تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855118179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقد متون علوم اسلامي / 28حفظ استقلال حوزه‌هاي فلسفه و كلام اسلامي مورد اهتمام «خواجه‌نصير» بوده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نقد متون علوم اسلامي / 28حفظ استقلال حوزه‌هاي فلسفه و كلام اسلامي مورد اهتمام «خواجه‌نصير» بوده است
گروه انديشه: «خواجه نصيرالدين طوسي» در «تجريد‌الاعتقاد» تا ابتداي بخش سوم يك فيلسوف است؛ چون به بيان مسائل فلسفي پرداخته، اما از ابتداي بخش سوم تا پايان كتاب در پي اثبات اعتقادات خود است و نقش يك متكلم را ايفا كرده است و اين امر اصولا خلط فلسفه با كلام نيست.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، نشست «نقد متون علوم اسلامي»، با ريزموضوع فلسفه اسلامي، با حضور دكتر «خليل علاقه‌بند طوسي»، دكتراي فلسفه از دانشگاه انگليس و معاون پژوهشي كالج اسلامي انگليس در محا خبرگزاري ايكنا برگزار شد.

دكتر طوسي بعد از بيان اهميت فعاليت‌هاي قرآني، به خصوص در بخش ترجمه اين علوم به زبان‌هاي ديگر ، به بحث در رابطه با موضوعيت فلسفه اسلامي پرداخت و گفت: نظر كساني كه معتقدند امري به عنوان فلسفه اسلامي وجود ندارد و فلسفه يك علم يوناني و برگرفته از آنان است، مورد پذيرش نيست.

نويسنده كتاب «فلسفه اخلاق و فلسفه سياسي ملاصدرا» علت اين سخن را اين‌گونه اظهار كرد: ما فلسفه الهي داريم؛ زيرا اگر فرض كنيم صد قاعده فلسفي يوناني داريم، بيش از دويست قاعده فلسفي اسلامي داريم و حتي آن صد قاعده فلسفه يوناني نيز «اسلاميزه» شده است.

طوسي براي توضيح مسئله فوق گفت: براي نمونه، قاعده «الواحد لا يصدر عنه الا الواحد» يك قاعده عقلي است و زماني كه وارد مباحث اسلامي مي‌شود، به صورت «اول ما خلق الله حقيقة المحمدية» يا «قال رسول الله(ص): اول ما خلق الله نوري» تجلي مي‌كند. پس اين ديگر فلسفه يوناني نيست. درست است كه اصول عقلاني آن در فلسفه يونان آمده است، ولي با استفاده از تعاليم اسلامي، ما استدلالات فلسفه اسلامي خودمان را آورده‌ايم.

وي در ادامه اظهار كرد: اين حرف بي‌ربطي است كه تمامي فلسفه ما بايد از اسلام سيراب شود و اگر ما آموزه‌اي را از فلسفه يوناني گرفتيم، پس يوناني شديم. انديشه بشري كه در صد سال و دويست سال ساخته نشده است، بلكه طي هزاران سال اين انديشه بوده است و از زماني كه بشر بوده است، عقل بوده و انسان تفكر مي‌كرد و اين امر هميشه هم خواهد بود.

اين دكتراي فلسفه از دانشگاه انگليس در ادامه افزود: اين‌كه بگوييم چون اين سخن در فلسفه يونان بوده، پس فلسفه ما اسلامي نيست، حرف صحيحي نيست، چون تفكر عقلاني منحصر به فلسفه اسلامي يا يوناني نيست، بلكه در طول تاريخ بوده و همه ما عقل داريم، انسان و صاحب انديشه هستيم و اگر كسي يك آموزه عقلي كه افلاطون گفته است را بگويد نبايد مهر يوناني شدن به او زد.

وي در بخشي از سخنانش با بيان اين مطلب كه يك شخصيت واحد هم مي‌تواند فيلسوف باشد، هم متكلم، هم مفسر و ...، اظهار كرد: اين‌كه برخي مي‌گويند خواجه‌نصير در تجريد‌الاعتقاد كه بيش از ششصد شرح از شيعه و سني بر آن نوشته شده است، به خلط و تلفيق ميان فلسفه و كلام پرداخته است، حرف صحيحي نيست.

وي افزود: همان‌طور كه گفتم خواجه‌نصير در عين فيلسوف بودن، متكلم هم هست؛ يعني خواجه‌نصير در تجريد‌الاعتقاد تا ابتداي بخش سوم يك فليسوف است؛ چون به بيان مسائل فلسفي پرداخته است، اما از ابتداي بخش سوم تا پايان كتاب در پي اثبات اعتقادات خود است.

طوسي خاطرنشان كرد: خواجه‌نصير به عبارتي متكلم است و يك متكلم از هر راهي براي اثبات عقيده‌اش بهره مي‌برد، از عقل، قرآن، حديث، شعر، شهرت و ...؛ زيرا فقط قصد اثبات كردن سخن خود را دارد.

مشروح اين گفت‌وگو در بخش‌هاي بعدي تقديم حضورتان مي‌شود.
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 441]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن