واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: توسعه پرورش ماهی در قفس در حمایت دولت قرار دارد یک کارشناس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر گفت: پرورش ماهی در قفس در اولویت برنامه های شیلات قرار دارد و دولت با فراهم کردن زمینه های توسعه از این صنعت حمایت می کند.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۱ آبان ساعت 15:20
به گزارش پانا از گیلان،محمود شکوریان اظهار داشت: مطالعات پرورش ماهی در قفس در دریای خزر از سال 1389در ایران آغاز و در سال 90 به مرحله اجرایی رسیده است که در این زمینه ظرفیت های خوبی وجود دارد که باید بستر آن توسط مسوولان اجرایی و کارشناسان فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: پرورش ماهی در قفس در دریای خزر شامل ماهی قزل آلا، ماهی آزاد ، ماهیان خاویاری و کپور دریایی است که برنامه های وسیعی برای عملیاتی شدن آن درحال انجام است.
وی که یکی از مجریان مطالعات ماهیان خاویاری پرورشی در موسسه تحقیقات تاسماهیان خزر است اظهارداشت: تاکنون دو طرح در منابع آبهای داخلی و یک طرح در آبگیرها ، یک طرح هم در ارسباران آذربایجان شرقی و یک طرح پرورش ماهی خاویاری در ققس هم در دریای خزر اجرا شده است.
وی تصریح کرد: نتایجی که تاکنون در این زمینه در آب های داخلی و هم در دریای خزر بدست آمده است بسیار امیدوارکننده است و متقاضیان زیادی برای اجرای این صنعت در دریای خزر وجود دارند که نیازمند همکاری های همه جانبه است.
شکوریان آبگیرها ،آب بندان ها ،دریاچه های پشت سدها ، استخرهای پرورش کپورماهیان و در دریای خزر را مهمترین امکانات بالقوه پرورش ماهی در قفس استان گیلان ذکر کرد و گفت: ده درصد از هشت هزار هکتار آب بندان های استان ، 500 هکتار استخرهای خاکی ، حدود 300کیلومتر سواحل دریای خزر و دریاچه سدسفیدرود منابع مستعدآبی برای توسعه صنعت پرورش ماهی در قفس بشمار می روند که باید در آن سرمایه گذاری شود.
وی یادآورشد: بیش از 500 هکتار منابع آبی و 500 هکتار هم استخرهای خاکی در گیلان مستعد پرورش ماهی خاویاری و هم کپورماهیان وجود دارند که بیشترین تاکید در این رابطه بر آبگیرها است.
وی افزود: با بهره برداری از این منابع برای پرورش ماهی درقفس هم به افزایش تولید آبزیان کشور کمک می شود و هم زمینه اشتغال مولد فراهم خواهدشد.
وی اظهارداشت: به ازای هر ده تن تولید ماهیان پرورشی برای دو نفر اشتغال مستقیم و برای هفت نفر اشتغال غیرمستقیم و به ازای هر 50 تن تولید ماهی در قفس برای دوکارشناس این رشته شغل ایجاد می شود.
این کارشناس شیلاتی تصریح کرد: هم اکنون 20 متقاضی پرورش ماهی خاویاری با ظرفیت تولید سالیانه بیش از 20هزار تن پرورش ماهی در قفس در استان پیگیر مجوزهای خود هستند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون یک هزار و 250 تن ماهی قزل آلا در قفس تولید می شود که تولید ماهی در قفس های دریایی در سال گذشته هم در کشور 500 تن بوده است که از سه مزرعه دریایی در استان مازندران تولید شده است که شامل ماهی قزل آلا و مقدار اندکی هم کپور دریایی بوده است.
وی با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی با پشتیبانی از این بخش درحال فراهم کردن زمینه های توسعه و گسترش این صنعت است ،مهمترین نیازهای این بخش را ساده سازی و سرعت بخشی به کسب گواهی ها و مجوزها، تضمین تامین نهاده های تولید بویژه بچه ماهی ، اعطای تسهیلات بانکی مناسب با بهره کم و سرمایه گذاری در بخش های زیربنایی مانند ساخت اسکله ،جاده و بیمه محصولات و تضمین فروش آن عنوان کرد.
وی گفت: سرمایه گذاری دراین بخش مقرون به صرفه است و این سرمایه گذاری در آبگیرها و آب بندان ها به سرمایه گذاری خرد و کوچک نیازمند است ولی در دریای خزر نیازمند سرمایه گذاری کلان است که به حمایت های بیشتر بخش دولتی بویژه شیلات نیازمنداست.
وی تصریح کرد: 500 هزار تن ظرفیت تولید ماهیان پرورشی از منابع آبی داخلی و در دریای خزر در دو استان گیلان و مازندران وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]