واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: دیدارهای انتخاباتی عارف با روحانی
با حسن رسولی درباره سخنان عارف مبنی بر همگرایی اصلاحطلبان و جریان اعتدال صحبت کردیم.
روزنامه شرق نوشت؛
از او خواستیم درباره ماهیت این جریان اعتدال که عارف بر آن اشاره و تأکید داشته توضیح بدهد. رسولی این جریان را همان حزب اعتدال و توسعه معرفی کرد. او درعینحال تأکید کرد اصولگرایان حامی دولت اگرچه ممکن است در پروندههای ملی با اصلاحطلبان همراهی داشته باشند، اما در جریان انتخابات، رقیب یکدیگر باقی میمانند. او البته از دیدارهای متناوب عارف و روحانی هم خبر داده و میگوید در این دیدارها علاوه بر موضوعات کلان کشور، درباره انتخابات هم با روحانی صحبت میکند. به گفته رسولی این صحبتها از ناحیه این است که دولت مسئول برگزاری انتخابات است و باید شرایطی را فراهم کند که حقوق شهروندی همه شرکتکنندهها لحاظ شود.
آقای عارف گفتهاند در انتخابات مجلس باید جبهه اصلاحات و جریان اعتدال با یک فهرست در انتخابات حاضر شوند. مشخصه این جریان اعتدال چیست؟
ارتباط آقای عارف با روحانی بعد از انتخابات سال ٩٢ ادامه دارد و متناوبا دیدارهایی بین این دو نفر برقرار است. موضع آقای عارف همچنان حمایت از دولت روحانی است و آقای عارف قائل به این است که همان سازوکاری که در سال ٩٢ زمینه پیروزی را فراهم کرد، در صورت تلاش و تداوم یکپارچگی اصلاحطلبان و طرفداران دولت روحانی، میتواند ادامه داشته باشد و زمینه پیروزی دوم را در انتخابات اسفند ٩٤ فراهم بکند. درواقع اسفند امسال نقطه عطفی در تداوم دولت روحانی است که این تداوم رضایت و خشنودی اصلاحطلبان را نیز به دنبال دارد. متقابلا چنانچه تهدیدی متوجه این همگرایی باشد و خدایناکرده شاهد واگرایی بین این دو جریان سیاسی باشیم، قطعا پیامدهای زیانآوری متوجه دولت و اصلاحطلبان خواهد بود. برایناساس امروز شاهد رفاقتها و تشریک مساعیهای امیدوارکنندهای بین حزب اعتدال و توسعه و جریان اصلاحات هستیم. طرفین بر این باور هستند که همکاری آنها پیروزیآفرین و توجهنکردن به این مهم، خسارات جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت.
لطفا درباره دیدارهای آقای عارف و روحانی توضیح بیشتری بدهید. این دیدارها در چه قالبی انجام میشود؟
این دیدوبازدیدها در تداوم همان وفاق سال ٩٢ است. روحانی امروز در رأس قوه مجریه است و مسئولیت اجرای انتخابات به عهده ایشان است. عارف و هر اصلاحطلب دیگری انتظار دارند دولت در جایگاه مسئول برگزاری انتخابات در تعامل کارآمد با بخشهای نظارتی، مراجع چهارگانه، قوه قضائیه و رسانه ملی، فضای انتخابات را به گونهای فراهم کند که نامزدهای هر دو جناح به صورت عادلانه و برابر بتواند از حقوق شهروندی استفاده کنند و در عرصه انتخابات به گونهای حاضر باشند که مشارکت حداکثری مردم را به همراه داشته باشد. این اولین انتخاباتی است که دولت روحانی مسئولیت اجرای آن را بر عهده دارد و اصلاحطلبان به جز اعمال مدیریت صحیح، هوشمندانه و عادلانه از دولت روحانی انتظار دیگری ندارند.
آیا در این دیدارها درباره دغدغههای انتخاباتی اصلاحطلبان هم صحبتی میشود؟
مسائلی که امروز اصلیتر هستند، شامل رکود بیسابقه در حوزه اقتصاد، نرخ بیکاری بالا و برخی مشکلات مدیریتی در استانهای کشور است. دیدارهای عارف درباره این موارد است. او به عنوان فردی که پیشتاز حمایت از دولت است و در این دیدارها و نشستها حضور دارد، رودررو نقدهای مشفقانه خود را با هدف کمک به دولت مطرح میکند. همچنین به موضوع انتخابات از حیث اینکه دولت مسئول برگزاری آن است، در این دیدارها توجه میکند.
به طور دقیق بفرمایید منظور از اعتدال چیست؟ آیا همان حزب اعتدال و توسعه است یا اصولگراهای طرفدار دولت را هم شامل میشود؟
آنچه امروز به نام جریان اعتدال، پس از رویکارآمدن دولت روحانی در ادبیات سیاسی کشور مطرح است، در قالب حزب اعتدال و توسعه ترجمه میشود. طبعا سایر طرفداران غیراصلاحطلب دولت روحانی نیز پیرامون همین حزب فعالیت میکنند.
یعنی آنها هم برنامههای خود را با این حزب هماهنگ میکنند؟
طبعا، بله. مجموعه طرفداران دولت را جریان اعتدالی میدانند. ممکن است بخشی از اصولگرایان هم همراهیهایی با دولت داشته باشند، اما این همراهی و همکاری بیشتر پیرامون مسائلی ملی، مانند پرونده هستهای است و این نزدیکی در پرونده هستهای، به تعبیر آقای لاریجانی، پوستاندازی طرفین نیست. فکر میکنم در حقیقت همان آرایش سیاسی خرداد ٩٢ در سال ٩٤ مجددا شکل بگیرد.
آیا با حزب اعتدال و توسعه دراینباره رایزنیهایی صورت گرفته است و آنها هم جزء مجموعه شورایعالی سیاستگذاری تلقی میشوند؟
آقای دهقان، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در جلسات انسجامیابی اصلاحطلبان حضور فعال دارند و به طور رسمی اعلام کردند همگام با اصلاحات حرکت خواهند کرد. درباره تعامل اصلاحطلبان با سایر اصولگرایان هم فراتر از برخی گمانهزنیهای کمعمق هنوز با علامت دیگری مواجه نیستیم.
اما برخی از جریانات اصولگرا از احتمال ائتلاف فراکسیون رهروان ولایت و اصلاحطلبان خبر دادهاند، این موضوع چقدر محتمل است؟
بههرحال دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا رقیب هم هستند و در انتخابات پیشرو هم این رقابت را ادامه خواهند داد؛ بنابراین بعید میدانم که این فراکسیون که اکثریت را در مجلس دارد، حاضر باشد با عدول از اصالتهای اصولگرایانه خود، با هویت جدیدی در عرصه انتخابات حاضر شود؛ بنابراین فکر میکنم این نگاه فراتر از یک گمانهزنی نیست. بااینحال این فراکسیون در انتخابات میتواند رقیب جدی اصلاحطلبان باشد.
قبلا گفته شده بود که جلسه شورایعالی اصلاحطلبان بعد از پایان ماه محرم برگزار خواهد شد، آیا تاریخ قطعی همین است؟
من فکر میکنم با توجه به ارادهای که بین همه ظرفیتهای اصلاحطلبی وجود دارد، در آینده نزدیک شاهد شکلگیری کامل سازمان و مدیریت اجماعساز اصلاحطلبی خواهیم بود و بعید میدانم این موعد تا پایان محرم طول بکشد.
شنبه, 09 آبان 1394 ساعت 10:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]