واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: دعوت مككين از اوباما براي سفر به عراق
جام جم آنلاين: جان مك كين از باراك اوباما به خاطر عدم حضور در عراق از سال 2006 تاكنون به شدت انتقاد كرد و گفت كه آنها بايد با هم به اين منطقه جنگي سفر كنند.سناتور آريزونا افزود: او واقعا در زمينه مساله عراق هيچ تجربه، دانش يا قوه تشخيص ندارد و مدتهاست كه خواستار تسليم نيروهاي آمريكايي شده است.
به گزارش فارس ، جان مك كين، كانديداي جمهوريخواه انتخابات رياست جمهوري آمريكا در مصاحبه با خبرگزاري آسوشيتدپرس با اشاره به آخرين سفر باراك اوباما، سناتور ايالت ايلينويز به عراق قبل از انجام استراتژي افزايش نيرو در اين كشور، اظهار داشت: ملاحظه كنيد كه طي دو سال گذشته و پس از زمانيكه سناتور اوباما در سفر به عراق اعلام كرد كه ما در جنگ شكست خوردهايم، چه اتفاقاتي در عراق رخ داده است.
مك كين، سرباز سابق نيروي دريايي آمريكا و زنداني جنگي در ويتنام غالبا مطرح ميكند كه شايستهترين كانديدا براي در دست گرفتن فرماندهي كل قوا در دوران جنگ است.
در هفتههاي اخير وي شديدا به اوباما انتقاد كرده است و حضور نداشتن او در مناطق جنگي را مورد سوال قرار داده است.
مك كين در اين اواخر با جملاتي چون "اوباما سناتور تازهكاري است"، "اوباما از سياست خارجي چيزي نميداند" و "اوباما براي رهبري ارتش هيچ تجربهاي ندارد" به انتقاد شديد از وي پرداخته است.
جنگ عراق يكي از جنگهاي طولاني تاريخ كشور آمريكا است كه به گفته پنتاگون به افتضاحي بزرگ براي اين كشور تبديل شده است و اكثر مردم با آن مخالف هستند، يكي از مهمترين موضوعات مطرح در انتخابات رياست جمهوري ماه نوامبر خواهد بود.
مككين كه درماه مارس سال جاري به نامزدي حزب جمهوريخواه پذيرفته شد، يكي از افرادي است كه از جنگ عراق و حضور مداوم نيروها در اين كشور حمايت ميكند.
اين نامزد حزب جمهوريخواه مدتي پيش اعلام كرد كه جنگ عراق تا سال 2013 با پيروزي آمريكا به پايان خواهد رسيد.
مككين با تكذيب اظهاراتي مبني بر داشتن برنامه زماني براي عقبنشيني كامل نيروها از عراق و با اشاره ضمني بر ادامه اين جنگ تا پيروزي، گفته بود كه به نظر او آمريكا ميتواند تا سال 2013 به اين جنگ طولاني پايان دهد.
اين در حالي است كه دموكراتها بارها از دولت بوش خواستهاند كه هر چه سريعتر تمام نيروهاي نظامي را از عراق خارج كند، اما سران جمهوريخواه از جمله خود بوش و مككين به اين گفتهها توجهي نكرده و ادامه جنگ در عراق را ضامن برقراري امنيت در آمريكا دانستهاند.
مككين در يكي از سخنرانيهاي اخيرش گفت "تنها تعداد كمي از نيروها تا پايان مرحله اول برنامهاي كه مد نظر دولت آمريكا است در عراق باقي خواهند ماند و دليل آن اين است كه القاعده بايد به كلي از بين برود و دولت عراق نيز بتواند روي پاي خود بايستد.
مككين با انتقاد از نامزدهاي دموكرات (اوباما و كلينتون) به دليل درك نكردن اين موضوع در ادامه گفت: «آمريكا تا ماه ژانويه سال 2013، بيشتر نظاميان زن و مرد خود را به كشور باز خواهد گرداند. اين افراد براي اينكه آزادي آمريكا تامين شود و در امنيت كشور ثبات برقرار شود خود را قرباني كردند. ما در جنگ عراق پيروز خواهيم شد.»
مككين در جواب سوال خبرنگاران مبني بر "پايان دادن جنگ" و "عقبنشيني نيروها" تفاوتهايي وجود دارد. اين موضوعي است كه او و مشاورينش، دموكراتها را به درك نكردن آن متهم ميكنند.
وي گفته بود "هيچ برنامه زماني وجود ندارد، ما بايد پيروز شويم. ما پيروز ميشويم و اين موضوعي است كه هميشه آن را پيشبيني كردهام. من نميدانم كه چه وقت ما در جنگ جهاني دوم پيروز شديم فقط ميدانم كه ما پيروز شديم.»
مككين كه يكي از طرفداران پروپا قرص جنگ 5 ساله عراق است، قبلا نيز خواسته رقباي دموكرات خود مبني بر خروج نيروها از عراق را غيرمنطقي و "اشتباه محض" قلمداد كرده بود.
او گفته بود كه "اگر به قولهايي كه داده شده عمل نشود اين موضوع نشانگر آنست كه آمريكا در رهبري دچار مشكل است".
سناتور جمهوريخواه با استراتژي افزايش نيرو در عراق كه توسط بوش ارائه شد موافقت كرد و اكنون نيز تلاش ميكند تا با اين توجيهات مردم آمريكا را به كارساز بودن اين استراتژي راضي كند.
اوباما نيز در مقام پاسخ با انتقاد از اظهارات مككين درباره ادامه جنگ تا پيروزي كامل گفته بود كه "حمايت از اشغال و ادامه جنگ عراق يك "اشتباه بزرگ" است نه عقبنشيني نيروها".
اما مككين با اشاره به كهنهسربازان جنگهاي برون مرزي آمريكا، با انتقاد از اظهارات اوباما، تاكيد كرده بود كه "سال گذشته نيروهاي آمريكايي در عراق به موفقيتهاي خوبي دست يافتند".
اين درست برخلاف اين واقعيت است كه در جنگهاي سنگين اخير عراق، تعداد زيادي از نيروهاي آمريكايي كه تعدادشان به بيش از 4 هزار نفر رسيده است، كشته شدهاند.
به عقيده مككين عقبنشيني در اين برهه زماني، تمام دستاوردهاي آنها را از بين خواهد برد.
او با انتقاد از قولهاي انتخاباتي دموكراتها، گفته بود كه باور نميكند كسي بتواند به عنوان كانديداي رياستجمهوري قولي بدهد و پس از انتخاب شدن آن را فراموش كند.
مك كين گفت كه قول عقبنشيني از عراق در اين زمان در حقيقت بالاترين وظيفه نشناسي است.
كلينتون و اوباما كه هنوز براي نامزدي حزب دموكرات در رقابت شديدي به سر ميبرند اين ادعاي مككين را غيرمنطقي دانسته و آن را براي امنيت آمريكا خطرناك توصيف ميكنند.
اوباما عقيده دارد كه ادامه جنگ در عراق و حمايت از اشغال آن نشاندهنده ضعف در رهبري آمريكا است.
وي در اين زمينه گفت: «ضعف در رهبري، ارتش ما را بشدت خسته كرده است، خانوادههاي نظاميان را با فشارهاي روحي روبرو كرده است، توانايي ما را براي رهبري جهان كاهش داده است و امنيت مردم آمريكا را به خطر انداخته است.»
اين در حالي است كه مككين قول دموكراتها به عقبكشيدن نيروها از عراق را "جاهطلبي" آنها خواند و آن را نشانه درستكار نبودن اين افراد دانست.
وي عقبنشيني سريع نيروها را بارها به باد انتقاد گرفته و گفته است كه عراق در صورت عقبنشيني نيروهاي آمريكايي به پناهگاهي براي تروريستها تبديل خواهد شد.
اوباما به مردم قول داده كه اگر در انتخابات رياست جمهوري به پيروزي برسد در طول 16 ماه تمام نيروها را از عراق بيرون خواهد كشيد اين درحالي است كه در برخي از سخنرانيهايش به 11 ماه هم اشاره كرده است.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]