واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۰ق.ظ)
موج بررسي مي کند معاملات مسکن در مهرماه کاهش يافت،قيمت افزايش! موج - گزارش بانک مرکزي از تحولات بازار مسکن نشان مي دهد با افزايش قيمت ها نسبت به شهريور ماه تعداد معاملات صورت گرفته در اين ماه کاهش يافته است.
به گزارش موج اين روزها کارشناسان بازار مسکن تحليل هاي مختلفي از آينده اين بازار ارائه مي کنند.
برخي معتقدند که با پرداخت تسهيلات مسکن به متقاضيان ثبت نام کننده و ورود اين وام ها به بازار توان مالي مردم افزايش پيدا کرده و آنها مي توانند اقدام به خريد مسکن خود کنند.از سوي ديگر گروهي ديگر از تحليل گران نيز هستند که مي گويند حتي با ورود اين تسهيلات به بازار به دليل بالا بودن نرخ سود آنها تنها قشري خاص مي توانند از عهده بازپرداخت اين وام ها بربيايند و به همين دليل تعداد کمتري از مردم مي توانند از اين وام ها بهره ببرند که اين تعداد کم ميز نمي توانند تاثير چنداني در بازار بگذارند و در نهايت بازار تکان قابل توجهي نخواهد خورد.
در همين رابطه گزارش بانک مرکزي از تحولات بازار مسکن شهر تهران در مهر ماه 1394 نشان مي دهد که متوسط قيمت خريد و فروش يک متر مربع زير بناي واحد مسکوني در شهر تهران با قيمت تقريبي 4 ميليون تومان نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتيب 5/0 و 9/0 درصد افزايش يافته، اما تعداد معاملات به ترتيب. 4/10 و 2/8 درصد کاهش يافته است.
بر طبق اين گزارش در هفت ماهه نخست سال جاري معاملات آپارتمان هاي مسکوني شهر تهران به 84 هزار واحد مسکوني بالغ گرديد که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 5/18 درصد کاهش نشان مي دهد و طي همين دوره متوسط قيمت يک متر مربع بناي مسکوني نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 1 (يک) درصدي مواجه بوده است.
اين نوسانات در حالي اتفاق مي افتد که معاون وزير راه و شهرسازي در آخرين گفتگوي خود گفته است بر اساس برآورد وزارت راه و شهرسازي در 6 ماهه دوم سال بازار مسکن افت و خيز خاصي نخواهد داشت و روند قيمت ها به مانند شش ماهه گذشته خواهد بود.
حامد مظاهريان معاون وزير راه و شهرسازي در امور مسکن در گفتگو با خبرنگار موج گفت: بر اساس گزارشات منتشر شده توسط معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازي، قيمت خانه به قيمت هاي سال 1389 رسيده و يعني اگر تورم اين سال ها را کاهش دهيک فيکت متوسط مسکن در کشور توسط فروشندگان مطرح مي شود قيمت سال 1389 است بنابراين اين نشان مي دهد که اين وضعيت از يک جهت براي خريداران داراي جنبه مثبت است زيرا باعث شده حباب هاي قيمت شکسته شود و اين قيمت معقول خود نزديک شده است .
وي افزود: اين بازگشت قيمت ها در بازار مسکن از طرف ديگر زنگ خطري را به صدا در مي آورد و از آنجايي که بازار پرسودي محسوب نمي شود موجب مي شود تا ميزان سرمايه گذاري درآن کاهش پييدا کند.
مظاهريان تصريح کرد: بنابراين هدف ما در وزارت راه و شهرسازي اين است تا تعادلي بين اين دو خواسته در بازار مسکن برقرار کنيم بتوانيم از افزايش قيمت ها در اين بازار جلوگيري کنيم و از سوي ديگر بتوان اين اطمينان خاطر را به مصرف کنندگان اين بازار و سرمايه گذاران بدهيم که اين بازار از رکود خارج خواهد شد .
وي خاطرنشان کرد : بازگشت رونق به بازار مسکن موجحب مي شود تا سرمايه گذاري بيش از پيش در اين بازار صورت بگيرد.از آنجايي که مسکن بخشي از اقتصاد کلان کشور است و بايد متناسب شاخص هاي آن حرکت کند و زماني که اقتصاد درگير 15 درصد تورم است وجود تورم در بازار مسکن اجتناب ناپذير است و اين تورم باعث افزايش قيمت ها در اين بازار مي شود.
از طرف ديگر سازندگان و سرمايه گذاران اين بازار نيز مجبور مي شوند تا قيمت ها را بالا برده تا حداقل بتوانند پول و سرمايه اوليه خود را حفظ کنند.
مظاهريان مشکلات کليدي اقتصاد و صنعت را کاهش قدرت خريد متقاضيان دانست و گفت: زماني که در بازار مسکن عرضه وجود داشته باشد و مسکن ساخته شود اما به دليل پايين بود قدرت خريد مردم و نبود توان مالي مناسب در متقاضيان خريدي در اين بازار انجام نمي شود و همين موضوع موجب بروز رکود در بازار مسکن مي شود.
وي ادامه داد: در نتيجه مي بايست تلاش شود تا در تمامي بخش ها قدرت خريد مردم افزايش پيدا کند و البته تسهيلات مسکن مي توانند به افزايش اين توان مالي کمک کنند و با افزايش قدرت خريد مردم و افزايش تقاضا بازار مسکن تکان خواهد خورد و در اين ميان سازندگان نيز اشتياق بيشتري به ساخت و سرمايه گذاري در بازار مسکن نشان خواهند داد و مي توان گفت که رونق به آن بازخواهد گشت.
حامد مظاهريان تصريح کرد: در وضعيتي به سر مي بريم که براي گروه هاي مختلف مي تواند مطلوبيت وجود داشته باشد اما نمي توان پيش بيني کرد که اين رونق نسبي در طولاني مدت نيز ادامه پيدا کند. ما اميدواريم اين وضعيت به نفع مردم ادامه پيدا کند زيرا با کاهش صدور پروانه هاي ساختماني ممکن است در دو سال آيند با کمبود عرضه در اين بخش تقاضا نيز بهم بخورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]