واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۵۳ب.ظ)
رشد پديده کارتنخوابي در تهران/مديريت حوزه کارتنخوابي بايد به شهرداري واگذار شود موج - رئيس انجمن مددکاري اجتماعي ايران با بيان اين که در سالهاي اخير با افزايش پديده مهاجرت به تهران، شاهد رشد پديده کارتنخوابي در اين شهر هستيم، گفت: تنها سازماني که توانسته در اين امر فعاليتهاي مثبتي داشته باشد، شهرداري است و بايد مديريت اين حوزه به طور کلي به شهرداري واگذار شود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن موسوي چلک، يکي از انتظاراتي را که از حوزه مديريت شهري ميرود، توجه به توسعه خدمات اجتماعي در شهرها خواند و افزود: شهرداري تهران در حوزه پوشش آسيبهاي اجتماعي پيشگام بوده و توانسته خدمات مؤثري را در اين زمينه انجام دهد.
وي افزود: موضوع مهم در اين باره اين است که هدف ما براي از بين بردن آسيبهاي اجتماعي چگونه سازماندهي شده است؟ به طور مثال براي جلوگيري از مرگومير کارتنخوابها در سرماي زمستان گرمخانه احداث ميشود تا کسي در سرما از بين نرود. در گذشته که فعاليت شهرداري در اين حوزهها کمتر بود مشکلات بيشتري هم حوزه آسيبهاي اجتماعي را تهديد ميکرد، ولي؛ با گسترش فعاليت شهرداري طي 10 سال اخير، روند بسيار بهبود پيدا کرده است.
وي با اشاره به اين که اداره شهر تهران بدون کمک شهرداري در زمينههاي فرهنگي دشوار است، افزود: طبق قانوني که در شوراي عالي اداري به تصويب رسيده، شهرداري و سازمان بهزيستي فعاليتهايشان را براي پوشش آسيبهاي اجتماعي تقسيم کردند و آنچه مشخص است اين که سازمان رفاه شهرداري توانسته در حوزه معاونت اجتماعي و فرهنگي عملکرد خوبي داشته باشد.
موسوي چلک، ايجاد چنين ظرفيتهايي را ناکافي خواند و تصريح کرد: بايد قوانين مرتبط با اين بخش اصلاح شود و کل مسووليتهاي مربوط به حوزه آسيبهاي اجتماعي؛ مخصوصا جمعآوري و اسکان کارتنخوابها بايد به شهرداري واگذار شود تا شاهد از بين رفتن پديده کارتنخوابي در تهران باشيم.
وي افزود: شهرداري در اين بخش بايد به عنوان کارفرما روي فعاليتهاي اين حوزه نظارت مستقيم داشته باشد.
رئيس انجمن مددکاري اجتماعي ايران نقش فعاليتهاي پژوهشي را در اين بخش ضروري خواند و گفت: تمامي اقدامات انجام شده بايد پشتوانه پژوهشي داشته باشند و رويکرد علمي در آنها مطرح باشد. محله محوري و ظرفيتهايي که به صورت غيردولتي ميتوانند در اين راستا کمک رساني داشته باشند را بايد جدي گرفت و سازماندهي کرد.
موسوي چلک با اشاره به اين که از بين بردن آسيبهاي اجتماعي زبان ويژهاي را ميطلبد، تاکيد کرد: پاسگاه و قرارگاه نميتواند گره اي از مشکلات آسيبهاي اجتماعي باز کند و شهرداري با فعاليتهاي فرهنگي و کارشناسي شده دارد راهکار ريشهکن کردن اين آسيبها را پيدا ميکند و اميدواريم وضعيت بهتر هم بشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]