واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صعود 12 پلهاي ايران در ردهبندي فضاي كسب و كار
بانك جهاني در جديدترين گزارش خود از صعود 12پلهاي ايران در ردهبندي جهاني فضاي كسب و كار خبر داده اما بر خلاف اين بهبود آماري همچنان سختي آغاز كسب و كار در ايران طي يك سال گذشته بيشتر شده است.
بانك جهاني در جديدترين گزارش خود از صعود 12پلهاي ايران در ردهبندي جهاني فضاي كسب و كار خبر داده اما بر خلاف اين بهبود آماري همچنان سختي آغاز كسب و كار در ايران طي يك سال گذشته بيشتر شده است.
بر اساس گزارش بانك جهاني از 10 مؤلفه تعيينكننده وضعيت فضاي كسب و كار در ايران، طي يك سال گذشته رتبه ايران در هفت شاخص نزول داشته و تنها دو شاخص با بهبود مواجه شده است. يك شاخص نيز نسبت به سال قبل تغييري نداشته است.
بيشترين تغيير مثبت با 29 پله ارتقا در حوزه كوتاه شدن زمان صدور مجوز براي فعاليتهاي ساختماني است كه اما احتمالاً اين روند رابطه مستقيمي با ركود عميق مسكن و افت شديد فعاليتهاي ساختماني دارد.
به گزارش تسنيم، بانك جهاني در تازهترين گزارش خود موسوم به «گزارش فضاي كسب و كار 2016» به مقايسه 189 كشور جهان از نظر سهولت فعاليتهاي اقتصادي و وضعيت فضاي كسب و كار آنها پرداخته است كه جايگاه ايران در ميان كشورهاي مورد ارزيابي رتبه 118 است.
بر اساس ارزيابي اين نهاد بينالمللي كه بر پايه آمار مربوط به يكساله منتهي به ژوئن 2015 (خرداد 94) تهيه شده است فضاي كسب و كار در ايران بهبود نسبي داشته است.
بر اساس گزارش بانك جهاني ايران امسال در ردهبندي جهاني فضاي كسب و كار ميان 189 كشور در رده 118 جهان قرار گرفته است كه نسبت به سال قبل تنها يك پله صعود داشته است. در عين حال اين نهاد بينالمللي ارزيابي خود از وضعيت فضاي كسب و كار ايران در سال قبل را نيز مورد اصلاح قرار داده و رتبه ايران در پايان اين سال را 119 اعلام كرده است.
در گزارش سال گذشته بانك جهاني رتبه جهاني ايران از نظر فضاي كسب و كار 130 اعلام شده بود كه در گزارش امسال اين رقم به 119 اصلاح شده است. بر اين اساس در مجموع رتبه ايران 12 پله بهبود داشته است.
شاخص كلي فضاي كسب و كار بر پايه 10 شاخص كوچكتر با عناوين آغاز كسب و كار، كسب مجوز، ثبت داراييها، كسب اعتبارات، حمايت از سرمايهگذاري، ماليات، تجارت، اجراي قراردادها و ورشكستگي و دريافت انرژي برق محاسبه ميشود. اين شاخص در واقع نشاندهنده سهولت و مناسب بودن هركشور براي انجام فعاليتهاي اقتصادي و تجاري است.
نمره ايران در شاخص كلي فضاي كسب و كار 44/57 اعلام شده است. در سال گذشته نمره ايران 74/56 بوده است.
در جهان سنگاپور با نمره 34/87 رتبه نخست از نظر فضاي كسب و كار را به خود اختصاص داده است و نيوزيلند و دانمارك بهترتيب رتبههاي دوم و سوم را از اين نظر به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس اين گزارش، سختي آغاز كسب و كار در ايران طي يك سال گذشته بيشتر شده است. ايران از لحاظ شاخص آغاز كسب و كار در رتبه 87 قرار دارد كه نسبت به سال گذشته پنج پله نزول داشته است.
اما ايران از نظر دريافت مجوزهاي ساختماني در ردهبندي جهاني 29 پله صعود داشته است كه نشان ميدهد ساز و كار دريافت مجوزهاي ساختماني در ايران طي يك سال گذشته آسانتر شده است، در حالي كه ايران از اين نظر در سال گذشته در رتبه 98 جهان قرار داشت در گزارش جديد بانك جهاني رتبه 69 را به دست آورده است.
تعداد رويههاي قانوني لازم براي كسب مجوزهاي ساختماني 15 عدد بوده است. مدت زمان اخذ مجوزهاي ساختماني نسبت به سال گذشته كاهش قابل توجه داشته و از 5/318 روز به 97 روز كاهش يافته است. ميزان هزينه لازم در اين زمينه نيز معادل1/2 درصد ارزش ساختمان مربوط برآورد شده است كه اين رقم در سال گذشته بيش از 5 درصد بود. نمره ايران از نظر شاخص كنترل كيفيت ساختمان نيز 5/8 اعلام شده است.
از نظر ثبت داراييها رتبه جهاني ايران دو پله سقوط داشته است. در سال گذشته رتبه ايران از اين نظر 89 بود اما طي سال جاري جايگاه ايران به رتبه 91 نزول يافته است.
ثبت داراييها در ايران بيش از 12 روز زمان ميبرد و هزينه ثبت داراييها در ايران نيز معادل 1/6 درصد ارزش دارايي بوده است. همچنين براي ثبت داراييها و اموال در ايران بايد به هفت سازمان و ارگان دولتي مراجعه كرد. نمره ايران از نظر شاخص كيفيت مديريت زمين نيز 15 اعلام شده است.
وامگرفتن در ايران در مقايسه با ساير كشورها سختتر شد
رتبه جهاني ايران از نظر سهولت دريافت وام و مطلوبيت قوانين و مقررات مربوط به آن نيز پسرفت داشته است. در حالي كه ايران از اين نظر در سال گذشته در رتبه 90 قرار داشت در سال جاري به جايگاه 97 تنزل يافته است.
حمايت از سرمايهگذاران در ايران كمتر شد
از نظر حمايت از سرمايهگذاران رتبه جهاني ايران طي يك سال گذشته يك پله نزول داشته است. در گزارش جديد بانك جهاني رتبه ايران از نظر حمايت از سرمايهگذاران 150 اعلام شده كه نسبت به سال گذشته يك پله نزول داشته است. ايران در سال گذشته رتبه 149 را از اين نظر به خود اختصاص داده بود.
رتبه جهاني ايران از نظر پرداخت مالياتها يك پله سقوط كرد
بر اساس اين گزارش رتبه ايران از نظر پرداخت مالياتها يك پله نزول كرده و به 123 رسيده است. رتبه ايران در سال گذشته از اين نظر 122 بوده است.
همچنين كيفيت تجارت كالا در ايران نيز كاهش داشته است و رتبه جهاني ايران از اين نظر يك پله نزول داشته است. ايران از نظر كيفيت تجارت كالا در سال گذشته رتبه 166 را به دست آورده بود كه در سال جاري به رتبه 167 نزول پيدا كرده است. زمان لازم براي صادرات كالا از طريق مرزها در ايران 107 روز برآورد شده است. هزينه صادرات براي هر كانتينر نيز 565 دلار برآورد شده است.
براي واردات كالا از طريق مرزهاي ايران نيز به 148 روز زمان نياز است. هزينه واردات كالا به ايران نيز براي هر كانتينر 660 دلار اعلام شده است.
با اين حال رتبه ايران از نظر سهولت اجراي قراردادهاي تجاري در سطح جهان نسبت به سال گذشته تغييري نداشته و در سطح 62 باقي مانده است.
رتبه 140 ايران از نظر تعطيلي شركتها در جهان
بر اساس اين گزارش رتبه ايران در زمينه ورشكستگي و پايان يافتن يك فعاليت تجاري سه پله نزول داشته و از 137 در سال گذشته به 140 در گزارش امسال رسيده است. زمان مربوط به تعطيلي يك كارگاه اقتصادي در ايران 5/6 سال اعلام شده است. در شاخص كيفيت مقررات اعلان ورشكستگي نمره ايران از 16 نمره، 7 اعلام شده است. در شاخص مديريت داراييهاي فرد يا شركت ورشكسته نيز نمره ايران از 6 نمره، 3 اعلام شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]