واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: احياي مساجد؛ لازمه نوآوري در دين / 16در گفتوگو با مشاور دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد بررسي شدطراحي سازمانهاي مسجدنهاد و نقش آن در شكوفايي فعاليتهاي مساجد
گروه اجتماعي: براي ايجاد شكوفايي در حوزه مساجد، اين مراكز بايد بايد محور تمام فعاليتهاي فرهنگي در كشور باشند از اينرو لازم است تا سازمانهاي مسجدنهاد در كشور طراحي شوند.
سيد «مسعود حسينيگوهر» مسئول شوراي طرح و برنامهريزي ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد كشور در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره ملزومات شكوفايي مساجد گفت: خلاقيت و نوآوري در حوزه علوم انساني بهراحتي امكانپذير نيست همچنين بازده و اثرگذاري آن نيز به زمان زيادي نياز دارد از اينرو براي شكوفايي مساجد نيازمند زمينهسازي مناسب و مطلوبي هستيم كه تقويت نيروي كانونهاي تخصصي در حوزه مساجد از جمله اين زمينههاست.
مشاور دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد همچنين به مبحث تهاجم فرهنگي اشاره و تصريح كرد: با طرح مسأله تهاجم فرهنگي بار ديگر توجه مسئولان به مساجد بيش از گذشته شد و تولد كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد توسط شوراي عالي انقلاب اسلامي نيز نتيجه اين توجه بود.
وي معتقد است كه مساجد بايد محور تمام فعاليتهاي فرهنگي در كشور باشند از اينرو لازم است تا سازمانهاي مسجدنهاد در كشور طراحي شوند تا تمام جريانهاي فرهنگي موجود در كشور از مساجد نشأت گيرند.
حسينيگوهر در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه «آيا در حال حاضر مساجد در جريان فرهنگسازي در جامعه نقشي دارند؟» اظهار كرد: نقش مساجد در مباحث فرهنگي به خوبي مشخص نشده است تا ساز و كار مناسبي براي اين موضوع تعريف شود چراكه اين موضوع بيش از آنكه سازماني باشد، سليقهاي است.
مسئول شوراي طرح و برنامهريزي ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد كشور به نبود افراد شايسته و توانمند در حوزه مساجد اشاره كرد و در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «دليل نبود افراد مدير و كارآمد در اين حوزه چيست؟ گفت: براي حل اين مشكل در چند سال گذشته بازگشتي به حوزه مساجد داشتيم البته نتيجه آن همچون سالهاي اول انقلاب نبود ولي با تصميم شوراي عالي انقلاب فرهنگي و تأسيس كانونهاي مساجد سعي شد تا باري ديگر نقش مساجد در برابر مقابله با تهاجم فرهنگي پررنگ شود اما آنگونه كه شايسته مساجد بود، اقدام مفيدي صورت نگرفت.
خبرنگار ايكنا از مشاور دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد پرسيد «شما موفقيت برخي از مساجد را در تأسيس كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد ميدانيد در حاليكه همه مساجد كشور كانون فرهنگي ندارند، همچنين در برخي از روستايهاي محروم كشور هنوز مسجدي وجود ندارد با اين شرايط شما همچنان ادعا ميكنيد كه موفقيت مساجد كنوني در گرو كانونهاي مساجد است؟» كه اين مقام مسئول در حوزه مساجد در پاسخ گفت: در حال حاضر بعد از مدارس، مساجد از پراكندگي جغرافياي مناسبي در كشور برخوردار است اما اينكه آيا همه مساجد مراكز فرهنگي دارند بايد بگويم كه شروع خوبي داشتيم ولي در حد مطلوبي نبوده است.
وي همچنين درباره ضعف در عملكرد مساجد اظهار كرد: در حال حاضر هر مسجدي كه نتوانسته است نيروي فرهنگي مناسبي را در خود پرورش دهد از فعاليتهاي فرهنگي محروم شده از اينرو ضعف در احياي مساجد به دليل نبود نيروهاي فرهنگي است.
مسئول شوراي طرح و برنامهريزي ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد كشور در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه «آيا سپردن تمام مسئوليتها به ائمه جماعات فضا را براي حضور ساير افراد محدود نكرده است؟» گفت: كاركرد عبادي مسجد و حضور افراد بهعنوان نمازگزار در آن از نمره قابل قبولي برخوردار است اما در ارتباط با كاركرد فرهنگي و اثرگذاري مساجد بايد گفت كه نيروهاي فرهنگي در محلات بهطور مناسبي ساماندهي نشدهاند.
مشاور دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد در پايان با اشاره به نبود ائمه جماعات دائمي در برخي از مساجد كشور تصريح كرد: متأسفانه ما درباره ابقاي نيروي انساني در اين حوزه دچار ضعف هستيم چراكه براي احياي مساجد ما به امام جماعت، خادم مسجد و نيروهاي جوان و پرشور در كنار يكديگر نيازمنديم از اينرو ضعف در هر كدام از اين سه بعد اساسي در مساجد ما را در حوزه مديريتي و جريانهاي فرهنگي دچار مشكل كرده است.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 350]