تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826983570




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با تکرار نتايج انتخابات قبل، حزب عدالت و توسعه تجزيه مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۷:۱۹ب.ظ)
يک کارشناس مسائل ترکيه در گفتگو با موج: با تکرار نتايج انتخابات قبل، حزب عدالت و توسعه تجزيه مي شود موج - يک کارشناس مسائل ترکيه با اشاره به احتمال تکرار نتايج انتخابات پارلماني قبل در ترکيه گفت: با از اکثريت افتادن حزب عدالت و توسعه اين حزب دچار انشعاب خواهد شد.
ترکيه در 10 خرداد سال جاري انتخابات پارلماني را تجربه کرد که در آن با کسب 13 درصدي آرا توسط حزب دموکراتيک خلق ها، حاکميت بيش از 10 ساله حزب عدالت و توسعه در پارلمان از بين رفت. از اين رو اردوغان به دليل عدم تمايل به ائتلاف با ساير احزاب، دستور برگزاري دوباره انتخابات را صادر کرد.
از اين رو امروز ترکيه شاهد برپايي مراکز اخذ راي براي وضعيت جديد سياسي در اين کشور است. اين در حالي است که وضعيت آراي حزب دموکراتيک خلق ها به عنوان تنها حزب کردي اين کشور، بيش از پيش اهميت يافته است. از اين رو براي آگاهي از شرايط انتخابات در ترکيه با آزاد حاجي آقايي، کارشناس مسائل ترکيه، گفتگويي انجام داده ايم که در ادامه مي خوانيد.

انتخابات پارلماني زودهنگام ترکيه امروز آغاز شد. فرايند برگزاري انتخابات تاکنون چگونه بوده است؟
با توجه به بررسي که من در سايت ها و خبرگزاري ترکيه انجام داده ام، در روند برگزاري اخذ راي در برخي شهرها مشکلاتي رخ داده ولي تاثير چنداني بر فرايند کلي انتخابات نداشته است که بيشتر مربوط به شهرهاي کردنشين ترکيه بودند. در همين راستا چند ناظر يوناني در استانبول دستگير شدند و در شهر کردنشين باتمان و دياربکر دو مترجم ناظران بين المللي بازداشت شدند. همچنين طبق گزارش سايت حريت در شهر دياربکر جو نظامي حاکم است و تصاوير از حضور ماشين هاي امنيتي در مراکز اخذ راي خبر مي دهد.
گفتني است زمان اخذ راي تا ساعت 5 عصر امروز به وقت محلي است و تا ساعت 12 شب نتيجه آرا مشخص خواهد شد. علت سرعت در اعلام نتيجه هم به دليل شمارش الکترونيکي آرا است.

امروز انتخابات پارلماني زودهنگام ترکيه در داخل اين کشور آغاز شد. به نظر شما با توجه به دو حادثه تروريستي که در سه ماه اخير اجتماع کردها را نشانه گرفت، ميزان آراي کردها چه تغييري خواهد کرد؟
با وجود اتفاقاتي در که در سوروچ و استانبول عليه اجتماعات کردها رخ داد، اما نظرسنجي ها نشان مي دهد تغييرات عمده اي در آراي حزب دموکراتيک خلق ها (HDP) رخ نخواهد و حتي يک موسسه نظرسنجي پيش بيني کرده است ميزان راي کردها با يک درصد افزايش نسبت به انتخابات قبلي که خرداد ماه برگزار شد، به 14 درصد برسد. از اين رو انتظار مي رود تنها حزب کردي ترکيه با 80 نماينده در پارلمان حضور يابد. هرچند که صلاح‌الدين دميرتاش، رهبر مشترک اين حزب، اعلام کرده بود آنها به دنبال 14 تا 15 درصد راي هستند.

پيش از اين دولت ترکيه اعلام کرده بود ممکن است به دلايل امنيتي در برخي از مناطق کردنشين امکان راي گيري وجود نداشته باشد. آيا چنين اتفاقي رخ داد؟
خير. در تمامي شهرهاي کردنشين راي گيري در حال انجام است و سايت هاي خبري ترکيه از ارسال تعرفه هاي راي از طريق هليکوپتر به برخي مناطق خبر دادند. اما در همين راستا برخي از خبرگزاري هاي اپوزيسيون اعلام کرده اند ممکن است حزب عدالت و توسعه دست به تقلب بزند.

در صورت ورود حزب کردي دموکراتيک خلق ها و تشکيل يک دولت ائتلافي در ترکيه، شکل مبارزه با پ.ک.ک چه تغييري خواهد کرد؟
در واقع اين سوال نبايد به اين گونه مطرح شود. زيرا به نظر من قضيه مبارزه با پ.ک.ک بيش از آنکه بعد نظامي داشته باشد، سياسي است. حزب عدالت و توسعه در صورتي که نتيجه انتخابات قبل تکرار شود، اکثريت پارلماني خود را از دست مي دهد. در اين صورت با توجه به کيش شخصيت رجب طيب اردوغان، اين حزب خواهان ائتلاف نيست و چون نمي خواهد با ساير احزاب ائتلاف کند، ضمن آنکه حزب حرکت ملي هم توان ائتلاف ندارد، دو راه پيش رو دارد. در اين شرايط تحليلگران داخلي ترکيه بيان کردند حزب عدالت و توسعه دو راه دارد: يا مجدد انتخابات برگزار مي شود و بعيد هم نيست و يا اينکه اين حزب دچار انشعاب خواهد شد. که البته تحليلگران بر اين راه دوم بيشتر تاکيد دارد. در اين حالت عبدالله گل رئيس انشعاب جديد خواهد شد. در اين صورت موازنه قوا به هم مي خورد.
علاوه بر اين احتمال ديگري هم داده اند که بعد از اعلام نتايج و تکرار همان آمار، حزب پنجمي در ترکيه متولد خواهد شد و آن حزب احتمالا بتواند با حزب دموکراتيک خلق ها و بخشي از حزب عدالت و توسعه ائتلاف کند.
بر اين اساس تا زماني که يک دولت ائتلافي و يا حتي تک حزبي در ترکيه روي کار نيايد، جنگ با پ.ک.ک با همان شدت در دو بعد سياسي و نظامي ادامه خواهد داشت.

شما به احتمال برگزاري انتخابات سه باره پارلماني در ترکيه اشاره کرديد، آيا طبق قانون اساسي امکان چنين شرايطي وجود دارد؟
بله. زيرا قانون اساسي درخواست سه باره برگزاري انتخابات پارلماني را جزو اختيارات رياست جمهوري ترکيه قرار داده است و الان هم در داخل ترکيه بر اين مساله در شرايطي که اردوغان به پيروزي چشمگيري دست نيابد، تاکيد شده است.
البته اين موضوع احتمالش هم خيلي قوي است. علت آن هم حرکت هاي سياسي اردوغان است. در همين رابطه يک روزنامه نگار کرد چند روز قبل بيان کرد به جهت تمايلات قدرت طلبانه اردوغان که به چيزي جز اين مساله فکر نمي کند و خواهان تبديل شدن به سلطان در عرصه سياسي است، احتمال برگزاري مجدد انتخابات هست.
ضمن آنکه در همين حال برخي سايت هاي خبري ترکيه نيز عنوان کرده اند در صورتي که تقلبي در انتخابات از سوي حزب عدالت و توسعه نشود، اردوغان اين رويه را پيش خواهد گرفت.

شرايط نامشخص وضعيت دولت چه تاثيري بر اقتصاد ترکيه گذاشته است؟
شرايط کنوني اقتصاد اين کشور در مقايسه با دو سال قبل، دچار رکود شده است. در گزارشات ارائه شده به افت شديد مسکن، صادرات کالا و سرمايه گذاري بايد اشاره کرد. همچنين در روزهاي اخير يک روزنامه نگار ترکيه نوشت همه شرکت هاي توليدي و سرمايه گذاري در اين کشور مترصد اين هستند که ببينند وضعيت حکومت به کجا خواهد کشيد تا تصميم بگيرند به کار خود ادامه دهند و يا اعلام ورشکستگي کنند.
ضمن آنکه با توجه به اهميت درآمد توريسم در اقتصاد ترکيه، ناامني هاي اخير باعث شده است کشورها از شهروندان خود بخواهند نسبت به سفر به ترکيه به خصوص مناطق جنوب شرقي اين کشور تجديدنظر کنند. اين مساله مستقيما بر منابع مالي آنکارا اثر سوء گذاشته است.



تهيه و تنظيم: حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن