واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۵۳ب.ظ)
حمايت از صادرکنندگان خدمات فني و مهندسي با اعطاي تسهيلات بانکي موج - رئيس انجمن صادرکنندگان خدمات فني و مهندسي از گام جديد دولت براي حمايت از صادرات خبر داد و گفت: دولت ۱۰۰ ميليون دلار براي حمايت از صادرکنندگان خدمات فني و مهندسي به حساب بانک توسعه صادرات واريز کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا انصاري از واريز ۱۰۰ ميليون دلار از سوي بانک مرکزي به حساب بانک توسعه صادرات به منظور حمايت از صادرکنندگان خدمات فني و مهندسي خبر داد و گفت: دولت به بانک توسعه صادرات، دستور تخصيص اين منابع را داده است. اين يک گام مهم و تاريخي به شمار ميرود و در صورتي که پرداخت آن به صادرکنندگان به سرعت پيش رود، بسيار بزرگتر از ارزش ۱۰۰ ميليون دلاري خود، به صادرات خدمات فني و مهندسي کمک خواهد کرد.
رئيس انجمن صادر کنندگان خدمات فني و مهندسي افزود: اين پرداخت، بسيار حساس است و با توجه شرايط کشور عراق و نفوذي که گروه داعش در اين منطقه پيدا کرده، شرکتهاي صادر کننده خدمات فني و مهندسي، پايشان در گل گير کرده است و اميدواريم بانک هم به سرعت کار پرداخت را آغاز کند.
وي تصريح کرد: البته مشکلاتي هم بر سر راه دريافت اين وام ارزي براي صادرکنندگان وجود دارد؛ چراکه دولت بايد وارد عمل شده و ريسک بازپرداخت را بپذيرد تا شرکتها بتوانند با چک و سفته خود، وام را دريافت کنند، البته اين وام است و شرکتها بايد آن را برگردانند و احتمال زياد هم بر ميگردانند، اما؛ بايد به اين نکته توجه داشت که تقريبا تمام ظرفيت خدمات فني و مهندسي جمهوري اسلامي ايران در عراق جمع شده است و شرکتها با اميد و خوشبيني وارد اين بازار شدهاند، ولي؛ هم اکنون اسير هستند.
به اعتقاد انصاري، اين اقدام دولت براي اين است که نه فقط اين ۴۰ شرکت را نجات دهند بلکه خدمات فني و مهندسي مجدد در اين بازار رونق گيرد و چراغ فعاليت بخش خصوصي در صادرات خدمات فني و مهندسي خاموش نشود. به همين دليل، اين يک اقدام مهم و تاريخي است و خيلي بزرگتر از ۱۰۰ ميليون خودش ميتواند اثرگذار باشد.
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در خصوص نرخ سود اين وام ارزي خاطرنشان کرد: هنوز بر روي نرخ سود اين تسهيلات، حرف وجود دارد، ولي؛ اصل مطلب، پرداخت اين وام در مدت زمان کوتاه است. در غير اين صورت، نرخ متعارف سود بانکي قابل حل است و ما روي آن اظهارنظري نميکنيم، البته صادر کنندگان بايد وام را ارزي دريافت کرده و ارزي هم پس دهند.
وي اظهار داشت: مشکل اصلي در پرداخت اين وام اين است که دستگاهي بايد ريسک اين وام را بپذيرد؛ زيرا بانک نميتواند اين ريسک را قبول کند و صندوق ضمانت صادرات نيز اين کار را نميکند؛ چراکه با کمبود منابع، موقعيت پذيرش اين ريسک را ندارد. در همين حال، افزايش سرمايه اين صندوق نيز پرداخت شده، ولي؛ جايگاه محتاطانهاي دارد و توجه زيادي هم ندارد که صادرات خدمات فني و مهندسي متوقف ميشود در حالي که اين بخش از صادرات، ظرفيت ۲۵ ميليارد دلاري دارد.
انصاري تصريح کرد: اگر دولت بگذارد که اين ظرفيت عظيم صادرات خدمات فني و مهندسي ايران از بين برود، به سختي دوباره ميتوان آن را شکل داد؛ چراکه بيش از ۲۰ سال است که بر روي اين بخش از صادرات کار شده و اکنون به اينجا رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]