واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور:
توانمندسازی مراکر فنی و حرفهای جنوب کرمان ضروری است
معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: برای توانمندسازی مراکر فنی و حرفهای جنوب کرمان باید گامهای اساسی برداریم و انطباق آموزشها با نیازها در دستور کار باشد.
واعظ مهدوی در حاشیه بازدید از مرکز فنی و حرفهای منوجان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: ما سفر خود را به منطقه جنوب کرمان با اهداف خاصی انتخاب کردیم و علت آن این است که تلقی داریم منطقه جنوب استان احتیاج به توجه بیشتری دارد و در همین راستا سعی ما بر این است که فاصله بین مناطق را کاهش داده و بهبود بخشیم. معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور افزود: بحث اشتغال و اهمیت آن فوقالعاده است که 11 کارکرد اجتماعی برای شغل وجود دارد که از جمله آنها احساس عزت و مقبولیت در خانواده، سلامتی، فعالیت بدنی، احساس مفید بودن و امید به آینده داشتن و ... است. مهدوی تصریح کرد: برای توانمندسازی مراکر فنی و حرفهای جنوب باید گامهای اساسی برداریم و انطباق آموزشها با نیازها در دستور کار باشد و ظرفیتهای منطقه برای ارتقای توانایی و مهارتی مورد توجه قرار گیرد.
* ظرفیتهای ورزشی و فرهنگی منوجان نیازمند توجه ویژه است ایوب فلاحی فرماندار منوجان ابراز داشت: توصیههای مقام معظم رهبری و همچنین ریاست جمهوری در بحث اشتغال و فرهنگ و جوانان باید مورد توجه قرار گیرد و در همین راستا سیاستهای دولت در بحث فرهنگ و جوانان و اشتغال همین بوده است. وی خاطرنشان کرد: شهرستان منوجان با جمعیت 80 هزار نفری دارای دو بخش مرکزی و آسمینون است و از دورترین نقاط استان و دارای ظرفیتهایی است که نیاز دارد به آن توجه ویژهای شود. فلاحی یادآور شد: اداره ورزش و جوانان شهرستان مشکلات اساسی دارد چه در بخش مرکزی شهر و چه در بخش آسمینون زمین ورزشی مستقل نداریم و دانشآموزان و جوانان و نوجوانان در مسابقات ورزشی به دلیل مشکلات آمادگی را ندارند، البته استخر شنا داریم که سالها میگذرد که به دلیل نبود اعتبارات نیمهتمام مانده است. وی افزود: شهرستان منوجان در بحث ورزش ظرفیتهای بسیارخوبی دارد که باید از آنها به خوبی استفاده شود، چراکه شهرستان چه در بحث آقایان و بانوان ورزشکاران ملی و استانی دارد. فلاحی تصریح کرد: در این زمینه باید گامهای اساسی برداشته شود و نگاه ویژهای در بحث اعتبارات به شهرستان منوجان صورت گیرد. وی عنوان کرد: مرکز آموزش فنی و حرفهای که در شهرستان وجود دارد، شهرستانهای اطراف را پوشش میدهد و نیاز است که از نظر تجهیزات و امکانات توجه بیشتری به آن شود.
*هدف، توسعه آموزشهای فنی و حرفهای در جنوب کرمان است محمدرضا جهانگیری مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان اظهار داشت: توسعه آموزشهای فنی و حرفهای ضرورت اجتناب ناپذیری برای جامعه کنونی و وضعیت اقتصادی کشور است و هیچ کشوری به توسعه اقتصادی نرسیده است مگر از طریق رشد صنعتی باشد. جهانگیری بیان کرد: اگر هدف اشتغال بعد از پایان دوره متوسطه برای فرزندان خود تعیین کنیم راه ساده و کوتاه برای رسیدن به اشتغال توسعه آموزشهای مهارتی و فراگیری آن توسط متقاضیان جویای کار اعم از افرادی است که دوره متوسطه را تمام کردهاند و یا فارغالتحصیل دانشگاه هستند. وی افزود: این نیاز را میطلبد که ما در مناطق جنوبی به ویژه شهرستان منوجان که با نرخ رشد جمعیت مواجه هستیم آموزشهای مهارتی را گسترش دهیم و با حمایت همه جانبه و فرهنگسازی در زمینه فراگیری آموزشهای مهارت برنامهریزی کنیم. مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان عنوان کرد: به همین منظور ما سامانههای مختلف آموزش مهارت را برنامهریزی، طراحی و اجرا کردهایم و در همین راستا این سامانههای آموزشی از قبیل آموزش مهارت در مراکز آموزش فنی و حرفهای ثابت، سیار در روستاها و عشایر، جوار دانشگاه، کارخانه و پادگان و زندان است. جهانگیری یادآور شد: برای رسیدن به این هدف مربیان کارآزموده که دورههای سطوح بالای مهارتی را در مراکز بزرگ کشور و مراکز بینالمللی گذراندهاند آماده هستیم که در این سامانههای مختلف مهارت در گروههای مختلف صنعت، خدمات و کشاورزی را آموزش دهند. وی ابراز داشت: در همین راستا با کمک از بخش خصوصی با ایجاد آموزشهای فنی و حرفهای و نیز حمایت از بخش خصوصی به منظور توسعه آموزشهای مهارت و گسترش آن در اقصی نقاط جنوب استان برنامهریزی کردهایم.
*نبود نیروی و تجهیزات از مشکلات فنی و حرفهای منوجان است تیمور سنجری رئیس مرکز فنی و حرفهای منوجان اذعان داشت: مرکز آموزش فنی و حرفهای منوجان دارای هشت کارگاه آموزشی است که در حال حاضر کارگاههای مکانیک خودرو، برق ساختمان، جوشکاری برق، برق خودرو و موتورسیکلت در حال آموزش هستند. وی عنوان کرد: در شش ماهه اول امسال در رشته جوشکاری 36 نفر، مکانیک خودرو 28 نفر، برق ساختمان 26 نفر و برق خودرو 41 نفر آموزش دیدهاند. سنجری یادآور شد: از جمله مشکلات این مرکز نبود نیروی اداری و تجهیزات مصرفی و... است و باید رشتههای جدید و مورد نیاز منطقه اضافه شود. ============== مصاحبه از عبدالله سراجی ============== انتهای پیام/80006/س20
94/08/09 - 12:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]