واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آغاز گردگيري از 22 استان غبارزده
نویسنده : بیژن یانچشمه
در حالي مدير ملي ستاد مقابله با پديده گرد و غبار سازمان حفاظت محيط زيست از آماده شدن مرحله اول سند ملي گرد و غبار خبر ميدهد كه گرد و غبار سالهاست به دليل كوتاهيها و ناكارآمدي طرحهاي مسئولان سلامتي شهروندان حدود 22 استان كشور را در معرض تهديد قرار داده است و همچنان سايه آن بر شهرهاي كشور سنگيني ميكند و اميد است اين سند ملي به عنوان اولين اقدام متمركز بتواند در اجرا كارساز شود و مصداق «سنگ بزرگ علامت نزدن است» نباشد!
بيش از يك دهه است كه آلودگي بر اثر گرد و غبار علاوه بر محيط زيست و سلامت شهروندان بيشتر استانها را نيز با تشديد بيماريها در معرض خطر جدي قرار داده است. اين در حالي است كه نه تنها سازمان حفاظت از محيط زيست بلكه دولت هم نتوانسته با اقدامات خود جلوي گسترش دامنه گردو غبار را بگيرد و همچنان به رغم هزينه و اقدامات صورت گرفته اين شهروندان هستند كه بايد تبعات ناكارآمدي مسئولان را از سلامت خود بپردازند. وعدههاي مسئولان در حالي بينتيجه باقي مانده است كه مدير ملي ستاد مقابله با پديده گرد و غبار سازمان حفاظت محيطزيست از آماده شدن مرحله اول سند ملي گرد و غبار خبر داد و گفت: سند بخشهاي شناخت منشأها گردو غبار، برنامه عمل با برش استاني خواهد داشت كه در مورد استان خوزستان بخش شناخت منشأهاي استاني پايان يافته و هفته آينده در جلسهاي با دستگاههاي اجرايي استان انتخاب چشمههاي مؤثرتر در توليد گرد و غبار انجام خواهد شد تا با مساعد شدن فصل كاري، اعتبارات محدود را بجا و بهموقع هزينه كنيم.
ضياءالدين شعاعي با بيان اينكه سند ملي گرد و غبار داراي برشهاي استاني است و اين سند در بخش منشأ براي چند استان انتشار يافته است، تصريح كرد: به دليل اينكه سند ملي گرد و غبار با برشهاي استاني تهيه ميشود، پس از تجميع به عنوان سند ملي معروف شد.
وي با اشاره به اينكه قول داده بوديم مطالعات منشأيابي استانها را در شش ماه اول سال انجام دهيم، اظهار كرد: در حال حاضر اين سند و نتايج مطالعات منشأيابي استانهاي خوزستان، ايلام و كرمانشاه آماده شده است، بنابراين مرحله بعد هماهنگي با دستگاههاي متولي و تدوين برنامه عمل خواهد بود. شعاعي با تأكيد بر اينكه اجراي برنامه عمل در سطح وسيعي بوده و امري طولاني است و شايد اجراي برنامهها اقتضاي دو دهه كند، گفت: برنامه عمل هم داراي ابعاد كوتاهمدت، ميانمدت و درازمدت خواهد بود كه مجموعه آن مطالعات و برنامهها در آينده بايد به عنوان سند مبناي كار باشد تا در بلندمدت حتي با تغيير، نوسان يا كم شدن شدت گرد و غبار اين موضوع به فراموشي سپرده نشود و برنامهريزان بدانند دستيابي به نقطه ايدهآل با سناريوهاي مختلف كمبارش، بارش نرمال و پربارش چه دستورالعملهايي بايد رعايت شود كه اين برنامه در طول يك برنامه دراز مدت اجرا شود. اين سخنان در حالي بيان ميشود كه همچنان در زمينه تأمين اعتبارات براي اجراي بخشهاي مختلف اين سند ملي سؤالات بيپاسخ بسياري مطرح است. با اين حال شعاعي با بيان اينكه برنامهها بر اساس نتيجه مطالعه تدوين خواهد شد، اظهار كرد: با توجه به آييننامه اجرايي كه در كميته راهبردي در 25 مهرماه تصويب شد، دستگاهها مكلف ميشوند متناسب با نتيجه اين مطالعات، برنامه عمل دستگاهي خود را به تفكيك برنامههاي استاني اعلام كنند. وي با اشاره به اينكه در حال حاضر با توجه به تخصيص اعتبارات سازمان جنگلها در بخش مقابله با منشأ گرد و غبار قرار است به محض مساعد شدن شرايط برنامه اجرايي استان خوزستان با همكاري تمامي دستگاههاي مسئول آغاز شود، گفت: در اين زمينه برنامهريزي اوليه نظير تهيه نهال و انتخاب پيمانكار در حال انجام است. البته قرار است براي تسريع در امور از توان تشكلهاي مردمي، نيروهاي مدارس و دانشگاهها و بسيج مستضعفان نيز استفاده شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]