واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۳۸ب.ظ)
ابتکار: تحقق اقتصاد مقاومتي در شرايط تهديد منابع پايه امکان ناپذير است موج - رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه هيچ کشوري منابع آب زيرزميني را باز نميگذارد، گفت: اما اکنون 85 درصد آبهاي زيرزميني جامعه را مصرف کرده و اقتصاد مقاومتي در شرايطي که منابع پايه در حال تهديد است نميتواند تحقق يابد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار روز دوشنبه در همايش وحدت حوزه و دانشگاه در فرهنگ سازي و مطالبه گري اقتصاد مقاومتي در تالار شيخ مفيد دانشگاه قم بيان داشت: دولت درتلاش براي استفاده از فناوريهاي سبز، کاهش مصرف انرژي و استفاده بهينه از منابع آب است و احياي صندوق ملي محيط زيست ايران نيز از دستاورهاي بزرگ دولت يازدهم است که مشوقهاي جدي را براي ايجاد فناوريهاي سبز را همراه خود دارد.
وي در ادامه گفت: اهداف کشورها، حکومتها مبني بر تحقق کارآمدي است که کيفيت زندگي را ارتقا داده و شاهد بهداشت و آموزش براي همگان در چارچوب اهداف جهاني باشيم.
ابتکار ابراز داشت: نميتوانيم اقتصادي را داشته باشيم که به مباحث محيط زيست توجهي نداشته باشد و زماني که منابع پايه چون آب و خاک کشور در معرض تهديد باشد منابع طبيعي و دامداري ما دچار مشکل مي شود.
وي افزود: با تخريب منابع پايه کشور؛ چيزي از اقتصاد باقي نخواهد ماند و نميتوان از اقتصاد مقاومتي سخن گفت، درحال حاضر در خصوص سفرههاي آب زيرزميني دچار مشکل هستيم واز 85 درصد سفرهاي زيرزميني برداشت کردهايم.
معاون رئيس جمهور بيان داشت: ايران در شرايط فعلي با روشهاي سنتي دامداري و وجود دام بيش از ظرفيت در مرتعهاي کشور شرايط فرسايش خاک را با خود همراه دارد و بهرهوري در منابع يکي از مسائل امروز ما به شمار ميرود، اين در حالي است که مصرف بي رويه آب در کشاورزي را با بهرهوري پايين در بخش کشاورزي شاهد هستيم.
ابتکار گفت: بهرهوري نامناسب از منابع را در انرژي نيز درکشور داريم و اکنون در رده بندي دنيا از نظر شدت مصرف انرژي وضعيت خوبي نداريم و از جمله کشورهاي توليد کننده گازهاي گلخانه اي ميباشيم و در مصرف انرژي نيازمند بازنگري هستيم.
وي افزود: اقتصاد مقاومتي بايد بنيان نهاده شود تا کشور در شرايط دشوار بتواند اقتصاد خود را با درون زايي و تعامل با جهان حفظ کند و الفباي کار اقتصادي کشور بايد حفاظت از محيط زيست، منابع آب و خاک و انرژي باشد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست بيان داشت: خوشبختانه رويکرد حفاظت از منابع کشور مورد توجه دولت يازدهم بود و دولت کارنامه خوبي در بحثهايي چون مساله درياچه اروميه داشته است.
وي ادامه داد: تالابها در کشور بايد حفظ شود تا فعاليتهاي اقتصادي هر منطقه حفظ شده و شاهد کانون توليد گرد و غبار در کشور نباشيم.
ابتکار ابراز داشت: اقتصاد سبز داراي منحني رشد، درون زا و عدالت طلب است و در تلاش است تا همه منافع آن به اقشار کشور برسد، اقتصادي است که آلودگي محيط زيست در آن را شاهد نيستيم و امروز خوشبختانه با سياست گذاري صحيح و مشوقهاي دولت فعاليت صنعتي بدون آلودگي امکان پذير است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اظهار داشت: توجه به مسائل محيط زيست با احياي شوراي عالي محيط زيست و شوراي عالي آب را در دولت شاهد بوديم و توجه جدي رئيس جمهوري در برنامههاي استاني در احياي تالابها را مشاهده مي کنيم.
همايش وحدت حوزه و دانشگاه با هدف بررسي نقش حوزه و دانشگاه براي فرهنگ سازي و مطالبه در اقتصاد مقاومتي در دانشگاه قم به همت پايگاه بسيج تخصصي اقتصاد مقاومتي موسسه نهضت صرفه جويي در سرمايههاي ملي با مشارکت مرکزهاي دانشگاهي برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]