واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۲۰ب.ظ)
پيگيري ۱۰۰ پرونده قضايي براي تخريب سازههاي غيرمجاز در سواحل شمالي موج - عضو هيأت عامل و سرپرست معاونت توسعه و تجهيز بنادر سازمان بنادر و دريانوردي از پيشنهاد تشکيل دادگاههاي ويژه ساحلي براي درج در برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: بيش از ۱۰۰ پرونده قضايي براي تخريب سازههاي غيرمجاز در سواحل شمالي در حال پيگيري است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا اللهيار، با اشاره به ساختوسازهاي غيرمجاز در نوار ساحلي کشور گفت: بايد از همه سواحل کشور؛ به ويژه سواحل جنوبي براي توسعه پايدار بهرهبرداري شود تا نسل آينده با تخريب سواحل به خطر نيفتد.
وي با بيان اين که متأسفانه سواحل شمالي کشور؛ به ويژه سواحل استان مازندران به شدت مورد تخريب قرار گرفته به طوري که عملا ساحل آزاد در اين استان وجود ندارد گفت: بيش از ۱۰۰ پرونده براي تخريب سازههاي غيرمجاز در سواحل شمالي وجود دارد که به محاکم قضايي ارجاع داده شده و بر همين اساس سال گذشته حکم قلع بناي ۸ سازه غيرمجاز در سواحل صادر شد. بررسي ساير پرونده سازهها نيز در جريان است.
عضو هيأت عامل و سرپرست معاونت توسعه و تجهيز بنادر سازمان بنادر و دريانوردي افزود: طبق بند ۲۲ آييننامه قانون سازمان بنادر و تبصره الحاقي مربوطه در سال ۱۳۸۷ مصوب مجلس شوراي اسلامي موضوع بررسي سازههاي غيرمجاز دريايي در سواحل بايد خارج از نوبت در قوه قضائيه بررسي شود که در اين راستا در قالب برنامه ششم توسعه، سازمان بنادر پيشنهاد تشکيل دادگاههاي ويژه ساحلي در استانها توسط قوه قضائيه را ارائه داده که در اين صورت در روند بررسي پروندههاي دريايي تسريع ميشود.
وي گفت: بر اساس يکي از مصوبات شوراي عالي معماري و شهرسازي مقرر شد براي استقرار طرح مديريت يکپارچه مناطق ساحلي در استانها کارگروهي تحت عنوان «ساماندهي و مديريت سواحل» در هر يک از استانهاي ساحلي به رياست استاندار و دبير مدير کل بنادر و دريانوردي استان مربوطه ايجاد شود که در تمام استانها تشکيل شده است. يکي از دستاوردهاي اين کميته تسريع در بررسي پروندههاي ساخت سازههاي غيرمجاز در سواحل است.
مدير کل مهندسي سواحل و بنادر افزود: از مصوبات کارگروه ساماندهي و مديريت سواحل در استان مازندران اين بود که دستگاههاي دولتي نسبت به هرگونه خدمات به سازهاي غيرمجازي که در اين سواحل احداث ميشوند منع شدند. اين موضوع نيز در حال پيگيري است تا با ارجاع اين مصوبه به مراجع ذيربط به عنوان يک عامل بازدارنده براي جلوگيري از تخريب سواحل اقدام شود.
وي با اشاره به اين که در سواحل جنوبي کمتر با ساختوسازهاي غيرمجاز در سواحل مواجه هستيم، گفت: هر سازهاي که در آب ساخته ميشود بايد از سازمان بنادر و دريانوردي مجوز دريافت کند.
اللهيار گفت: کميته ويژهاي در سازمان بنادر و دريانوردي براي بررسي درخواست متقاضيان ساخت سازههاي دريايي وجود دارد که در اين کميته درخواستها از ديدگاههاي فني، مهندسي سواحل، سازههاي دريايي، محيط زيست دريايي و مسائل حقوق بررسي ميشود و در صورتي که درخواست واصله مهندسي باشد و منجر به تخريب سواحل نشود مجوز لازم صادر ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]