محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827161760
چرا مذاكره با دشمن در موضوعات غيرهستهاي ممنوع است
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا مذاكره با دشمن در موضوعات غيرهستهاي ممنوع است
نویسنده : دکتر یدالله جوانی
مذاكره يا عدم مذاكره با دولت امريكا در موضوعات غيرهستهاي، از جمله اموري است كه در فضاي سياسي كشور مورد بحث و بررسي قرار دارد. در اين خصوص دو ديدگاه كلي وجود دارد: 1 ـ مذاكره با امريكا در ديگر موضوعات ممنوع است. 2 ـ مذاكرات هستهاي ميتواند الگويي براي مذاكره با امريكا در ديگر موضوعات باشد.
ديدگاه اول، ديدگاه نظام و مقام معظم رهبري، جريانهاي ارزشي و انقلابي و تمامي كساني است كه بر گفتمان انقلاب اسلامي، حفظ استقلال و عزت ملي تأكيد داشته و امريكا را به درستي ميشناسند. ديدگاه دوم، ديدگاه برخي از احزاب و گروههاي سياسي است كه غربباور بوده و رابطه با امريكا را به عنوان يك قدرت مؤثر و در جايگاه كدخدايي جهان، براي پيشرفت كشور ضروري ارزيابي ميكنند. صاحبان اين ديدگاه بر اين اعتقاد هستند كه مذاكرات هستهاي، تابوي مذاكره با امريكا را شكسته و فرصت مناسبي براي حل مسائل فيمابين ايران و ايالات متحده به وجود آورده است. صاحبان اين نگاه ميگويند مذاكرات هستهاي ميتواند به عنوان يك مدل و الگو، مورد توجه قرار گيرد و دو كشور در موضوعات اختلافي ديگر از طريق مذاكره به توافق برسند و در نهايت از طريق نظريه و مدل مذاكره ـ توافق، دشمنيها را به دوستي تبديل نمايند.
حال سؤال اين است كه آيا ميتوان در چنين مسيري حركت و براساس اين نگاه رفتار كرد؟ براي پاسخ به اين سؤال، توجه به دلايل صاحبان ديدگاه اول كفايت ميكند؛ دلايلي كه به آنها استناد شده و مذاكره با امريكا را منع ميكند. قبل از مرور بر اهم اين دلايل، توجه به ماهيت مذاكره مهم است. در ادبيات سياسي امروز و عرف بينالمللي، مذاكره براي توافق، در واقع مذاكره براي رسيدن به يك معامله و داد و ستد است.
به عبارت ديگر، كساني كه با يكديگر بر سر موضوعات و مسائلي اختلاف دارند، از طريق مذاكره و دادن و گرفتن امتياز، به اختلافات فيمابين پايان ميدهند. در اين مدل رفتاري هر يك از طرفين ميكوشد با گرفتن امتيازات بيشتر، حداكثر منافع را براي خود تأمين نمايد. بديهي است اين نوع مذاكرات، در موضوعاتي قابل انجام است كه مورد اختلاف، قابليت مذاكره داشته باشد. موضوع هستهاي از نوع موضوعاتي است كه از اين قابليت برخوردار بود. امريكا مدعي بود كه ايران به دنبال ساخت سلاح هستهاي است، در مقابل جمهوري اسلامي بر اين نكته تأكيد داشت كه اساساً سلاح هستهاي نه تنها در دكترين دفاعي ايران جايگاهي ندارد، بلكه براساس فتواي رهبر معظم انقلاب اسلامي، ساخت و توليد، نگهداري و استفاده از سلاح هستهاي حرام شرعي است. در اين سالها، امريكاييها با جار و جنجال و تبليغات گسترده موفق شده بودند عدهاي را با خود همراه ساخته و با متهم ساختن كشورمان به تلاش براي دستيابي به بمب اتم، ايران را تحريم نمايند.
بديهي است كه براساس عقل و تدبير و از طريق مذاكره ميتوان اين اتهام ناروا را رد نمود. طي 12 سال گذشته جمهوري اسلامي براساس چنين منطقي وارد مذاكرات و سرانجام اين مذاكرات طولاني، به برجام منتهي شد. حال آيا با چنين منطقي ميتوان بر سر موضوعات ديگر با امريكا وارد مذاكره شد؟ براي پاسخ بايد به موارد اختلافي توجه كرد. امريكا در چه موضوعات ديگري با جمهوري اسلامي اختلاف نظر دارد. آيا جنس اين موضوعات مثل هستهاي، قابليت مذاكره دارد يا نه؟ مسائل منطقه، تروريسم و حقوق بشر، از جمله موضوعات مهم و اساسي اختلافي ميان دو كشور است. آيا ميتوان در اين موضوعات با امريكا از طريق مذاكره اختلافات را حل كرد و به توافق رسيد؟ پاسخ منفي است و دلايل مخالفان مذاكره در موضوعات ديگر، در عدم قابليت مذاكره در اين نوع موضوعات اختلافي ميباشد. به عنوان مثال، از نظر امريكاييها، هر گروه و كشوري كه خلاف منافع امريكا حركت كند، يك گروه يا دولت تروريستي است و بايد با آن مقابله كرد. به عبارت ديگر اين منافع دولت ايالات متحده و متحدين آن مانند رژيم صهيونيستي است كه تروريسم بودن يا نبودن يك گروه و يك دولت را مشخص مينمايد. براساس اين منطق، حزبالله لبنان، تمامي گروههاي مبارز فلسطيني، انصارالله يمن و دولتهايي چون دولت سوريه كه از مقاومت حمايت ميكنند، در فهرست تروريستها قرار دارند و جمهوري اسلامي نبايد از اين گروههاي تروريستي و دولت سوريه حمايت كند. اما در نقطه مقابل گروهكهايي چون منافقين كه تأمين كننده منافع امريكا هستند در فهرست گروههاي تروريستي قرار ندارند! آيا تا زماني كه منطق امريكاييها در تعريف تروريسم اينچنين است، ميتوان با آنها در موضوع تروريسم مذاكره كرد؟ موضوع حقوق بشر نيز اينگونه است. امريكاييها با حقوق بشر، برخورد ابزاري دارند. براساس چنين برخوردي، امريكاييها بيشترين جنايتهاي ضدبشري را در گوشه و كنار جهان انجام ميدهند، لكن اسم آن را دفاع از حقوق بشر ميگذارند. بنابراين تا زماني كه امريكاييها از حقوق بشر به عنوان يك ابزار تأمين منافع استفاده ميكنند، چگونه ميتوان با اين كشور بر سر مسائل حقوق بشري مذاكره كرد؟
در موضوع منطقه وضعيت كاملاً روشن است. اهداف امريكاييها در منطقه راهبردي غرب آسيا، در نقطه مقابل اهداف راهبردي جمهوري اسلامي قرار دارد. به عبارت ديگر، در منطقه راهبردي غرب آسيا، هيچ نوع نفع مشترك يا تهديد مشتركي ميان ايران و امريكا وجود ندارد كه براساس آن بتوان مذاكره كرد. توجه به اهداف راهبردي دو كشور در اين منطقه مهم تضاد منافع را آشكار ميسازد. اهدافي كه اهم آن عبارتند است از:
1 ـ امريكا به دنبال سلطه كامل بر منطقه راهبردي غرب آسيا است و از طريق تسلط بر اين منطقه راهبردي، ميخواهد رهبري خود در جهان را شكل داده و تثبيت نمايد. لشكركشي امريكا به افغانستان و عراق به بهانه مبارزه با تروريسم و خلع سلاح،با همين هدف انجام شد اما جمهوري اسلامي به دنبال دفع سلطه امريكا از منطقه است و سلطه امريكا بر منطقه را، با منافع ملي و در رأس آن با امنيت ملي خود و حقوق مسلمانان مغاير ميداند.
2 ـ امريكا به دنبال تأمين امنيت رژيم صهيونيستي و توسعه قدرت و نفوذ اسرائيل غاصب در منطقه است اما جمهوري اسلامي در نقطه مقابل، حامي مردم مظلوم فلسطين بوده و از مقاومت در برابر رژيم كودككش صهيونيستي حمايت و پشتيباني ميكند.
3 ـ امريكا در منطقه، در مقابل جريان بيداري اسلامي قرار دارد و تلاش ميكند اين جريان را سركوب يا منحرف سازد، اما جمهوري اسلامي كانون الهامبخش و پشتيبان اصلي جريان بيداري اسلامي است.
4 ـ امريكا در منطقه تمامي گروهها و كشورهاي عضو محور مقاومت را دشمن خود دانسته و با آنان مقابله ميكند، اما جمهوري اسلامي خود در كانون محور و جبهه مقاومت قرار دارد.
با توجه و تأمل در موارد پيشگفته در موضوع حقوق بشر، تروريسم و مسائل منطقه، به خوبي اين نكته آشكار ميشود كه جنس اختلافات ايران و امريكا در موضوعات اختلافي، اساساً مذاكرهبردار نيست. دليل اين امر نيز به تفاوتهاي هويتي بر ميگردد. ايران و امريكا داراي دو هويت متفاوت هستند.
امريكا كشوري مستكبر، زورگو و زيادهخواه است و منافع خودش را براساس ميزان قدرتش تعريف ميكند. جمهوري اسلامي كشوري سلطهستيز، طرفدار عدالت و كرامت انسانها بوده و براساس معيارهاي انساني و اسلامي عمل ميكند. اين دو هويت، يكي جبهه حق و ديگري جبهه باطل را تشكيل داده است. اين دو هويت، يكي جبهه مستكبرين و ديگري جبهه مستضعفين را تشكيل داده است.
بنابراين، زماني اين دو جبهه ميتوانند از طريق مذاكره به توافق برسند كه يكي تغيير هويت بدهد. حال آيا امريكاي گرگصفت و داراي خلقوخوي استكباري تغيير هويت داده كه بتوان با آن مذاكره كرد؟ پاسخ روشن است. براساس همين پاسخ روشن مذاكره با امريكا در غير از موضوع هستهاي، ممنوع است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
علم الهدی: مذاکره و دیپلماسی بستر نفوذ است/ به دشمن که نمیشود بگوییم نفوذ نکن
علم الهدی مذاکره و دیپلماسی بستر نفوذ است به دشمن که نمیشود بگوییم نفوذ نکن سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت امام جمعه مشهد گفت مذاکره جنگ و دیپلماسی هر کدام میتوانند بستر نفوذ دشمن با هدف ریشه کن کردن اسلام و نظام باشند آیت الله سید احمد علم الهدی در مرچرا با آمریکا مذاکره نمیکنیم(7) آشنا: هیچگاه در مواجهه با آمریکا خوشعهدی ندیدیم
چرا با آمریکا مذاکره نمیکنیم 7 آشنا هیچگاه در مواجهه با آمریکا خوشعهدی ندیدیممشاور فرهنگی رئیسجمهور با تاکید براینکه ما برای حفاظت از جبهه مقاومت و حراست از منافع ملی خود مسیر استقلال در عمل را پیش گرفتهایم گفت آمریکا نمیتواند با فشار بر متحدان ما امید داشته باشد که میتچرا با آمریکا مذاکره نمیکنیم (8) آیتالله علمالهدی: مذاکره ایران و آمریکا جبهه مقاومت را سرد میکند
چرا با آمریکا مذاکره نمیکنیم 8 آیتالله علمالهدی مذاکره ایران و آمریکا جبهه مقاومت را سرد میکندعضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پیامدهای منفی مذاکره با آمریکا در جبهه مقاومت گفت این موضوع آنها را سرد میکند و میگویند جمهوری اسلامی با آمریکا تعامل کرد آیتالله سید احمد علحجت الاسلام محسن زاده: ممنوعیت ورود کالاهای غربی توسط رهبر انقلاب، برای جلوگیری از تقویت دشمن است
نماینده ولی فقیه درسپاه ثارالله کرمان با اشاره به متن نامه امام خامنه ای به رئیس جمهور در خصوص برجام گفت یکی از مهم ترین نکاتی که در این نامه مورد تاکید رهبری بود ممنوعیت ورود کالاهای غربی و آمریکایی به ایران است چرا که این امر باعث تقویت نیروی دشمن می گردد به گزارش هجرت حجمذاکره امام حسین با دشمن مذاکره از نوع هدایت بود نه صلح
محقق و پژوهشگر حوزوی دین گفت امام حسین علیه السلام در صحبت با دشمن صرفا هدفش دعوت به حق و حقیقت و تمام کردن حجت بر دشمن بود به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صدای سراب علی اصغر رضوانی استاد مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم و نویسنده کتاب های مختلف درباره امام حسینامنیت زائران اربعین و ممنوعیت سفر بدون ویزا؛موضوعات مورد تآکید مقامات ایران و عراق
ایلام- با نزدیک شدن به مراسم اربعین حسینی که هر ساله با حضور میلیونی زائران ایران عراق و کشورهای دیگر در شهر کربلای عراق برگزار می شود تمهیدات لازم برای این سفر مهم نیز هر روزه در حال افزایش است به گزارش خبرگزاری کردپرس بعد از اینکه در مراسم اربعین سال گذشته مسئولین ایرانی با شوعلوی:چرا عده ای نمی گذارند دولت در این شرایط سخت با اعصاب آرام به فکر حل مشکلات کشور باشد/وقتِ نواختنِ مارشِ پ
علوی چرا عده ای نمی گذارند دولت در این شرایط سخت با اعصاب آرام به فکر حل مشکلات کشور باشد وقتِ نواختنِ مارشِ پیروزی برجام است اما برخی تیم مذاکره کننده را خائن می نامند وزیر اطلاعات تأکید کرد دولت راه خود را راه امام حسین ع قرار داده است و درجهت خدمت به مردم عزیز ایران اسلامی تعباس(ع) در مقابل پیشنهاد مذاکره، اتفاقی با دشمن دست نداد
به گزارش خبرگزاری بسیج مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و قشرهای مختلف مردم در حسینیه امام خمینی ره برگزار شد در این مراسم حجت الاسلام پناهیان در سخنانی با اشاره به نمونه هایی از عوامل نفوذی و نفوذپذیر در تاریخ اسلام و آسیبهای سدولت در مذاکره با دشمن مصلحت اسلام و منافع ملت را در نظر بگیرد
دولت در مذاکره با دشمن مصلحت اسلام و منافع ملت را در نظر بگیرد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در نماز جمعه این هفته گفت همه مسلمین از دولت جمهوری اسلامی انتظار دارند تا در مذاکره با دشمن منافع اسلام انقلاب و ملت را در نظر بگیرد به گزارش گروه استان های باشگاچرایی لعن بر دشمنان امام حسین(ع)
اگر دشمنی با دشمنان خدا نباشد به تدریج رفتار انسان با آنها دوستانه می شود و بر اثر معاشرت حرف های آنان را قبول می کند و کم کم شیطان دیگری مثل آنها می شود به گزارش بلاغ چرا بر دشمنان امام حسین علیه السلام لعن می فرستید این کار نوعی خشونت و بدبینی است و این یک نوع احساسات م-
سیاسی
پربازدیدترینها