واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آبان ۱۳۹۴ (۲۰:۵۶ب.ظ)
تشريح تحولات جديد در روند توسعه صنايع پتروشيمي جهان موج - معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اين که ظرفيت توليد پتروشيمي ايران سه برابر ميشود از برنامه عربستان به منظور واردات گاز اتان از آمريکا خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدحسن پيوندي در تشريح تحولات جديد در روند توسعه صنايع پتروشيمي جهان، گفت: شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي در زيرمجموعه شرکت ملي صنايع پتروشيمي باقي ميماند تا طرح هاي افزايش توليد پروپيلن در ايران اجرايي شود.
معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اعلام اين که هم اکنون اجراي پروژه تبديل و توليد ۱۲۰ هزار تن پروپيلن به متانول آغاز شده است، تصريح کرد: دليل اصلي عدم رشد صنايع پايين دست در پتروشيمي کمبود پروپيلن بوده و در شرايط فعلي با دو مشکل توليد پروپيلن و دانش فني آن مواجه هستيم.
اين عضو هيات مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اقدامات انجام شده در صنعت پتروشيمي و اهداف پيش رو اظهار داشت: فاز دوم عسلويه با ۴۰ ميليون تن ظرفيت توليد، دو برابر فاز يک عسلويه گسترده است، اما؛ تحرک در اجرا کم است، بيان کرد: چرا که در گذشته دولت کار مي کرد و الان بخش خصوصي نيازمند کمک دولت است البته معتقدم که در سال هاي ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ اجراي پروژه ها شتاب بيشتري پيدا خواهد کرد.
اين مقام مسوول همچنين با اشاره به اين که پروژه هاي پتروشيمي به ظرفيت ۶۱ ميليون تن در دست اجرا است، اظهار داشت: ارزش فروش خالص توليدات اين پروژه ها، ۳۲ ميليارد دلار است. خط لوله اتيلن غرب نيز که تا پايان سال تکميل مي شود به طول ۲۶۰۰ کيلومتر از طرف دريا به سمت ارتفاعات اجرا شده که از طرح هاي منحصربه فرد است.
وي با اشاره به اجراي پروژه هاي متانول به ظرفيت ۱۹ ميليون تن نگراني برخي افراد را از افزايش توليد متانول بي مورد عنوان کرد و افزود: اجراي ۱۹ ميليون تن پروژه متانول حاصل تحريم است، اما؛ اشکالي ندارد که ما تعيين کننده قيمت متانول در دنيا باشيم و جاي نگراني ندارد.
معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به تبعات تحريم، تاکيد کرد: تحريم روي حدود پنج ميليون تن توليد پتروشيمي تاثير گذاشت و اين صنعت بيشتر از حواشي متاثر شد. در واقع منابع مالي کشور از بانک هاي غربي به بانک هاي ديگر سوق پيدا کرد و پديده فاينانس چين پديد آمد؛ از سوي ديگر قيمت گاز بسيار ارزان بود.
پيوندي همچنين با اشاره به وضعيت پارس جنوبي و افزايش چشمگير توليد خوراک، گفت: از هر فاز پارس جنوبي تا سال ۲۰۲۵، به شرطي که اتان را پايه قرار دهيم، ۶۰ ميليون تن ديگر خوراک قابل دسترس است و ۵ ميليون تن نيز نفتا از طريق سيراف حاصل مي شود و پيشنهاد مي دهيم که از هم اکنون به فکر تبديل نفتا به الفين ها باشيم.
وي با اشاره به نياز ۱۰۰ ميليون مترمکعبي به متان و نياز به دو ميليون تن گاز مايع، تصريح کرد: ظرفيت توليد پتروشيمي در سال ۱۴۰۴ برابر با ۲۰۲۵ ميلادي مي تواند به ۱۸۰ ميليون تن برسد و از اين نظر مي توانيم به رتبه نخست در خاورميانه برسيم، چرا که هيچ کس به اندازه ايران به خوراک دسترسي ندارد.
اين مقام مسوول شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به ظرفيت هاي ايران خاطر نشان کرد: ايران در مي تواند در سال ۲۰۲۵ ميلادي، ۳۲ درصد سهم اتلين جهان درخاور ميانه، ۴۸ درصد سهم پلي اتيلن در خاورميانه، ۲۲.۴ درصد بازار اتيلن گلايکول در خاورميانه و ۳۷ درصد توليد پروپيلن در خاورميانه را داشته باشد.
پيوندي با اشاره به چالش هاي جهان هم توضيح داد: در چين مساله زغال سنگ براي توليد فرآيند MTO به MTP در راستاي توليد پروپيلن و الفين ها يکي از بحث هاي روز شده است، چراکه اين مساله بسياري روي بازار پتروشيمي مي گذارد و در حوزه الفين ها تحول عمده اي در خاورميانه صورت مي گيرد.
وي با اشاره به اين که ايران علاوه بر منابع عظيم گاز از منابع بسيار خوب زغال سنگ نيز برخوردار است، يادآور شد: اين مساله به ويژه در سال هاي ۲۰۳۰ و ۲۰۴۰ بسيار اهميت خواهند داشت بنابراين صنعت پتروشيمي ايران به شرط اتخاذ تصميمات درست همواره مي تواند رو به پيشرفت باشد.
معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اين که به دليل داشتن منابع عظيم گاز در گذشته تعيين کننده بوديم، گفت: زغال سنگ چين، توجه بازار متانول خاورميانه را به خود جذب کرده است از سوي ديگر امريکا درصدد تامين اتان مورد نياز اروپا است؛ در آينده نيز کراکرهاي نفتا با توجه به شرايط نفت کمي متحول مي شود البته اين روزها قيمت نفت پايين است، اما؛ درصورتي که اتان شيل گس به گونه اي عمل کند که کراکرهاي اروپا به سمت تغيير شرايط بروند و بيشتر توليد کننده اتيلن باشند تا الفين، متانول مورد توجه قرار مي گيرد و کمبود پروپيلن اروپا از خاورميانه تامين مي شود.
پيوندي با اشاره به اين که در آينده LNG نيز تحت تاثير شيل گس قرار مي گيرد، تصريح کرد: سرمايه گذاري سنگيني که در کانال پاناما صورت مي گيرد ديگر مساله روز مورد بحث دنيا بوده و ايران هم به عنوان کشور دارنده حداکثر منابع هيدرو کربني چه در بخش گاز و چه در بخش مايع مي توانيم در صورت به شرط برنامه ريزي دقيق و پشتيباني خوب از پتروشيمي در کشور، يکي از تعيين کننده هاي بازار آينده باشيم.
وي با اشاره به نقش شيل گس و انقلاب آن، اظهار کرد: امريکا در سال ۲۰۱۳ ميلادي هيچ سهمي در LNG نداشته اما در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۰ درصد LNG دنيا را تامين مي کند؛ هم اکنون کشتي هاي لازم براي حمل اتان در حال ساخت هستند. رلاينس عربستان ۶ کشتي هر کدام به ظرفيت حمل ۸۷ هزارمترمکعب در دست ساخت دارد.
معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به سرمايه گذاري سنگين در پاناما در حال انجام است، تبيين کرد: مسير کشتي ها ۱۵ روز کوتاه تر مي شود و براي اين کار سرمايه گذاري غير قابل باوري در پاناما صورت گرفته است.
پيوندي با تاکيد بر تاثير گذاري مسايل ژئو پليتيکال روي سرمايه گذاري در خاورميانه و با اشاره به اين که پس از توافق ۵+۱ در اکثر مواقع خارجي ها با اولويت سرمايه گذاري و دنبال کردن صنعت پتروشيمي به ايران آمدند از اين رو ساختار لازم را براي اين کار بايد فراهم کنيم. ما ساختار متناسب با پيشرفت مذاکرات را فراهم نکرده ايم درحالي که بايد با ديد مثبت نگاه مي کرديم. اگر در برنامه سوم و بخشي از برنامه چهارم شاهد توسعه صنعت پتروشيمي بوديم به دليل ساختار مناسبي اين اتفاق رخ داد.
وي با اشاره به اين که خليج فارس و درياي عمان از اهميت بسياري برخوردارند، خاطرنشان کرد: از ديدگاه اقتصاد کلان ارزشمند است که بتوانيم با توجه به کمبود آب در کشور جمعيت را به سمت سواحل هدايت کنيم، سرمايه گذاري سنگين در اين مناطق يکي از افزايش جاذبه هاي زندگي شهري را به دنبال خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]