تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر شما باد رجوع به كتاب خدا (قرآن) ... كسى كه به آن عمل كند از همه پيشى مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819457051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه «بی بی سی» اخبار منطقه را به نفع عربستان جعل می‌کند؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه «بی بی سی» اخبار منطقه را به نفع عربستان جعل می‌کند؟
نحوه خبررسانی مطبوعات و رسانه های غربی از وقایع مهم منطقه خاورمیانه، از جمله تحولات سوریه و یمن، همواره محل توجه و بحث فراوان بوده است. هرچند اغلب این رسانه ها مدعی بی طرفی در خبررسانی هستند، جانبداری از متحدین منطقه ای غرب، رویکردی است که در موارد زیادی در آن ها به چشم می خورد. نحوه پوشش اخبار مربوط به عربستان از سوی «بی بی سی» یکی از نمونه های این جریان است.
کد خبر: ۵۴۳۰۱۲
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷ - 28 October 2015



چگونه «بی بی سی» اخبار منطقه را به نفع عربستان جعل می‌کند؟
نحوه خبررسانی مطبوعات و رسانه های غربی از وقایع مهم منطقه خاورمیانه، از جمله تحولات سوریه و یمن، همواره محل توجه و بحث فراوان بوده است. هرچند اغلب این رسانه ها مدعی بی طرفی در خبررسانی هستند، جانبداری از متحدین منطقه ای غرب، رویکردی است که در موارد زیادی در آن ها به چشم می خورد. نحوه پوشش اخبار مربوط به عربستان از سوی «بی بی سی» یکی از نمونه های این جریان است.


به گزارش «تابناک»، پایگاه اینترنتی «اینترسِپت» در مطلبی به نقل گلِن گرینوالد به بررسی نحوه پوشش اخبار مربوط به عربستان از سوی «بی بی سی» پرداخته و اشاره می کند که این گونه اخبار، با جهت گیری قابل توجه و به نفع عربستان – به عنوان متحد منطقه ای اصلی انگلیس – مخابره و منتشر می شود.


در این مطلب آمده که هرچند «بی بی سی» علاقمند است خود را به عنوان رسانه ای واقع گرا و بی طرف معرفی کند، اما مقاله ای که اخیراً در سایت اینترنتی این شبکه منتشر شد و در نهایت دست اندرکاران بی بی سی ناچار به حذف آن شدند، نشان می دهد که این رسانه دولتی انگلیسی، تا چه حد مراقب به خطر نیفتادن منافع متحد اصلی لندن در منطقه و همچنین بزرگترین خریدار اسلحه از انگلیس یعنی عربستان سعودی است. 


اوایل ماه جاری میلادی، بی بی سی با انتشار مطلبی، از افزایش ارسال سلاح و پول توسط عربستان و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای گروه های مسلح مخالف دولت اسد در سوریه خبر داد. سرتاسر این گزارش، بر مبنای ادعاهای کسی استوار بود که به عنوان «یک مقام دولت سعودی» توصیف شده و به دلیل کار کردن برای دولتی که روابط نزدیکی با انگلیس دارد، به نام وی اشاره ای نشده بود. 


هرچند این مطلب، خود اساساً استثنایی در کار بی بی سی به شمار می رفت (زیرا این رسانه اصولاً مطالبی علیه سعودی ها منتشر نمی کند)، اما این مقام سعودی نیز اطلاعاتی بر خلاف منافع حکومتش ارائه نکرده بود. بر عکس، وی به عنوان واسطه بیان مطالبی ظاهر شده بود که دولت سعودی خواستار انتشار آن است. 


در این مطلب آمده بود: «این مقام سعودی که نخواست نامش فاش شود، گفت تأمین سلاح های پر قدرت، از جمله سلاح های ضد تانک برای گروه های شورشی مورد حمایت غرب و کشورهای عربی که مخالف بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و متحدین وی، یعنی روسیه و ایران هستند، افزایش خواهد یافت. وی گفت گروه هایی که این اقلام را دریافت می کنند، شامل داعش و جبهه النصره – که هر دو به عنوان سازمان هایی تروریستی شناخته می شوند – نخواهد بود. در عوض، اقلام مذکور در اختیار سه ائتلاف از گروه های شورشی قرار می گیرد: جیش الفتح، ارتش آزاد سوریه و جبهه جنوب.


اما مشکل این ادعا آنجاست که خود جیش الفتح، از مجموعه گروه هایی تشکیل شده که جبهه النصره یکی از آن هاست. یکی دیگر از گروه های افراطی فعال در سوریه، یعنی «احرار الشام» نیز از جمله گروه های حاضر در این ائتلاف است. بنابراین، ادعای این مقام سعودی که بی هیچ توضیحی توسط بی بی سی انتشار یافته، از اساس مسئله دار است. بر این اساس، یا این فرد انتظار داشته که کسی از ماجرا خبر نداشته باشد و یا اینکه همه بپذیرند سلاح هایی که در اختیار جیش الفتح قرار می گیرد، به دست النصره نمی افتد!


این موضوع، توسط یکی از خوانندگان به بی بی سی اطلاع داده شد؛ اما کاری که این رسانه انجام داد، این بود که بخش مربوط به ادعای مقام سعودی درباره اینکه سلاح ها به دست گروه های تروریستی نمی افتد را از مطلب خود حذف کرد و به این ترتیب، در واقع مطلب را از آنچه که بود هم بدتر کرد. در نسخه جدید، به نقل از مقام سعودی مذکور آمده که عربستان، به «ارتش آزاد و دیگر گروه های شورشی کوچک تر» در سوریه کمک می کند. به عبارت دیگر، تأیید این موضوع که عربستان در حال کمک رسانی به گروه های تروریستی در سوریه است، از مطلب حذف شده است. 


به این ترتیب، می توان گفت بی بی سی به شیوه های مختلف از منافع عربستان سعودی دفاع می کند؛ زیرا نه تنها به مقامات سعودی اجازه می دهد بدون ذکر نام، ادعاهای مورد نظر و دلخواه خود را به عنوان حقایق جاری بیان کنند، بلکه برای منزه کردن آن ها، اقدام به ویرایش اظهاراتشان نیز می کند. این رفتار بی بی سی را می توان هر چیزی نام گذاشت به جز بی طرفی و واقع گرا بودن. 

















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن