واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۲۸ب.ظ)
آموزش پنج عنوان محيط زيستي در شاخه کار و دانش موج - معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست با تقدير از همکاري بي سابقه وزارت آموزش و پرورش با سازمان حفاظت محيط زيست گفت: اين همکاري فرصتي براي حفظ محيط زيست ايجاد کرده که نبايد از آن غفلت کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهناز مظاهري، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست، با اشاره به تفاهم نامه اي که ميان معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و علي اصغر فاني، وزير آموزش و پرورش، در اسفند 92 امضا شد، گفت: بر اساس اين تفاهم نامه، کارگروهي مشترک از نمايندگان دو سازمان جهت اجرايي کردن مفاد تفاهم نامه شکل گرفت.
مظاهري ضمن تقدير از تلاشهاي دفتر سلامت معاونت تربيت بدني آموزش و پرورش و نمايندگان دفترهاي مرتبط وزارت آموزش و پرورش همچون سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي، سازمان دانش آموزش، معاونت پرورشي فرهنگي، معاونت آموزش متوسطه و معاونت آموزش ابتدايي در اين راستا، اظهار کرد: پيرو تفاهم نامه منعقد شده در بسياري از استانها از جمله قزوين، کردستان، بوشهر و خراسان جنوبي تفاهم نامههاي استاني ميان ادارات کل حفاظت محيط زيست و آموزش و پرورش شکل گرفت.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه يکي از تعهدات وزارت آموزش و پرورش در اين تفاهم نامه، ايجاد پست کارشناس مسوول و کارشناس محيط زيست در دفتر سلامت معاونت تربيت بدني و سلامت به منظور راهبري برنامهها و فعاليتهاي محيط زيست در حوزه آموزش و پرورش بود، افزود: همکاري وزارت آموزش و پرورش در ايجاد اين پست و فعاليت کارشناسان آن قابل تقدير است.
تدوين فصل "سلامت زيست محيطي" در کوريکولوم جامع آموزش سلامت در مدارس
وي ارتقاء کيفيت و کميت مطالب آموزشي محيط زيستي در کتب درسي مقاطع مختلف تحصيلي را از ديگر تعهدات وزارت آموزش و پرورش برشمرد و گفت: همکاري بسيار خوب وزارتخانه در اجرايي شدن اين بند منجر به تدوين فصلي به نام "سلامت زيست محيطي" در کوريکولوم جامع آموزش سلامت در مدارس شد که بخش 13 آن کاملاً به موضوع سلامت زيست محيطي پرداخته است.
مظاهري ضمن يادآوري بند ديگري از تعهدات وزارت آموزش و پرورش در تفاهم نامه ذيل عنوان، تنظيم و اجراي برنامههاي آموزشي محيط زيستي معلمان و برنامه ريزان آموزشي و فوق برنامه دانش آموزان، گفت: برگزاري کارگاه آموزشي با عنوان تبيين سواد و اخلاق محيط زيستي در نظام آموزش رسمي کشور ويژه مولفان کتب درسي وزارت آموزش و پرورش در استان البرز، آموزش 500 معلم پايه چهارم ابتدايي سراسر کشور در دانشگاه فرهنگيان و اختصاص يکي از بندهاي کنفرانس آموزش فيزيک دبيران به محيط زيست و آموزش بيش از 700 نفر از دبيران فيزيک کشور در استان کردستان با مشارکت سازمان حفاظت محيط زيست در همين راستا انجام شده است.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست فعال کردن کد دورههاي ضمن خدمت فرهنگيان توسط مسئولان وزارت آموزش و پرورش و در راستاي آموزش و ارتقاي فرهنگ زيست محيطي کارکنان اين وزارتخانه را از جمله اقدامات ارزنده اين وزارتخانه برشمرد و افزود: اين دوره در سه بخش محيط زيست و دولت سبز، بهداشت و حفاظت محيط زيست، روشهاي آموزش فعال مهارتهاي زيست محيطي و به مدت 44 ساعت برگزار شد.
وي برگزاري دورههاي عمومي آموزش محيط زيست (قابل استفاده براي تمام پستهاي اداري و آموزشي) تحت عنوان محيط زيست و دولت سبز براي 19591 نفر شاغل وزارتخانه آموزش و پرورش را نمونه اي ديگر از تعامل سازنده اين وزارتخانه با سازمان حفاظت محيط زيست دانست و اظهار کرد: اين آموزشها تا کنون 20 استان کشور از جمله اصفهان، خراسان رضوي، همدان، فارس، قم و زنجان را در بر گرفته است.
تشکلها دانش آموزي فرصتي براي انتقال آموزههاي محيط زيستي به کودکان و نوجوانان از طريق همسالان
مظاهري اشاره اي هم به تلاشهاي وزارت آموزش و پرورش به منظور ظرفيت سازي براي رشد کمي و توسعه کيفي تشکلهاي دانش آموزي در زمينه محيط زيست و توسعه پايدار، همچنين بهره گيري از توانمندي دانش آموزان به عنوان محيط يار داشت و از اين تشکلها به عنوانها فرصتي براي انتقال آگاهيها، اطلاعات و آموزههاي محيط زيستي به کودکان و نوجوانان از طريق همسالان آنها نام برد.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست بازديد مربيان و دانش آموزان از مناطق تحت حفاظت سازمان محيط زيست از جمله بازديد از مرکز تحقيقاتي_ آموزشي و تکثير يوزپلنگ آسيايي در شرايط نيمه اسارات پناهگاه حيات وحش مياندشت در شهرستان جاجرم، همچنين بازديد از منطقه حفاظت شده توران در استان سمنان يا مناطق حفاظت شده استان کردستان و شهرستان ساري، همچنين برگزاري يک دوره آموزش ويژه دانش آموزان برتر در منطقه حفاظت شده پلنگ دره استان مرکزي ذيل عنوان غني سازي اوقات فراغت دانش آموزان با اجراي برنامههاي تفريحي و فرهنگي در زمينه محيط زيست و توسعه پايدار را بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: بدين شيوه دانش آموزان از سنين پايه اي با آموزههاي محيط زيستي و اهميت حفظ آن آشنا ميشوند.
وي همچنين از همکاري آموزش و پرورش در برگزاري مراسمهاي نمادين مناسبتهاي مختلف زيست محيطي همچون روز هواي پاک و روز جهاني زمين پاک در استانهاي مختلف همچون قزوين و خوزستان تقدير کرد و گفت: اين مشارکتها علاوه بر حرکتهاي نمادين در اقدامات بنيادين نيز ظهور و بروز داشته است.
مظاهري ادامه داد: تهيه و تدوين منشور و شيوه نامه اجرايي مدارس جامع محيط زيستي و برنامه ريزي براي ايجاد 105 هزار مدرسه جامع محيط زيستي (جم) در سراسر کشور را نمونه اي از مشارکت مثبت آموزش و پرورش در اجراي پروژهها و طرحهاي محيط زيست مصوب هيات وزيران و همچنين طرحها و پروژههاي ملي محيط زيست دانست و اظهار کرد: پس از اجراي طرح مدارس جامع محيط زيستي به صورت پايلوت از سازمان تعالي مدارس ميخواهيم براي مدارس جامع و طبيعت برنامه ريزي ويژه اي انجام دهند.
آموزش پنج عنوان محيط زيستي در شاخه کار و دانش
معاون سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: تقويت و بهبود برنامههاي آموزشي فني و حرفه اي با اهداف محيط زيست و توسعه پايدار از ديگر اولويتهاي اين تفاهم نامه بود که خوشبختانه پنج عنوان محيط زيستي در شاخه کار و دانش و در کميته آموزش تخصصي سازمان حفاظت محيط زيست ذيل شوراي راهبردي به تصويب رسيد.
وي اشاره اي هم به استفاده از ظرفيت مدارس هوشمند به منظور آموزش الکترونيکي محيط زيست داشت و گفت: در حال حاضر از تعداد 105 هزار واحد آموزشي و 500 هزار کلاس داير، تعداد 41 هزار و43 واحد آموزشي و تعداد 101 هزار و940 کلاس در سطح کشور به صورت هوشمند توسط آموزش و پرورش تجهيز شدهاند و آموزش مباني محيط زيست را نيز در دستور کار خود قرار دادهاند.
مظاهري ضمن يادآوري تاکيد تفاهم نامه بر اطلاع رساني و فراهم نمودن زمينه مناسب در حوزه آموزش و پرورش به منظور استفاده از دستاوردهاي همايشها و برنامههاي آموزشي ملي و بين المللي در زمينه محيط زيست و انعکاس برنامههاي مشترک در رسانههاي آموزش و پرورش، همچنين تشکيل کارگروه ملي ارتقاء آگاهيهاي محيط زيستي در نظام آموزش رسمي کشور، همکاري در اين زمينهها را از ديگر اولويتهاي دو نهاد آموزش و پرورش و سازمان حفاظت محيط زيست اعلام کرد.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: برگزاري دورههاي آموزشي زيست محيطي و کتابهاي سبز ويژه 400 نفر از مربيان و معلمان همزمان با برگزاري اردوي ملي پيشتازان و فرزانگان سازمان دانش آموزي در اردوگاه شهيد باهنر (شهريور 93) از ديگر اقدامات ارزنده وزارت آموزش و پرورش براي گام برداشتن در مسير توسعه پايدار و حفظ محيط زيست است.
وي ايجاد نخستين پژوهش سراي محيط زيستي کشور تحت عنوان محيط زيست و توسعه پايدار در شهرري و برنامه ريزي براي انجام فعاليت در اين زمينه را حرکتي قابل تقدير دانست و خواستار ادامه همکاريهاي آموزش و پرورش در اين زمينه شد.
مظاهري ضمن تاکيد بر همکاري بي سابقه وزارت آموزش و پرورش با سازمان حفاظت محيط زيست، تصريح کرد: اين همکاري فرصتي براي حفظ محيط زيست ايجاد کرده که نبايد از آن غفلت کرد و براي آن بايد قدردان زحمات وزير آموزش و پرورش و معاونان وي بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]