واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۴۵ب.ظ)
لزوم استانداردسازي بوفه تمام مدارس کشور موج - مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس بر استاندارد سازي بوفه تمام مدارس کشور بر اساس دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمداسماعيل مطلق گفت: بر اساس دستورالعمل صادره از سوي وزارت آموزش و پرورش امسال بايد تمام بوفههاي مدارس استانداردسازي شوند.
وي دستورالعمل عدم توزيع سوسيس، کالباس و نوشابههاي گازدار را مورد اشاره قرار داد و افزود: 27 درصد مدارس کشور هم اکنون داراي بوفه استاندارد هستند که سال گذشته 97.5 درصد آنها اين اقلام را توزيع نميکردند.
وي ادامه داد: سال گذشته بهداشت کاران محيط مرکز سلامت محيط وکار وزارت بهداشت 89 هزار و 647 بار از بوفههاي مدارس کشور بازديد به عمل آوردند که نشان داد 99 درصد مدارس شهري و 85 درصد مدارس روستايي داراي آب آشاميدني سالم هستند.
وي افزود: بر اساس نتايج اين بازرسيها جمع آوري و دفع فاضلاب مطلوب در مدارس شهري 92 درصد و در مدارس روستايي 73 درصد، دفع بهداشتي پسماند در مدارس شهري 90 درصد و در مدارس روستايي 76 درصد، وضعيت مطلوب کلاسها در مدارس شهري 78 و در مدارس روستايي 62 درصد، حفاظت و ايمني مدارس در مدارس شهري 71 درصد و در مدارس روستايي 60 درصد، سرويس بهداشتي مناسب در مدارس شهري 72 درصد و در روستايي 63 درصد، آبخوري مناسب در مدارس شهري 79 درصد و در مدارس روستايي 68 درصد و در نهايت مطلوبيت وضعيت بوفهها در مدارس شهري 51 و در مدارس روستايي 43 درصد بوده است.
وي با اشاره به سه تفاهمنامه اي که بين وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و وزارت آموزش و پرورش که در خصوص بوفههاي مدارس و ايجاد پايگاههاي تغذيه سالم، خودمراقبتي و دستورالعمل اجرايي برنامه مدارس مروج سلامت منعقد شده است، گفت: در مدارس مروج سلامت تمام بوفهها بايد استاندارد باشند و هيچ محصول غذايي ناسالم از جمله چيپس و پفک نبايد توزيع شود.
وي روند توسعه مدارس مروج سلامت را مورد اشاره قرار داد و با اعلام اينکه تعداد اين مدارس تا پايان سال بايد به 20 هزار مدرسه برسد، بيان داشت: مدارس مروج سلامت محورند و برنامههاي سلامت محور آنها فعاليتهاي ادغام يافته و منسجم سلامت را با مشارکت والدين، مديران مدارس و دانش آموزان اجرا ميکنند.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس تصريح کرد: رسالت اين مدارس ارتقاي کيفيت زندگي دانش آموزان 6 تا 18 سال است و پيامهاي آن آموزش سلامت، ارتقاء اعتماد به نفس و مهارتهاي ارتباطي، توانمندسازي، مشارکت در تصميم گيريها، رفتاريهاي بهداشتي در تمام مراحل زندگي و ترويج مفاهيم سلامت است.
وي در پايان ضمن درخواست از والدين، دانش آموزان و مديران مدارس در ارتقاي سلامت در اين مدارس، گفت: به رغم تمام نظارتها توصيه ما اين است که دانش آموزان براي تغذيه از لقمههاي خانگي استفاده کنند و والدين براي ترويج سلامتي تشريک مساعي بيشتري با مدارس داشته و در جلسات اوليا و مربيان حضور فعال تري داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]