واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ناطق و لاریجانی سرانجام به چه کدام جناح «بله» می گویند؟/
دغدغه این روزهای اصولگرایان «وحدت» است؛ موضوعی که در پیچ تند انتخابات 92 برای آنان مشکلآفرین شد و حالا میخواهند برای جلوگیری از تجربه شکست دوم سازوکار متفاوتی را بیازمایند. سازوکاری که شاید در سالهای گذشته که تنها با خودشان در رقابت بودند نیازی هم به بازسازی آن حس نکردهاند اما حالا که وجود رقیب قدرتمند را دوباره تجربه کردهاند در پی ترمیم آن هستند.
روز نو : جلسات همگرایی اصولگرایان که با محوریت جامعه روحانیت مبارز و با مدیریت سیدرضا تقوی در یک سال گذشته برگزار شده، یک خروجی مهم برای همین ترمیم و بازسازی تشکیلاتی داشته و آن هم «شورای هماهنگی اصولگرایان» بوده است. غلامرضا مصباحیمقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز دیروز در مورد تشکیل شورای هماهنگی اعلام کرد که گرچه طرح شورای هماهنگی تشکیل شده اما همچنان ترکیبش نهایی نشده است.
محمدرضا باهنر تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان را تا پایان مهر وعده داده بود اما با رسیدن پایان مهر همچنان خبری از تشکیل این شورا نیست؛ شورایی که به گفته مصباحیمقدم متشکل از تعدادی از شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و نمایندگان احزاب اصولگرا است.
اما از دیگر وعدههای سران اصولگرا برای ورود به انتخابات تشکیل ائتلاف 5+10 بود که پیش از این هم محمدرضا باهنر اعلام کرده بود، پنج نفر نیز از اعضای جامعتین عضو شورا خواهند بود (این عدد برای این است که نظر آقای مصباحیمقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز جلب شود) و ۱۰ نفر نیز شخصیتهای حقیقی یا حقوقی از فعالان جریان اصولگرایی هستند. گرچه تاکنون این موضوع هم قطعیتی پیدا نکرده است و مشخص نیست همه اصولگرایان تن به ائتلافی با این سبک و سیاق خواهند داد یا نه.
در این میان و در حالی که اصولگرایان سعی دارند به هر طریق وحدت از دسترفتهشان را سر و سامان بخشند، صحبت از دو شخصیت حقیقی در میان اصولگرایان سنتی و حتی اصلاحطلبان و حامیان دولت زیاد به گوش میرسد. علی لاریجانی و علیاکبر ناطق نوری دو چهره اصولگرایی هستند که هر چه به انتخابات اسفند 94 و وزنکشیهای انتخاباتی نزدیک میشویم، نقش این دو چهره هم در انتخابات پیش رو پررنگتر میشود. غلامرضا مصباحیمقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز و پای ثابت همایشهای همگرایی اصولگرایان اما معتقد است که علی لاریجانی و طیف فراکسیون رهروان به این دلیل که در داخل جریان اصولگرایی تعریف میشوند، زیر چتر جامعتین وارد انتخابات خواهند شد.
او در گفتوگوی اخیرش خبر داده است که در آخرین صحبتهایی که با علی لاریجانی داشتهاند، او همچنان به محوریت جامعتین وفادار است و معتقد است که باید همه گروههای اصولگرا ذیل جامعتین کار خود را انجام دهند.
مصباحیمقدم اما در مورد ناطق نظر دیگری دارد. او میگوید ناطقنوری اساسا وارد میدان رقابت انتخابات مجلس نخواهد شد. او معتقد است صحبتهایی که از سوی اصلاحطلبان برای رایزنی با ناطق در مورد حضور در انتخابات شنیده میشود تنها طرح آرزوهای آنان است وگرنه ناطقنوری قاطعانه گفته است که وارد انتخابات نمیشود و زیر پوشش اصلاحطلبان هم فعالیت نخواهد کرد.
به هر روی و با وجود اینکه اصولگرایان در دو سال گذشته مشغول بازسازیهای تشکیلاتی و ترمیم وحدت ازدسترفتهشان بودهاند به نظر نمیرسد که تمام این فعالیتها، نشستها و جلسات تاکنون خروجی عینی داشته باشد. آنها هنوز در مرحله بررسی طرحها و پیشنهادهای مختلف برای ائتلافی انتخاباتی هستند و هیچ اقدامی برای عملیاتی شدن این پیشنهادها صورت نگرفته است.
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]