واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۳۵ب.ظ)
نبود ابزار لازم رديابي حيوانات دريايي/ شمارش دلفين ها در خليج فارس آغاز شد موج - مدير کل زيست بوم هاي دريايي سازمان محيط زيست از سرشماري پستاندران دريايي کوچک تر مثل دلفين ها خبر داد و گفت: در حال حاضر شمارش دلفين ها در منطقه دريايي نخيلو و منطقه آزاد قشم آغاز شده و به زودي نتايج آن اعلام مي شود.
گونه مختلف لاک پشت در آب هاي خليج فارس و درياي عمان زيست مي کنند که 3 گونه آنها شامل لاک پشت هاي «منقار عقابي»، «پشت چرمي» و «زيتوني» شديدا در معرض خطر انقراض هستند و دو گونه لاک پشت هاي «سبز» و «سر پهن» نيز در خطر انقراض قرار دارند.
داوود ميرشکار، مدير کل زيست بوم هاي دريايي سازمان محيط زيست، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج از برنامه هاي خوبي که براي پايش هاي لاکپشت هاي دريايي از سوي اين سازمان براي شناسايي و نجات گونه ها در معرض انقراض در دستور کار قرار گرفته خبر داد و گفت: در سه استان بوشهر، هرمزگان و سيستان و بلوچستان مناطق جديدي را براي شمارش، شناسايي و تگ زني لاکپشت ها شناسايي کرده ايم.
به گفته وي سازمان محيط زيست در حال پايش لاکپشت منقارعقابي در خليج فارس و پايش لاکپشت سبز در درياي عمان است.
ميرشکار ادامه داد: متاسفانه ابزار هاي لازمي که از طريق آنها بتوانيم اين حيوانات را در دريا رديابي کرده و ببينيم که از کدام فضاها براي زيستگاه و تغذيه استفاده مي کنند در دست نيست.
مدير کل زيست بوم هاي دريايي سازمان محيط زيست با تاکيد بر اينکه شرايط موجود به پستانداران دريايي عظيم الجثه هم تعميم داده مي شود، خاطرنشان کرد: براي پايش اين حيوانات بايد تجهيزات، قايقهاي مناسب و تگهاي ماهواره اي را داشته باشيم تا در گشت هاي دريايي هم تگ زني و هم شناسايي کنيم.
ميرشکار از سرشماري پستاندران دريايي کوچک تر مثل دلفين ها خبر داد و گفت: در حال حاضر شمارش دلفين ها در منطقه دريايي نخيلو را آغاز شده و به زودي نتايج آن اعلام مي شود.
وي همچنين از آغاز شمارش جمعيت دلفين از سوي دفتر محيط زيست منطقه آزاد قشم در حواشي جزيره قشم و هنگام خبر داد و افزود: همکاران ما در قشم جمعيت هاي ساکن دلفين را شناسايي کرده اند و در صدد هستيم اين سرشماري را درمورد دلفين ها در سيستان و بلوچستان نيز آغاز کنيم.
وي بر لزوم ايجاد گارد ساحلي براي حفاظات از محيط زيست درياي نيز تاکيد کرد و گفت: يگان ساحلي نه تنها براي حفاظت از پستانداران دريايي، بلکه براي حفاظت از لاکپشت هاي دريايي و حفاظت از زيستگاه هاي دريايي مثل آبسنگ ها و جنگل هاي حرا بسيار سود بخش است.
مدير کل زيست بوم هاي دريايي سازمان محيط زيست افزود: با توجه به کمبود منابع شيلاتي در کشور، صيادان به زيستگاه هاي آبسنگ هاي مرجاني که بسيار پرتوليد هستند روي آورده اند و با هر بار لنگر اندازي در اين سواحل، مرجان هاي زيادي را از بين مي برند.
ميرشکار به برنامه هاي حفاظتي سازمان محيط زيست براي لاکپشت هاي در معرض انقراض اشاره کرد و تصريح کرد: ما هر سال شمارش و تگ زني لاکپشت هايي که براي تخم گذاري به ساحل مي آيند را در دستور کار داريم.
وي ادامه داد: حتي لانه هاي تخم گذاري لاکپشت ها هم مورد بررسي قرار مي گيرد و در صورتي که جاگيري لانه نامناسب باشد و احتمال آبگيري آن وجود داشته باشد تخم لاکپشت ها را به يک فضاي مصنوعي که با شرايط طبيعي متفاوت نيست، منتقل مي کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]