تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804887524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واشنگتن تایمز توافق هسته ای را به شکل گیری خاورمیانه جدید گره زد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: واشنگتن تایمز توافق هسته ای را به شکل گیری خاورمیانه جدید گره زد
توافق هسته ای ایران، نقطه عطفی برای شکل گرفتن نظام های قدرت و نفوذ جدید در خاورمیانه( غرب آسیا) است.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز در مقاله ای به قلم هربرت لاندن نوشت: از نظر دانشگاهیان جنگ جهانی اول یک نقطه عطف در تاریخ مدرن بود. این جنگ باعث شد حزب کمونیست برای اداره یک کشور شکل بگیرد؛ این جنگ زمینه را برای ظهور نازیسم فراهم کرد؛ این جنگ به از هم پاشیده شدن امپراتوری عثمانی و امپراتوری اتریش- مجارستان منجر شد. در نتیجه نقشه جهانی پس از این جنگ دستخوش تغییر شد. تاریخ به دو بخش قبل و بعد از جنگ تقسیم شده بود.

در قرن جدید نیز در نقطه عطف دیگری قرار داریم. تقریبا صد سال پس از جنگ جهانی اول، توافق هسته ای پنج بعلاوه یک تاریخ قرن بیست و یکم را به دو بخش قبل و بعد از مذاکرات ایران تقسیم کرده است. دنیا به همان شکلی که ما شناخته ایم، دستخوش تغییر شده و تغییرات سرنوشت سازی در آن شکل گرفته است.

دوره قبل از توافق در مقایسه با آن چیزی که انتظار ما را می کشد، مسالمت آمیز تر به نظر خواهد آمد. درست مثل دوره قبل از جنگ جهانی اول که عصر عصمت قلمداد شد، دوره قبل از توافق نیز به عنوان دوره تکذیب قلمداد خواهد شد. در صورتی که تغییرات اساسی مورد توجه قرار گیرد، دنیا بار دیگر شبیه به گذشته نخواهد بود.

نخست، ایران به عنوان یک قدرت بزرگ در خاورمیانه( غرب آسیا) قلمداد خواهد شد. نه تنها ایران توانمندی ساخت بمب در هر زمانی که بخواهد را خواهد داشت، بلکه لغو تحریم ها به تقویت اقتصادش کمک خواهد کرد و جاه طلبی های منطقه ای اش را نیز توسعه خوهد داد.

دوم، نظام دولتی که به شکل گیری موافقت نامه سایکس- پیکو ( توافقی بر پایه سازش پنهانی میان دولت های انگلیس و فرانسه در سال 1916 بود. امپراتوری روسیه نیز با ایشان هم عقده بود تا بر منطقه نفوذ و کنترل شایسته ای پس از سرنگونی احتمالی امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول داشته باشند) دیگر وجود ندارد. خلاء قدرت در نتیجه عقب نشینی منطقه ای آمریکا، زمینه را برای قدرت گرفتن افراط گرایان اسلامی فراهم کرد و باعث شد جنگ های فرقه ای و مذهبی در کشورهایی همچون سوریه، لیبی و عراق آغاز شود.

سوم، اتحادهای جدید میان مصر، اردن، عربستان سعودی و احتمالا ترکیه و اسرائیل در مخالفت با توسعه تشیع از طریق فعاللیت های نظامی ایران، ظهور یافتند. رویکرد آمریکا برای نزدیک شدن به ایران، زنگ خطر را برای کشورهای سنی مذهب و اسرائیل به صدا درآورد و این دیدگاه را قوت بخشید که قدرت نظامی آمریکایی ها برای مقابله با نیروهای منطقه ای متخاصم مورد اتسفاده قرار نخواهد گرفت و در حقیقت دیگر نمی توان روی آن حساب کرد.

چهارم، روسیه تحت حاکمیت ولادیمیر پوتین برای به کرسی نشاندن نقش خود در شرق خاورمیانه در تقابل با آمریکا از قدرت نظامی اش استفاده کرده است. روسیه برای این که نقش رهبری در نبرد علیه داعش را در اختیار بگیرد، شبکه همکاری را در عراق تشکیل داده است که شامل ارتش عراق و نیروهای قدس سپاه ایران است. احتمالا روسیه قصد دارد ثبات را به منطقه بازگرداند، اما نمی توان به انگیزه هایش خوش بین بود.

برای پوتین هرگونه آشوب و ناآرامی که به افزایش بهای نفت منجر شود، مطلوب خواهد بود. بنابراین انگیزه اصلی روسیه از مداخله در سوریه، نفوذ در این کشور نیست بلکه تسلط یافتن بر حوزه های نفتی عربستان سعودی ا ست. بعلاوه حضور نظامی روسیه در سوریه توانمندی اسرائیل را برای انجام اقدامات تلافی جویانه در صورت حملات موشکی حماس و حزب الله را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اسرائیل به خوبی کشورهای همسایه متخاصم خود را می شناسد، اما نمی خواهد با روسیه وارد جنگ شود- تا حدی که اجتناب از ان امکان داشته باشد.

اگر ایران در حال تبدیل شدن به قدرت بزرگ در خاورمیانه است، روسیه به آن در رسیدن به این هدف کمک می کند. همکاری این دو کشور به نفع کشورهای سنی نیست.
پوتین در سازمان ملل خود را به گونه ای نشان داد که وی تنها کسی است که می تواند خاورمیانه را از بی نظمی و آشوب نجات دهد. شاید وی بتواند این کار را بکند، اما هزینه آن قابل قبول نیست.


منبع: واحد مرکزی خبر


۰۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن