واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۱ب.ظ)
ميزان سزارين در کشور کاهش يافت موج - معاون درمان وزير بهداشت، طراحي بسياري از برنامههاي تحول در حوزه درمان را متأثر از بهداشت دانست و با اشاره به اجراي برنامه حمايت از زايمان طبيعي توسط اين معاونت، از کاهش ميزان سزارين در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد آقاجاني در برنامه نبض که شب گذشته از شبکه خبر پخش شد، ضمن بيان اين مطلب افزود: تا قبل از اجراي طرح تحول سلامت، از نظر شاخص نسبت زايمان طبيعي جزء کشورهايي بوديم که بالاترين ميزان سزارين را داشتيم و در 20 سال گذشته، اين روند در حال افزايش بود اما براي اولين بار در سال 93 توانستيم اين روند را از 56 درصد به 50 درصد کاهش دهيم.
معاون درمان با بيان اينکه همه بايد نگران منابع به منظور ادامه طرح تحول سلامت باشيم، ابراز داشت: دولت و وزارت بهداشت به دنبال پايداري منابع است و بدين منظور پيشنهاداتي را براي پايداري منابع در قالب برنامه ششم توسعه ارائه کردهايم اما عمده منابع، در دست بيمههاست که در اين خصوص مشکلات بسيار زيادي وجود دارد.
آقاجاني با بيان اين که در حال حاضر عليرغم داشتن يک پرستار به ازاء هر يک تخت در بيمارستانهاي دولتي، هنوز با شاخصهاي استاندارد فاصله بسيار زيادي داريم، بر ضرورت آموزش پرستاران تاکيد کرد.
وي ادامه داد: شايد ايران يکي از معدود کشورهاي دنيا بود که تعداد ورودي دانشجويان پرستاري آن در سال کمتر از دانشجويان پزشکي بود که اين موضوع به عنوان مشکلي جدي در سياست گذاري مطرح بود اما خوشبختانه امسال اصلاحاتي صورت گرفته و ظرفيتهاي پرستاري حدود 2 برابر افزايش يافته است.
معاون درمان وزير بهداشت با اشاره به وجود ظرفيت در بيمارستانهاي بزرگ آموزشي وزارت بهداشت به منظور آموزش پرستاري گفت: لازم بود تا نگاه به آموزش پرستاري تغيير پيدا ميکرد و حضور اعضاي هيات علمي گروه پرستاري در بيمارستانها تقويت ميشد تا بتوانيم از پتانسيل بزرگ بيمارستانها استفاده کنيم و از سوي ديگر نيز اکثر بيمارستانهاي بزرگ آموزشي ما داوطلب هستند که خود، نيروي پرستاري مورد نيازشان را تربيت کنند.
آقاجاني در خصوص اثرات افزايش مراجعه مردم به بيمارستانهاي دولتي و تأثير آن بر نيروي انساني و آموزش آنها گفت: از زماني که علاوه بر در اختيار گذاشتن آموزش پزشکي، درمان را هم بر عهده دانشگاهها گذاشتيم ممکن است تداخلاتي پيش آيد اما طرح تحول نظام سلامت برکات زيادي مانند نوسازي تجهيزات فرسوده پزشکي و تمام وقت شدن اساتيد باليني را به ارمغان آورده است.
معاون درمان وزير بهداشت با اشاره به اجراي هفت بسته برنامه تجول سلامت، اظهار داشت: اين برنامهها، راهبردي و پايدار هستند، بنابراين از مردم در مقابل هزينههاي سلامت محافظت ميکند و پوشش جامع همگاني سلامت را به دنبال دارد.
آقاجاني با رد اظهارات اخير درباره مغايرت طرح تحول سلامت با سياستهاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري گفت: طرح تحول نظام سلامت در کشور به هيچ عنوان با سياستهاي کلي سلامت، ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري نه تنها مغايرتي ندارد، بلکه کاملاً با اين سياستها همراه و همسو است.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: مهمترين هدفي را که ما در طرح تحول نظام سلامت در کشور دنبال کردهايم بيمه درماني همه مردم کشور است زيرا تا قبل از اجراي اين طرح 10 ميليون نفر از خدمات بيمه درماني بي بهره بودند که با اجراي اين طرح اين تعداد نفر زير پوشش بيمه درماني قرار گرفتند.
معاون درمان وزير بهداشت با اشاره به سفر اخير رئيس سازمان بهداشت جهاني به ايران، گفت: در اين سفر، خبرنگاري از چان، رئيس سازمان جهاني بهداشت، پرسيد که چرا منابع، صرف مراقبتهاي بهداشتي اوليه نشده است که ايشان اينگونه پاسخ داد" اجازه دهيد صادق باشم بايد در نظر بگيريد چه خدمتي باعث ميشود تا مردم، پول بيشتري از جيب بپردازند اين بايد اولويت شما براي اصلاح ساختار سلامت باشد مراقبتهاي بستري بيمارستاني در همه کشورها از جمله کشور شما جزء دلايل اصلي است که به دليل هزينه زياد و کمرشکن، باعث نارضايتي مردم ميشود، بنابراين دولت ايران نبايد از کسي به دليل سرمايه گذاري براي بهبود خدمات بيمارستاني و کاهش پرداخت از جيب؛ به ويژه براي 10 ميليوني که فاقد بيمه بودند، عذرخواهي کند به نظر من اين موفقيت بزرگي است."
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]