واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پیامد پروژه غیر کارشناسی عمرانی دوره احمدی نژاد در دوشنبه + تصویر
روز نو : پروژه تونل سازی دوران "احمدی نژاد" اکنون به دردسری عمده برای رانندگان تاجیکستان و دولت آن کشور تبدیل شده است. تونل "انزوب" (استقلال) در سال 2006 میلادی به دست شرکتی ایرانی و توسط رییس جمهوری وقت به بهره برداری رسید و تا مدت ها تکمیل نشده باقی ماند. هدف از ساخت این تونل علاوه بر ایجاد مسیر دسترسی داامی در تابستان و زمستان در مسیر جاده دوشنبه به خجند اتصال آسان تر مسیر شمال و جنوب تاجیکستان به یکدیگر بود. امروز اما عدم طراحی و اجرای کارشناسی این پروژه سبب شده تا رفت و آمد شهروندان در آن مسیر بسیار دشوارتر از گذشته شود.
به گزارش خرداد، سایت استرالیایی "نیوز" با انتشار گزارشی در این باره اشاره می کند که تونل مذکور به قدری ناامن است که بسیاری از مسافران بر این باورند که برای سفر از دوشنبه به خجند دومین شهر بزرگترین تاجیکستان با خطر مسدود شدن جاده و تونل به دلیل خطر سقوط بهمن و آب گرفتگی مواجه می شوند و به همین خاطر ترجیح می دهند با صرف هزینه بالای پرواز از طریق هواپیما این تنها گزینه باقی مانده را انتخاب کنند".
این سایت اشاره می کند که این پروژه 5 میلیارد دلار هزینه داشته است و تکمیل نشده باقی مانده بود. تونل در دوره ای سه ماهه بسته شد تا بار دیگر ترمیم شده و برای بازگشایی در سپتامبر آماده شود.
این سایت اشاره می کند که سفر از درون این تونل به قدری خطرناک است که مردم محلی بر روی آن نام "تونل مرگ" را گذاشته اند و سفر از آنجا را کابوسی شجاعانه قلمداد می کنند.
سایت نیوز در ادامه می نویسد:"این تونل به مکانی تاریک و خطرناک تبدیل شده که هیچ چراغی در آن وجود ندارد. مردم محلی روایت هایی را از مرگ در داخل تونل به دلیل ترافیک یجاد شده و تجمع گاز منوکسیدکربن بیان کرده اند. در درون تونل سیستم تهویه ای نیز وجود ندارد".
این سایت اشاره می کند که پس از بارندگی نیز تونل دچار جاری شدن سیل می شود و کف آن تبدیل به یک استخر پر از آب می شود. یکی از منابع محلی گفته که حتی در شرایط اب و هوایی خوب هم در تونل آب گرفتگی وجود دارد. او در ادامه افزوده ست:"تونل فاقد روشنایی و تهویه مناسب است. تنفس در این تونل سخت و دردناک است چرا که پر از گازهای خروجی از اگزوز و ایجاد دود غلیظ است".
قرارداد حفاری این تونل در سال 2003 میلادی بین وزارت حمل و نقل تاجیکستان و شرکت صابر از ایران به ارزش 39 میلیون دلار به امضا رسید. این تونل 5200 متر است. این تونل در 72 کیلومتری شمال دوشنبه پایتخت تاجیکستان از کوه های بلند "فان" می گذرد.
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]