واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سهشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۴
رییس و دو عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت با «محمدحسن ابوطالب کرمانی» چهره پیشکسوت عرصه هنر دیدار و گفتوگو کردند. به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدحسن کرمانی، عکاس و نقاش پیشکسوت، پیش از انقلاب فعالیتهای هنری خود را آغاز کرد و پس از انقلاب نیز با جدیت به کارش ادامه داد؛ اما مدتهاست که این هنرمند کمتر مورد توجه و حمایت قرار گرفته است. رئیس موسسه هنرمندان پیشکسوت در دیدار با این هنرمند گفت: دو سال پیش، از طرف موسسه با هنرمندان ملاقات کردیم، بخصوص هنرمندانی که چهره معروفی ندارند، افرادی را که آثار شاخصی دارند، اما کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند در رأس قرار دادیم. این ملاقاتها تأثیر روحی زیادی بر هنرمندان داشته است و سعی کردهایم در دیدارها از وجود هنرمندان چهره مانند اسماعیل خلج و عزتالله مهرآوران استفاده کنیم، زیرا دیدن چهرهها، جذاب است و اثرات روحی انکارناپذیری دارد. عظیمی ادامه داد: این برنامه ظاهرا ساده به نظر میرسد، اما عملا بسیار تأثیرگذار است. موسسه هنرمندان پیشکسوت در این دیدارها از هنرمندان تجلیل بهعمل میآورد و بر این تأکید دارد که باید حال هنرمندان خوب باشد و با خوب بودن حال آنها جامعه نیز شرایط بهتری پیدا میکند.
وی بیان کرد: سازمانهای بسیاری هستند که کارهای مشابهی انجام میدهند؛ اما موسسه هنرمندان پیشکسوت بهدنبال مسائل صنفی نیست و هنرمندان نیز از اینکه موسسات صرفا اهداف صنفی داشته باشند، احساس خوبی ندارند. این موسسه مستقیما با زندگی هنرمندان در ارتباط است. عزتالله مهرآوران نیز که در این دیدار حضور داشت، درباره محمدحسن کرمانی گفت: جهان وقتی از قاعده خودش بزرگتر میشود که آثار برجسته هنرمندان را ببینیم و استاد کرمانی ما را در مقابل آثار خودشان شگفتزده و جهانی را ترسیم کردهاند که بزرگتر و وسیعتر از جهانی است که ما در آن زندگی میکنیم. این بازیگر سینما و تئاتر افزود: این جهان زیبا و چنین شگفت فقط در آثار هنرمندانی به چشم میخورد که هرگز خود را کوچک نکرده و در مقابل شگفتی جهان و دنیا، بزرگوارانه به تولید آثار هنری پرداختهاند. چنین هنرمندانی جلوههای زیبای خداوندی هستند و خداوند آنها را مورد موهبت خویش قرار داده است. هم مخلوق هستند و هم خالق، هم آفریده میشوند و هم میآفرینند و این شگفتی هنر است. اسماعیل خلج - بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر - هم آثار محمدحسن کرمانی تحسین کرد و این آثار را مایه شگفتی دانست.
محمدحسن کرمانی - عکاس و نقاش پیشکسوت - نیز درباره خودش توضیح داد: پس از تمام شدن دوره مکتب، به مدرسه رفتم و در آنجا نقاشی را شروع کردم. اولین نقاشیای که مورد توجه فراوان دیگران قرار گرفت، یک نقاشی از عکس وزیر بود که به پیشنهاد مدیر مدرسه از روی عکس وزیر فرهنگ وقت کشیدم. آن نقاشی مورد توجه ویژه مدیر و معلمان قرار گرفت و پس از آن به دفتر وزیر ارسال شد. وزیر فرهنگ هم برای قدردانی از کار من، 100 تومان به من هدیه داد. این هدیه مبلغ بسیار زیادی در آن زمان بود. او اظهار کرد: پس از این اتفاق، من از روی عکس شخصیتها، دوستان و آشنایان نقاشی میکردم و به آنها تحویل میدادم. کرمانی ادامه داد: پس از تمام شدن دوران متوسطه، همکاریام را با یک موسسه تبلیغاتی شروع کردم و کارهای گرافیکی این موسسه را انجام میدادم که بسیار مورد توجه و علاقه همکارانم و مسؤولانم در موسسه بود. وی همچنین بیان کرد: من در یک دوره دوسالهی فشرده به نام «اصل 4 ترومن» که از طرف رئیسجمهور وقت آمریکا و در زمینههای مختلف فرهنگ، کشاورزی، بهداشت و آموزش و پرورش به همراه کارشناسان آمریکایی در ایران برگزار شده بود، شرکت کردم. کرمانی با اشاره به اینکه پیش از شروع دوره، آزمون و مصاحبه انجام شد، گفت: نهایتا از میان 300 نفر داوطلب، من در میان 40 نفری بودم که برای گذراندن این دورهها انتخاب شدم. و پس از گذراندن این دورههای هنری، مدرک دیپلم دانشگاه سیراکیوز آمریکا را دریافت کردم. در طول دورهها صبحها مخصوص تعلیمات نظری بود و بعدازظهرها در استادیو کار عملی انجام میدادیم. در نهایت، پنج نفر موفق شدند دیپلم عکاسی و فیلم استریپ دانشگاه سیراکیوز آمریکا را اخذ کنند که من یکی از آن پنج نفر بودم و بهعنوان رئیس این بخش هم انتخاب شدم. این نقاش و عکاس ادامه داد: وقتی مشغول عکسبرداری در موزه هنرهای ملی بودم، بهطور اتفاقی با وزیر ملاقات کردم. وزیر فرهنگ آن زمان پس از دیدن کارهایم از من تقدیر کرد و از این طریق، من شناخته شدم.
کرمانی در پاسخ به اینکه چه پیشنهادی برای جوانها دارد؟ گفت: دلم میخواهد جوانها همت و پشتکار من را داشته باشند. هر کاری که میکردم با تمام وجود آن را به اتمام میرساندم، به نحوی که میخواستم اگر کسی کار من را ببیند، تصور کند که کمتر کسی میتواند چنین هنری داشته باشد. این هنرمند که سالها عمر خود را برای ارج نهادن به هنر و ارتقا آگاهی مخاطبان صرف کرده است، اظهار کرد: من فراموش شده بودم و همیشه با خود میگفتم پس از این همه زحمت، گویی هیچ کسی من را در خاطر نمیآورد. اما آقای عظیمی با محبت و عشق، به دیدار من آمد و باعث شد روحیهام بهتر شود؛ اما در عین حال او زمانی به دیدار من آمد که من دیگر قدرتی نداشتم. به گزارش ایسنا، آخرین جملهای که این هنرمند گفت، این بود «بعد از این همه سال، حق یک قبر را دارم». انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]