واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سونامي سرطان نداريم
يكبار ديگر موضوع سرطان و علل ابتلا به آن بخش زيادي از اخبار خبرگزاريها را به خود اختصاص داد.
نویسنده : محمدرضاهاديلو
يكبار ديگر موضوع سرطان و علل ابتلا به آن بخش زيادي از اخبار خبرگزاريها را به خود اختصاص داد. با اينكه روز گذشته اعلام شد ميزان بروز سرطان در كشور 140 در 100 هزار نفر است و مصرف سوسيس و كالباس خط اول ابتلا به اين بيماري به حساب ميآيد اما از سونامي سرطان خبري نيست.
رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي كه در نشست خبري كنگره بينالمللي پيشگيري از سرطان صحبت ميكرد، در خصوص ميزان بروز سرطان در ايران گفت: در ايران مردها كمي بيشتر نسبت به زنان به اين بيماري مبتلا ميشوند. اين رقم خيلي بالا نيست. حتي از آسيا و اقيانوسيه هم كمتر است و در برخي كشورها نيز پنج برابر اين رقم است. سرطان پستان بين زنان و سرطان معده بين مردان از سرطانهاي شايع است.
دكتر محمداسماعيل اكبري با بيان اينكه رشد سرطان در كشور سريع است، ميانگين رشد آن را در بعضي از سرطانها 5/4 و در برخي تا 6درصد اعلام كرد و افزود: 10 هزار مورد سرطان پستان در سال داريم كه حدود 25 درصد از آن منجر به مرگ ميشود. 75درصد از مبتلايان به آن نيز حداقل شانس پنج سال زندگي را دارند. سرعت ابتلا به سرطان در كشور بالا است. در 15 سال آينده اين سرعت، گرفتاري بزرگي ميشود و نگرانكننده است.
سونامي نداريم
اكبري با اشاره به استفاده از كلمه سونامي در رسانهها در بحث سرطان گفت: سونامي به معني اتفاق ناگهاني است نه به معني زياد شدن و استفاده از آن غلط است. اين كلمه يعني براي آن برنامهاي نداريم، در حالي كه مسئله سرطان براي ما بسيار روشن است و ميتوانيم براي آن برنامهريزي كنيم.
وي در خصوص عواملي كه منجر به سرطان ميشوند، گفت: شايعترين اين عوامل سن است. كشور ما در اوايل انقلاب حدود 56 سال اميد به زندگي داشت و الان اين عدد حدود 74 سال است و اين فاصله شرايط را براي ابتلا به سرطان ايجاد كرده است. كشور ما در حال مسن شدن است. نرخ جمعيت بالاي 60 سال در ايران 5/8 درصد است. به محض اينكه به بالاي 10 درصد برسيم، يعني پير شدهايم. سن 70 درصد عامل ايجاد خطر سرطان است و براي آن خيلي نميشود، كاري كرد.
وي افزود: يكي ديگر از اين عوامل خطر پروتئين و چربي حيواني مانده مانند سوسيس و كالباس است و به عنوان ريسك فاكتور محسوب ميشود. سازمان بهداشت جهاني اين ماده را خط اول ايجاد سرطان اعلام كرده است.
سيگار و قليان عامل ابتلاي زنان به سرطان پستان
رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه مصرف نمك يكي از فاكتورهاي مهم در سرطانها به خصوص سرطان دستگاه گوارش است، ادامه داد: نمك سالم در كشور درصد پاييني دارد. سنگ نمكي كه از دريا و كوه گرفته ميشود، تركيبات ديگري هم دارد كه بايد تصفيه يا جدا شوند. ما سه تا پنج برابر استاندارد دنيا نمك مصرف ميكنيم.
اكبري ادامه داد: در جامعه سرطان پستان، 16 درصد زنان سيگار و قليان ميكشند. به طور كلي 3/ 7 درصد زنان ايراني سيگار ميكشند. زنان ما در حال قلياني شدن هستند كه خطر بيشتري دارد. زماني كه اولين تحقیق درباره مصرف دخانيات در كشور انجام شد، 1. 2 درصد زنان سيگار ميكشيدند كه در طول 10 تا 12 سال اين روند سه برابر شد. يك زن سيگاري و قلياني خطر بيشتري براي خود و خانوادهاش نسبت به مرد خانواده دارد.
اكبري همچنين در خصوص تغييرات ژنتيكي در خانواده كساني كه سيگار ميكشند يا از سوسيس و كالباس استفاده ميكنند، گفت: كسي كه سوسيس و كالباس ميخورد ممكن است سرطان نگيرد اما بايد مطمئن باشد اين خطر حتماً در جايي بروز ميكند. ما در قبال آيندگان خود مسئوليت داريم. كسي حق ندارد بگويد من براي خودم آزاد هستم. بايد مراقب باشيم، چراكه اين بيماري ميتواند به بچهها و حتي چند نسل بعد ما نيز منتقل شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]