واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تهران؛ میزبان بزرگان گاز جهان شد
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با بیان اینکه در نشست پیش روی وزرای عضو این مجمع از اولین مدل جهانی گاز در تهران رونمایی خواهد شد
مهر: محمدحسین عادلی در تشریح مهمترین برنامه های تشکیل اجلاس وزرای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز، گفت: پیش بینی می شود در اجلاس آینده وزرای مجمع کشورهای صادر کننده گاز که پیش از اجلاس سران در تهران تشکیل می شود، دو سند مهم ارائه و مورد بررسی قرار بگیرد.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با اعلام اینکه نخست، سند سیاستهای راهبردی مجمع و دوم، سند چشم انداز بلندمدت بازار گاز جهانی که سند دوم توسط یک مدلی که خودمان در مجمع ایجاد کردیم، تهیه شده، در این نشست ارائه شود، تصریح کرد: برای پیش بینی بازار جهانی گاز در دوره متوسط و بلند مدت نیاز به یک مدل است که در طول دو سال اخیر این مدل طراحی و تکمیل شده و یکی از دستاوردهای مجمع کشورهای صادرکننده گاز به شمار می رود.
این مقام مسئول ادامه داد: به طور کلی مدلها پیچیده هستند و در جهان کمتر از ۱۰ سازمان یا کشور وجود دارد، که مدل دارند و براساس سناریوها و اطلاعاتی که به مدلشان می دهند بازار بلند و میان مدت را پیش بینی می کنند و نتیجه را به همه جهان می دهند.
عادلی با بیان اینکه بنابراین همه موسسات جهان از فرآوردههای نفتی و مطالعات این مدلها برای پیش بینی بازار آینده گاز استفاده میکنند، بیان کرد: آنچه در نشست وزیران در تهران ارائه می شود مربوط به چشم اندازی برگرفته از این مدل جهانی است که ما آن را تهیه کرده ایم.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با تاکید بر اینکه این مدل جدید همه جوانب باز گاز از جمله رشد اقتصادی، تقاضا، عرضه، تجارت، قیمت، ذخیره سازی، حمل و نقل و قراردادها را در بر می گیرد، اظهار داشت: به این ترتیب اطلاعات گاز بسیاری از کشورهای جهان را در این مدل گذاشته ایم و از این مدل چشم اندازی تدوین کرده ایم که قرار است به کشورهای عضو ارائه دهیم.
سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز جهان ماه نوامبر سال جاری در تهران در حالی برگزار میشود که در صورت توافق هستهای ایران و غرب، امکان دور جدید مشارکت گازی ایران با کشورهای گازخیز جهان فراهم خواهد شد.
در همین حال، پیش بینی میشود با برگزاری سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، روسای کشورهایی همچون ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزولا، شیخ خلیفه بن زاید رئیس امارات متحده عربی، فواد معصوم رئیس جمهور عراق، عبدالعزيز بوتفليقه رئیس جمهور الجزاير، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر، سلطان قابوس پادشاه عمان و سران و مقامات بلند پایه سایر کشورهای گازخیز جهان مسافر تهران شوند.
تاریخپه تاسیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز
طرح تاسیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۱۰ بهمن سال ۱۳۸۵ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با ایگور ایوانف دبیر شورای امنیت وقت روسیه مطرح شد.
بر این اساس با اعلام آمادگی ایران، روسیه و قطر به عنوان تروئیکای گازی جهان مهر ماه سال ۱۳۸۷ نشست سه جانبه ای به میزبانی تهران، به منظور تسریع در ایجاد یک مجمع جهانی برگزار شد.
پس از توافق وزیران نفت و انرژی تروئیکای گازی درباره چارچوب ایجاد یک مجمع مستقل بینالمللی گاز و در پی تصویب اساسنامه روسی این مجموعه در نشست مسکو، به طور رسمی فعالیتهای این مجمع بینالمللی با حضور ۱۱ کشور دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان آغاز شد.
در نهایت با تاسیس این مجمع جهانی گاز، مقر دائمی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز قطر و لئونید بوخانوفسکی نامزد روسیه هم به مدت دو سال به عنوان دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز انتخاب شد.
مسئولان وقت وزارت نفت در پاسخ به انتخاب دبیرکل روسی برای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، چهار عامل میزان تولید، حجم ذخایر، صادرات گاز و قدمت حضور در بازارهای جهانی گاز را از مهمترین عوامل دبیرکلی روسیه در این مجمع دانسته و اعلام کردند: با حضور روسیه به عنوان دبیر کل وضعیت دبیرخانه و سامان دهی بازارهای جهانی از بلاتکلیفی خارج میشود.
آبان ماه ۱۳۹۲ در نشست وزارتی تهران، با رای وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو مجمع جهانی کشورهای صادرکننده گاز، سید محمدحسین عادلی کاندیدای ایران برای یک دوره دو ساله دبیرکل این مجمع شد.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز ۴۲ درصد از تولید گاز جهان، ۷۰ درصد از ذخایر گازی جهان، ۳۸ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۸۵ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال. ان. جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به جی ای سی اف پیوست، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.
در حال حاضر ۱۱ کشور به عنوان عضو و سه کشور ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند که کشورهای عضو ۴۲ درصد از تولید گاز جهان، ۷۰ درصد از ذخایر گازی جهان، ۳۸ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۸۵ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال. ان. جی) را در اختیار دارند.
نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۲۴ آبان ۱۳۹۰ با حضور ۱۲ کشور به عنوان عضو دائم و ۳ کشور عضو ناظر در دوحه برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]