واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۰ب.ظ)
معاون آموزشي وزارت بهداشت: اعتباربخشي بين المللي يک اولويت در آموزش علوم پزشکي است موج - معاون آموزشي وزير بهداشت در ديدار با هيات دانشگاه مديترانه شرقي قبرس، اعتبار بخشي بين المللي را يکي از اولويتهاي آموزش علوم پزشکي جمهوري اسلامي ايران دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد باقر لاريجاني با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اينکه در دانشگاههاي علوم پزشکي ايران نيز بحث اعتبار بخشي داخلي را شروع کردهايم و همه دانشگاهها موظف هستند تا قوانين خاص فرايند اعتباربخشي را گام به گام رعايت کنند، در بحث اعتبار بخشي بين المللي نيز ميتوانيم به تبادل تجربيات بپردازيم و اين زمينه بسيار خوبي را براي هر دو طرف فراهم مي کند.
معاون آموزشي وزير بهداشت با اشاره به توليدات علمي ايران در 40 سال اخير گفت: ايران با داشتن 60 دانشگاه علوم پزشکي، حدود 18 هزار عضو هيات علمي، 322 مجله حوزه پزشکي و 190 هزار دانشجوي علوم پزشکي داراي ظرفيتهاي بالايي براي همکاري در سطح منطقه و جهان است.
ادغام آموزش پزشکي و ارائه خدمات سلامت، تربيت پزشک خانواده، اعتباربخشي داخلي، تعداد مقالات منتشر شده پزشکي به تفکيک سال، طراحي پلان جغرافيايي آموزش پزشکي در ايران، بستههاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشکي از جمله مباحثي بود که معاون آموزشي وزير بهداشت به توضيح آنها پرداخت.
وي ضمن ابراز خرسندي از اين ديدار، زمينههاي همکاريهاي مشترک با دانشگاه مديترانه شرقي قبرس را گسترده خواند و افزود: با شناختي که امروز با اين دانشگاه پيدا کرديم ميتوانيم طي نشستي ديگر به ترسيم نقشه تعاملات علمي مشترک بپردازيم.
بين المللي سازي دانشگاهها از اولويتهاي اصلي وزارت بهداشت قرار گرفته است
دکتر محمد اکرمي، معاون قائم مقام وزير در امور بين الملل، به توضيح مختصري درباره تفکيک رشتههاي پزشکي و غير پزشکي پرداخت و گفت: در ايران بر خلاف ساير کشورها تمام رشتههاي پزشکي زير نظر وزارت بهداشت اداره مي شود و معاونت آموزشي وزارت بهداشت که اکنون جناب آقاي دکتر لاريجاني عهده دار اين مسووليت هستند، وظيفه انجام همه امور مربوط به آموزش پزشکي در ايران را دارد.
دکتر اکرمي با اشاره به اهميت ارتباطات بين المللي اظهار کرد: وزير بهداشت ايران از همان ابتداي وزارت خود، بين المللي سازي دانشگاهها را از اولويتهاي اصلي وزارتخانه قرار دادند و با ديد وسيع و تجربه خوبي که جناب آقاي دکتر لاريجاني در زمينههاي مختلف آموزش، پژوهش و درمان داشتند، اقدامات زيادي در اين راستا انجام شده است.
وي در ادامه به گردشگري سلامت در ايران اشاره کرد و افزود: طب سنتي ايران با قدمت چند هزار ساله خود برتري زيادي نسبت به طب سنتي ساير کشورها دارد و همين موضوع باعث شده است که گردشگران و پژوهشگران بسياري به ايران بيايند و اين باب مي تواند براي همکاري ايران و قبرس مناسب باشد.
از طريق فرايندهاي اعتبار بخشي ميتوان به بالاترين سطح کيفيت آموزشي دست يافت
نکدوت اوسام، رئيس دانشکده داروسازي دانشگاه مديترانه شرقي قبرس، ضمن تشکر از دکتر لاريجاني گفت: دانشگاه مديترانه شرقي قبرس سالانه صدها دانشجوي خارجي پذيرش مي کند و همچنين با بسياري از کشورهاي اروپايي تبادل استاد و دانشجو داريم و با داشتن 25 مرکز تحقيقاتي وابسته به دانشگاه سعي شده به امر آموزش و پژوهش به صورت همزمان پرداخته شود.
اوسام با بيان اهميت اعتباربخشي دانشگاهي افزود: آنچه که در سال هاي اخير مورد توجه ما بوده است، مسأله اعتبار بخشي است و ما معتقديم که از طريق فرايندهاي اعتبار بخشي ميتوانيم به بالاترين سطح کيفيت آموزشي دست يابيم.
براي شروع فاز جديد تعاملات علمي با ايران به اين کشور آمديم
در ادامه دکتر حسن امکا، معاون ارتقاي دانشکده داروسازي، به توليدات علمي دانشگاه مديترانه شرقي اشاره کرد و گفت: در سال جاري حدود 160 مقاله SCI منتشر و تک تک دروس دانشکده داروسازي از سوي مؤسسات معتبر اعتبار بخشي مورد تأييد قرار گرفته است.
امکا با اشاره به ارتباطات بين المللي دانشگاه مديترانه شرقي ادامه داد: تاکنون با بسياري از دانشگاههاي آمريکا، و اروپا قرارداد همکاري امضا کردهايم و در بين دانشگاههاي ايران نيز با دانشگاه علوم پزشکي تهران، دانشگاه شريف، دانشگاه آزاد تفاهم نامه علمي، آموزشي و پژوهشي داريم و قرار است که در اين سفر نيز به بازديد دانشگاه علوم پزشکي کرمان برويم و مقدمات همکاريهاي مشترک را فراهم کنيم.
وي خاطرنشان کرد: تجربه همکاريهاي مفيد و اثر بخش در زمينههاي مختلف علمي با دانشگاههاي ايران در سال هاي گذشته سبب شد که براي شروع فاز جديد تعاملات علمي با ايران به اين کشور بياييم.
در بخش ديگر اين ديدار، رئيس دانشکده داروسازي دانشگاه قبرس، گفت: دانشکده داروسازي با داشتن 19 عضو هيات علمي و 40 پرسنل تاکنون نتوانسته است به اهداف و مأموريتهاي آرماني خود برسد و نيازمند اساتيد، فضاي فيزيکي و لابراتورهاي بيشتري است و از طرفي با توجه به وجود اساتيد خوب در دانشکدههاي داروسازي ايران ميتوانيم به زمينه تبادل استاد و دانشجو فکر کنيم.
گفتني است، هياتي از دانشگاه مديترانه شرقي قبرس به سرپرستي دکتر نکدوت اوسام، رئيس دانشکده داروسازي اين دانشگاه، به همراه دکتر احمد سوزن، معاون آموزشي دانشکده داروسازي، دکتر حسن امکا، معاون ارتقاي دانشکده داروسازي، مورات آکتوگرالي، مدير روابط عمومي دانشگاه مديترانه شرقي، در اولين روز اين هفته به منظور گسترش روابط دانشگاهي بين دو کشور ايران و قبرس، با دکتر باقر لاريجاني، معاون آموزشي وزير بهداشت کشورمان، ديدار کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]