هستند
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استاد دانشگاه کویتی: ایران و تروریسم بزرگترین تهدید برای کشورهای عربی هستند بین الملل > دیپلماسی - استاد علوم سیاسی دانشگاه کویت تاکید کرد، گسترش نفوذ ایران در منطقه به ویژه پس از امضای توافق هسته ای و به رسمیت شناخته شدن این کشور به عنوان بازیگر اصلی در منطقه از سوی آمریکا، خطری جدی علیه کشورهای عربی خلیج فارس است.
واحد مرکزی خبر نوشت: به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره عربی، دکتر فیصل ابوصلیب که در برنامه «فی العمق» این شبکه درباره «آینده امنیت کشورهای عربی خلیج فارس در سایه متغیرهای منطقه ای و بین المللی» شرکت کرده بود، در پاسخ به سئوالی درباره خطرات خارجی که امنیت این کشورها را تهدید می کند، گفت: در حقیقت منطقه خلیج(فارس) و کشورهای عربی این منطقه آشکارا در حال پشت سر گذاشتن یک نقطه عطف مهم، حساس و خطرناک هستند. یک خطر واقعی به ویژه پس از نزدیک شدن آمریکا و ایران به یکدیگر در مقطع اخیر، این منطقه را تهدید می کند. خطر ایران، خطری مستقیم نیست یعنی مانند وضعیت میان عراق و کویت در سال 1990 نیست. و خطر اشغال مستقیم این کشورها (توسط ایران) وجود نخواهد داشت بلکه خطر نفوذ فزاینده و سلطه و هژمونی ایران در منطقه مطرح است. منظورم پیامدهای توافق هسته ای ایران است.
یعنی از سال 1979 تاکنون این نخستین بار است که آمریکا به طور ضمنی ایران را به عنوان یک بازیگر اساسی در منظومه خلیج فارس به رسمیت می شناسد.
وی در پاسخ به سئوال مجری برنامه مبنی بر این که چرا کشورهای خلیج فارس، دانشگاهیان و ناظران، نزدیک شدن ایران و آمریکا به یکدیگر از طریق توافق هسته ای را خطری مستقیم ضد کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس می دانند؟ گفت: علتش در واقع آن است که معادله حاکم بر روابط دو طرف، یک «معادله یک به صفر» است. یعنی هر دستاوردی که یکی از طرفین کسب کند، به منزله باخت طرف مقابل به همان میزان است. این معادله حاکم بر روابط عربستان و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس با ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در این کشور است. از این رو، آمریکا به ویژه پس از توافق هسته ای با ایران، به طور ضمنی ایران را به عنوان یک بازیگر اصلی در منطقه به رسمیت می شناسد و روشن است که آمریکا در آینده فشارهایی بر کشورهای عربی خلیج فارس اعمال خواهد کرد که ایران در معادله نظام امنیتی خلیج (فارس) ادغام شود. چرا که در اوایل دهه 90، طرح هایی برای نظام امنیتی منطقه خلیج(فارس) مطرح شد مانند طرح «1+6» که اعلامیه دمشق نام گرفت و منظور از آن مجموعه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس) بعلاوه مصر و سوریه بود. یا طرح «1+6» که از طرف روسیه در ابتدای دهه 90 مطرح شد. اما تفاوت ماجرا در آن است که در آن مقطع آمریکا از این گونه طرح ها استقبال نمی کرد بلکه کشورهای عربی منطقه خلیج(فارس) را آشکارا بر طرف ایرانی ترجیح می داد. اما اکنون آمریکا و روسیه روی معادله امنیت خلیج(فارس) با انضمام و ادغام ایران در این مجموعه توافق کرده اند. اگر بتوانیم این معادله حاکم بر روابط طرفین را تغییر دهیم، مداخلات ایران در مسائل منطقه را نمی توانیم نادیده بگیریم. بنابراین اگر در آینده بتوانیم این معادله را تغییر دهیم، ممکن است ادغام ایران در این مجموعه خطری علیه کشورهای عربی خلیج(فارس) نباشد.
این استاد دانشگاه کویت در پاسخ به سئوالی درباره این که آیا اگر ایران به عنوان تنها بازیگر بزرگ منطقه به رسمیت شناخته شود، خطر تکرار سناریوی حمله عراق به کویت از سوی ایران و توسعه طلبی آن و اشغال برخی کشورهای منطقه وجود ندارد؟ گفت: بررسی شیوه تفکر ایران و تصمیم سازان این کشور، نشان می دهد که ذهنیت و عقلیت ایرانی ها با ذهنیت رژیم صدام و به ویژه شخصیت بی پروا و لجباز شخص صدام بسیار متفاوت است لذا مداخله ایران یا تلاش این کشور برای گسترش نفوذ خود در منطقه به این شیوه مداخله مستقیم نظامی در مسائل منطقه نخواهد بود. روند تاریخی تحرکات ایران در منطقه به ویژه پس از انقلاب اسلامی، نشان می دهد این کشور اقدام به اشغال مستقیم کشورهای دیگر نمی کند بلکه به گسترش نفوذ یا اشغال غیرمستقیم می پردازد، همان گونه که در عراق پس از سرنگونی رژیم صدام رخ داده است. از این رو، شاخص ها و نشانه هایی که می توانیم از طریق آنها تحرکات ایران را بشناسیم، چنین روندی دارد و قطعا این رژیم تغییر زیادی نکرده است و به ویژه پس از پایان جنگ عراق و ایران، پخته تر شده و شور و حماسه انقلابی که در ابتدای انقلاب ایران وجود داشت و اصل صدور انقلاب پس از پایان جنگ 8 ساله، که با فوت (امام) خمینی (ره) همراه بود، به طور جدی تغییر کرده است. سیاستمداران ایران بسیار کارکشته تر، پخته تر و آگاه تر به مسائل منطقه شده اند و بهتر می توانند بدون مداخله مستقیم، اهداف ایران را محقق کنند، بدون آن که نیاز داشته باشند مانند حمله سال 90 عراق به کویت، کشوری را اشغال کنند.
مجری شبکه در ادامه پرسید، از دو خطر اشغال مستقیم و خطر ایجاد مناطق نفوذ و طرفداران و احزاب و گروه های وابسته به خود در کشورهای منطقه از سوی ایران، کدامیک خطرناک تر و نگران کننده تر است؟
فیصل ابو صلیب پاسخ داد: به نظر من، شیوه غیرمستقیم نگران کننده تر است، زیرا قدرت کشورها برای مقابله با این شیوه غیرمستقیم، کمتر از قدرت آنها برای مقابله با خطر مستقیم است. خطر مستقیم روشن است و همانند سناریوی اشغال کویت توسط عراق، امکان مقابله و بیرون راندن قدرت مهاجم وجود دارد اما مداخله غیرمستقیم، شیوه های مختلفی برای نفوذ و اعمال سلطه و رویکردی بلندمدت و فرسایشی دارد. نکته دیگر آن که چرا کشورهای عربی خلیج(فارس) احساس می کنند این مسئله می تواند خطری علیه آنها باشد، علتش تباین و تفاوت منافع است. باید توجه داشت که خطر ایران برای کشورهای عربی خلیج(فارس) یک خطر نسبی به شمار می رود. یعنی خطر ایران برای عربستان، بحرین یا کویت قابل مقایسه با خطر این کشور برای کشوری مانند عمان که یک موافقتنامه همکاری دفاعی و نظامی با ایران امضاء کرده است و نقشی اصلی در فرایند مذاکرات و نزدیک کردن آمریکا و ایران به یکدیگر و امضای توافق هسته ای داشته است، یکسان نیست. البته این خطر در خصوص امارات و قطر نیز که با درجاتی کمتر، دارای روابط اقتصادی و تجاری با ایران هستند، کمتر از دیگران است. بنابراین، به نظر من، بازیگر اصلی در نظام امنیتی خلیج(فارس)، عربستان سعودی است. قطعا عربستان جاه طلبی هایی در منطقه دارد و می خواهد به یک قدرت منطقه ای تبدیل شود و به درستی معتقد است که نفوذ ایران در این منطقه حیاتی برای عربستان یعنی منطقه خلیج(فارس) و جزیره العرب، مانع نفوذ و قدرت یابی سعودی ها است.
این استاد دانشگاه کویت در ادامه تاکید کرد علاوه بر خطر ایران، خطر تروریسم که یک خطر بین المللی است به ویژه درخصوص کشورهای عربی منطقه یک خطر داخلی محسوب می شود و عوامل داخلی در داخل خود این کشورها دارد که متاثر از عوامل خارجی نیز هستند. قطعا این خطری بسیار بزرگ برای کشورهای عربی خلیج(فارس) و رژیم های آنها به شمار می رود. علاوه بر آن، برخی خطرات داخلی نیز این کشورها را تهدید می کند. یعنی وجود تحرکات اجتماعی و سیاسی در کشورهای خلیج(فارس) و از سوی دیگر کندی رژیم های این کشورها در همراهی با این تحولات و کندی اصلاحات سیاسی، تهدیدی واقعی علیه رژیم های این کشورها و ثبات آنها است. فروپاشی مجموعه شورای همکاری خلیج(فارس) یکی از سناریوهای بدبینانه در آینده است و یکی از خطرات به شمار می رود. سناریوی دیگر نیز ایجاد یک مجموعه جایگزین به جای شورای همکاری خلیج(فارس) است که گذر زمان آن را روشن خواهد کرد که آیا آمریکا کشورهای عربی خلیج(فارس) را برای ادغام ایران در نظام امنیتی منطقه تحت فشار قرار خواهد داد یا خیر؟ آیا چنین مجموعه امنیتی با حضور ایران شکل خواهد گرفت یا خیر، این مسئله نیز منوط به حل و فصل سیاسی بحران سوریه است.
فیصل ابو صلیب در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که آیا کشورهای عربی خلیج(فارس) در مقابله با این خطرات خارجی روش درستی را در پیش گرفته اند؟ گفت: باید گفت کشورهای عربی خلیج(فارس) را نمی توان یک مجموعه یکپارچه و واحد در نظر گرفت. وقتی از این کشورها سخن می گوییم در حقیقت از مواضع متفاوت به ویژه در قبال خطرات خارجی سخن گفته ایم. و این خود نشانه ضعف آنها است. ولی وجود برخی مظاهر توافق به ویژه در مسئله یمن یا سوریه به استثنای عمان و کویت که به شکل چشمگیری نقش آفرینی خارجی آن کاهش یافته است، تا حدی امیدوارکننده است و نشانه های خوبی از قدرت کشورهای عربی خلیج(فارس) برای مقابله با خطرات خارجی، به چشم می خورد. به عنوان مثال قدرت عربستان برای مداخله در برخی بحران های خارجی مانند مداخله این کشور در بحرین و انجام عملیات طوفان قاطعیت در یمن از جمله این نشانه های مثبت است. یک تحول آشکار در سیاست خارجی عربستان به چشم می خورد و این کشور قادر به تحقق اهداف خود با استفاده از قدرت نظامی شده است و دیگر مانند سابق فقط از سلاح نفت استفاده نمی کند. این نشانه مثبتی است مبنی بر این که کشورهای عربی خلیج(فارس) به رهبری عربستان سعودی قادر به مقابله با این تهدیدات خارجی هستند. البته نمی خواهیم درباره تکیه کشورهای عربی خلیج(فارس) بر قدرت نظامی درونی خود خیلی هم مبالغه بکنیم.
308 308
کلید واژه ها: کویت - ایران و عربستان - عربستان - شورای همکاری خلیج فارس - امارات متحده عربی -
سه شنبه 12 آبان 1394 - 20:18:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
سلاحهای کشورهای عربی بزرگترین تهدید امنیتی منطقه است
تهران خبرگزاری صدا و سیما سیاسی 1394 08 07 بنا بر گزارشی جدید کشورهای عرب که میلیون ها دلار تسلیحات خریداری کرده اند صلح و ثبات منطقه را تهدید می کنند به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بخش فارسی پایگاه اینترنتی شبکه پرس تی وی بنابر گزارش سازمان شفافیت بعضویت استاد دانشگاه کاشان به عنوان تنها هنرمند ایرانی در آکادمی بینالمللی سرامیک
چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۸ عضو هیات علمی دانشگاه کاشان به پیشنهاد سه نفر و تأئید 12 عضو هیات داوران آکادمی بینالمللی سرامیک به عنوان تنها هنرمند ایرانی به عضویت این آکادمی درآمد به گزارش سرویس علمی ایسنا با عضویت دکتر عباس اکبری در آکادمی بینالمللی سرامیک نام ایران در فهواکنش استاد دانشگاه آمریکا به شعار مرگ بر امریکا: مردم ایران حق دارند شعار «مرگ بر امریکا» سر دهند/ب
واکنش استاد دانشگاه آمریکا به شعار مرگ بر امریکا مردم ایران حق دارند شعار مرگ بر امریکا سر دهند به اقدامات دولت امریکا افتخار نمیکنماستاد دانشگاه هاروارد آمریکا گفت به دلیل سیاست خصمانه که دولتمردان امریکا با مردم ایران دارند به آنها حق میدهم که شعار مرگ بر آمریکا سر دهند بدرخواست ضدایرانی پارلمان بحرین از کشورهای عربی
درخواست ضدایرانی پارلمان بحرین از کشورهای عربیتاریخ انتشار پنجشنبه ۷ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۲۵ تعدادی از نمایندگان پارلمان بحرین مدعی شدند فراخواندن سفیر این کشور از ایران درخواستی مردمی بوده و از کشورهای عربی دیگر نیز خواستند سفرای خود را از تهران فرا بخوانند به گزارش فارس شبکه &laبحرین خواستار اخراج سفرای کشورهای عربی از ایران شد
بوشهرنیوز تعدادی از نمایندگان پارلمان بحرین مدعی شدند فراخواندن سفیر این کشور از ایران درخواستی مردمی بوده و از کشورهای عربی دیگر نیز خواستند سفرای خود را از تهران فرا بخوانند به گزارش " بوشهرنیوز " به نقل از فارس شبکه سی ان ان آمریکا در گزارشی اعلام کرد نمایندگان بحرکری: به امنیت کشورهای عربی مقابل خطر ایران متعهدیم
وزیر امور خارجه آمریکا در مراسمی در سفارت کویت در واشنگتن تاکید کرد کشورش به تامین امنیت کشورهای عربی مقابل آنچه که وی خطر ایران خواند پایبند است فارس جان کری وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه شب در مراسمی در سفارت کویت در واشنگتن بار دیگر اعلام کرد که کشورش به تأمین امنیت کشوپیغام بحرین به کشورهای عربی علیه ایران
خبرگزاری ایلنا شماری از نمایندگان پارلمان بحرین در گفت وگو با شبکه خبری سی ان ان بار دیگر اتهام های بی اساسی علیه ایران مطرح کرده و مدعی شدند اقدام منامه در فراخواندن سفیر خود از ایران به درخواست مردمی بوده است این نمایندگان بحرینی در ادامه ادعاهای شماری از کشورهای عضو شورای هسیسی: وضعیت منطقه امنیت ملی کشورهای عربی را تهدید می کند
رئیس جمهوری مصر با تاکید بر اینکه مصر از تلاش ها برای مقابله با تروریسم در منطقه حمایت می کند گفت امنیت ملی کشورهای عربی به دلیل شرایط رو به وخامت منطقه در خطر است ایسنا عبد الفتاح سیسی رئیس جمهوری مصر در سخنرانی که در یازدهمین نشست "گفتگوی منامه" در مقابل سران مقاماندیشکده آمریکایی «هریتیج»: ایران بزرگترین تهدید علیه منافع ملی آمریکاست
یک اندیشکده معتبر آمریکایی در تازه ترین تحلیل از ایران روسیه چین و کره شمالی به عنوان بزرگترین تهدیدهای فراروی آمریکا و ارتش این کشور در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان در سال ۲۰۱۶ نام برده است در این گزارش آمده است ایران و گروه های مبارز مختلف در خاورمیانه اگر قادر باشند تواناسیسی: وضعیت منطقه امنیت ملی کشورهای عربی را تهدید میکند
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۲ رئیس جمهوری مصر با تاکید بر اینکه مصر از تلاشها برای مقابله با تروریسم در منطقه حمایت میکند گفت امنیت ملی کشورهای عربی به دلیل شرایط رو به وخامت منطقه در خطر است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی عبد الفت-
گوناگون
پربازدیدترینها