واضح آرشیو وب فارسی:فارس: چرا با آمریکا مذاکره نمیکنیم(7)
آشنا: هیچگاه در مواجهه با آمریکا خوشعهدی ندیدیم
مشاور فرهنگی رئیسجمهور با تاکید براینکه ما برای حفاظت از جبهه مقاومت و حراست از منافع ملی خود مسیر استقلال در عمل را پیش گرفتهایم، گفت: آمریکا نمیتواند با فشار بر متحدان ما امید داشته باشد که میتواند با ایران مذاکره کند.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، رهبر معظم انقلاب در نیمه نخست سال، با ایجاد فضای جدید در سیاست خارجی و در دوران پسابرجام، مجموعاً بیش از 70 بار از واژه «نفوذ» استفاده و همواره تاکید کردند مذاکره وسیلهای برای «نفوذ» است. ایشان در 26 مرداد سالجاری در دیدار با اعضای مجمع جهانی اهل بیت (ع) و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی به طرحهای دشمن برای مقابله با ایران اشاره میکنند و میفرمایند: «نقشهی دوّم دشمن نفوذ است؛ میخواهند در کشورهای اسلامی و در کشورهای این منطقه، یک نفوذی بهوجود بیاورند که تا دهها سال ادامه داشته باشد. امروز آمریکا آبروی گذشته را در این منطقه ندارد...» رهبر معظم انقلاب همچنین در هجدهم شهریور سالجاری در دیدار با اقشار مختلف مردم از دشمنی آشکار آمریکا گفتند و افزودند: «آمریکا دشمنی خودش را پنهان هم نمیکند. بله، تقسیم وظایف میکنند؛ یکی لبخند میزند، یکی مصوّبه علیه جمهوری اسلامی تهیّه میکند و دنبال میکند؛ این به نحوی تقسیم وظایف است. دنبال چیزی به نام مذاکره با ایرانند؛ [امّا] مذاکره بهانه است، مذاکره وسیله برای نفوذ است...» فرمانده کل قوا همچنین در دیدار با فرماندهان، کارکنان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و خانوادههای آنان بار دیگر از نفوذ دشمن بیم میدهند و میفرمایند: «دشمن متجاوزِ بالطّبع است؛ طبیعت جهانخواران تجاوز است، جلو آمدن است، تصرّف است، پنجه انداختن است، طبیعت اینها است؛ اگر خاکریز شما قابل نفوذ باشد، نفوذ میکند؛ باید جوری حرکت کنید که او احساس کند نمیتواند نفوذ کند... مذاکره با اینها یعنی راه را باز کردن برای اینکه بتوانند، هم در زمینه اقتصادی، هم در زمینه فرهنگی، هم در زمینههای سیاسی و امنیّتیِ کشور نفوذ کنند» بر همین اساس و با توجه به تلاشها برای عادیسازی رابطه با آمریکا از سوی برخی جریانات، خبرگزاری فارس در سلسله گفتوگوهایی با کارشناسان سیاسی و بینالملل به بررسی ابعاد «مذاکره با آمریکا و پیامدهای آن» پرداخت. آنچه در ادامه میآید مشروح گفتوگوی فارس با حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور در این باره است:
حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، درباره مبارزه با آمریکا در دوران جدید و پس از برجام اظهار داشت: ما در مواردی که با آمریکا مواجه شدیم هیچگاه از آمریکا خوشعهدی ندیدیم و در موضوع مذاکرات هستهای نیز ما باید حقوق ملت را احیا و تحریمها را برطرف میکردیم. آشنا ادامه داد: ما در این مسیر با آمریکا نه به عنوان کشور آمریکا بلکه به عنوان یکی از کشورهای 1+5 مذاکره را انجام دادیم. *رفع تحریمها معیاری برای سنجش رفتار آمریکاست مشاور فرهنگی رئیسجمهور با بیان اینکه تجربه ما در این مذاکرات باید به آزمون گذاشته شود، خاطرنشان کرد: عملکرد آمریکا در میزان وفاداری و پایبندی به رفع تحریمها معیاری برای سنجش رفتار آمریکاست، بنابراین اگر آمریکا در این تجربه که تجربهای کاملا قابل راستیآزمایی است، موفق شود آن وقت میتوان درباره موضوعات دیگر نیز فکر کرد نه اینکه لزوماً مذاکره کرد. وی درباره پیامدهای منفی مذاکره ایران و آمریکا اظهار داشت: دراین تردیدی نیست که آمریکا نیاز زیادی به مذاکره با ایران درباره مسائل منطقهای دارد چراکه عملکرد مستقل ایران در موضوعات منطقهای برای ایران به هیچ وجه خوشایند نیست. آشنا با تاکید براینکه ما برای حفاظت از جبهه مقاومت و حراست از منافع ملی خود مسیر استقلال در عمل را پیش گرفتهایم، افزود: بنابراین آمریکاییها نمیتوانند با فشار بر متحدان ما امید داشته باشند که میتوانند با ایران مذاکره کنند. انتهای پیام/
94/07/28 - 00:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]