واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۳۲ب.ظ)
در اولين روز از هفته پدافند غيرعامل؛ سردار جلالي راهبردهاي مقابله با تهديدات پدافند غير عامل را تشريح کرد موج - در اولين روز از هفته پدافند غيرعامل در دانشگاه امام حسين، نخستين نشست دانش آموختگان حوزه پدافند غيرعامل و گردهمايي علمي سلمان فارسي (خندق) با حضور سردار غلامرضا جلالي و چند تن از اساتيد اين دانشگاه برگزار شد.
در اوليت نسشت دانش آموختگان حوزه پدافند غيرعامل و همايش علمي سلمان فارسي، سردار غلامرضا جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل، ضمن عرض تسليت شهادت امام حسين (ع) و پاسداشت خاطره شهدا بويژه سردار کراره اي جعفر (دانشمند پدافند غيرعامل) به اقدامات اين نهاد در مقابل با تهديدات پرداخت.
وي با شاره به دوعنصر دفاع و تهديد در مقوله پدافند غيرعامل، تهديدات را به دو قسم طبيعي و انسان ساز تقسيم کرد.
سردار جلالي در اين باره گفت: تهديدات انسان ساز که غيرثابت و داراي ماهيت دانش پايه هستند، در حوزه عملکرد اين سازمان پدافند غيرعامل قرار دارند.
از اين رو با توجه به ذات دانش پايه و فناوري محور تهديدات انسان ساز، دانش در شرايط امروز هم مي تواند فرصت ساز باشد و هم تهديدساز که در اين شرايط ما به روش هوشمندانه، ضمن بهره وري از دانش با رويکردي مناسب به مقابله با تهديدات ناشي از آن مي پردازيم.
وي همچنين تاکيد کرد: از آنجا که دانش پويا است، ماهيت تهديدات و عملکرد پدافند غيرغعامل نيز دايناميک است، از اين رو کار پايش، نگاه به تهديد و مهندسي تهديدشناسي بايد به طور مستمر انجام شود و از آنجا که دانش در مراکز علمي توليد مي شود، شيوه مقابله با تهديدات ناشي از آن نيز بايد در جايگاه و مراکز علمي مانند دانشگاه امام حسين صورت گيرد. بر اين اساس جنگ ها امروز از دانگشاه ها شروع مي شود و مقابله با آنها نيز در دانشگاه ها طراحي مي شود، ديگر راهبردهاي سنتي پاسخگو نيست.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل افزود بر اين اساس آموزش و کار علمي يک رويکرد جدي در اين سازمان است و پس از آنکه سال گذشته اساسنامه سازمان پدافند غيرعامل به تصويب رهبري رسيد، ما به دسته بندي هشت تهديد جديد رسيديم که شامل سايبري، زيستي، شيميايي، هسته اي و پرتوي، مردم محور، اقتصاد، کالبدي يا زيرساختي و عمومي مي شود.
سردار جلالي راه هاي مقابله با اين تهديدات را در 5 راهبرد خلاصه کرد.
وي اولين راهبرد را بحث تهديدشناسي دانست و گفت: ما تهديدشناسي را که امروزه در بسياري از رشته هاي دانشگاه حذف شده اند، موضوعي جدي مي دانيم که شامل بحث منابع انساني تهديدات مهندسي تهديدشناسي، تکنولوژي و دانش مي شود.
راهبرد دوم از ديد سردار جلالي عمق بخشي و توليد و مديريت دانش است. در اين راستا وي از ضرورت راه اندازي کرسي هاي نظريه پردازي در حوزه تهديدات پدافندغير عامل سخن گفت.
همچنين سردار جلالي تصريح کرد: سامان دهي قطب علمي و پژوهشي در حوزه پدافند غيرعامل و راه اندازي نهضت توليد کتاب و مستندات علمي و همچنين نشريه هاي علمي پژوهشي و حتي دانشجويي در اين زمينه لازم و ضروري است.
وي توسعه در زمينه اجرايي و آموزشي در حوزه پدافند غيرعامل را راهبرد سوم ذکر کرد. در اين رابطه مفاهيم ساختارسازي در حوزه آموزشي، غيرنظامي کردن مفاهيم پدافند غيرعامل، توسعه انجمن هاي علمي پدافند غيرعامل و پل زدن علمي به مراکز غير نظامي را از رويکردهاي اين راهبرد برشمرد.
سردار جلالي در ادامه افزود: توسعه علمي درحوزه مهندسي و کالبد راهبرد چهارم است، دراين رابطه بايد ضمن تضاد و مخالفت با استاندارد جهاني بر اساس شرايط اقليمي و تهديد مبنا، پايه هاي استاندارد را در کشور ايجاد کرد، در واقع بايد نهضت استاندارد بومي داشته باشيم.
وي توسعه و ارتقاي حرکت آموزش در حوزه پدافند غيرعامل را راهبرد پنجم دانست. در اين راستا سردار جلالي گفت: ما بايد يک نقشه راه علمي تهيه کنيم، زيرساخت هاي لازم را ايجاد کنيم و با قطب بندي علمي و پژوهشي، با ايجاد همکاري داخلي ميان مراکز علمي و آموزشي کشور به رقابت با خارجي ها بپردازيم.
در پايان اين مراسم ضمن رونمايي از چند اثر در حوزه پدافند غيرعامل از محققان و اساتيد برتر تقدير شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]