واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۳۰ب.ظ)
در ايران؛ تحريم ها مانعي براي کاهش آلاينده هاي کربني موج - سرپرست هيات ايران در مذاکرات آب و هوايي ملل متحد در اجلاس بن گفت : اگر تحريم هاي اقتصادي آمريکا، سازمان ملل و اتحاديه اروپا برداشته شود، ايران مي تواند تلاش خود را در زمينه کاهش آلاينده هاي کربني حاصل از سوخت هاي فسيلي به چهار برابر افزايش دهد.
به گزارش خبرگزاري موج، مجيد شفيع پور، رئيس هيات ايراني اعزامي به بن در مصاحبه با بلومبرگ گفت:که ايران قصد دارد تا اواسط ماه نوامبر (اواخر آبان ماه) طرح خود را در باره اقدامات مورد نظر در راستاي محدودسازي گازهاي گلخانه اي، ارائه دهد.
وي ادامه داد: به واقع ما بايد دو نوع برنامه داشته باشيم؛ يکي از اين برنامه ها بايد براساس فناوري هاي موجود که در اختيار داريم، سرمايه گذاري ها و منابع مالي فعلي و همچنين ظرفيت کشور تحت شرايط تحريم هاي ناعادلانه تدوين شود. روي ديگر اين سکه که ما اميدوارانه در انتظار آن هستيم، اين است که به محض برداشتن تحريم ها امکان افزايش سه تا چهار برابري تلاش ما فراهم مي شود.
اهميت رفع تحريم هاي ضد ايراني در زمينه مقابله با تغييرات آب و هوا از اين جهت است که با توجه به گرمايش زمين و ضرورت کاهش گازهاي گلخانه اي، جمهوري اسلامي تاکنون به طور داوطلبانه براي همکاري در قالب بخشي از يک توافق جديد براي مقابله با گرم شدن کره زمين، اعلام آمادگي کرده و تلاش هايي را در اين زمينه انجام داده است.
نمايندگان بيش از 190 کشور جهان در بن گرد آمده اند تا توافق نامه اي را آماده کنند که انتظار مي رود در ماه دسامبر در شهر پاريس توسط روساي اين کشورها به امضا برسد. ايران قصد دارد تعهدات خود را در رابطه با کاهش گازهاي گلخانه اي در نيمه دوم نوامبر رسما به سازمان ملل متحد تقديم کند.
شفيع پور در اين رابطه به بلومبرگ گفت: «هدف ما در سازمان محيط زيست اين است که پيش از سفر رييس جمهوري به فرانسه اين سند را تدوين و نهايي کنيم.»
رييس مرکز اموربين الملل و کنوانسيون هاي سازمان محيط زيست ايران بدون اشاره به ارقام دقيق در زمينه ميزان کاهش انتشار گاز کربن از سوي ايران تصريح کرد که بحث و گفت و گو در اين زمينه و تلاش براي جلب حمايت هاي لازم همچنان ادامه دارد.
بر اساس آمار موسسه منابع جهاني، ايران در حدود يک و نيم درصد از کل گازهاي گلخانه اي جهان را توليد مي کند.
شفيع پور گفت که ايران از نظر منابع نفتي در مقام چهارم جهان قرار دارد و براي کاهش گازهاي گلخانه اي، بايد «تحول بنيادين» در بخش انرژي ايجاد کند. برنامه ايران در مرحله اول تمرکز بر بهره وري انرژي و در مرحله بعد گسترش استفاده از انواع سوخت هاي فسيلي با خروجي کربن کمتر، از جمله گاز طبيعي و در مرحله پاياني جايگزين کردن سوخت هاي فسيلي با منابع انرژي تجديدپذير است.
قرار است سند تعهدنامه ايران، نيازهاي فني و مالي کشور را در راستاي کاهش آلودگي و همچنين تدابير ملي که قرار است براي مقابله با تغييرات آب و هوا اتخاذ شود، با جزئيات کامل بيان نمايد.
مقرر شده بود کليه کشورها تا ابتداي ماه اکتبر، تعهدنامه خود را تقديم کنند. تا روز سه شنبه، 154 کشور که 86 درصد از گازهاي گلخانه اي جهان را توليد مي کنند، برنامه هاي خود را براي کاهش آلودگي به سازمان ملل تقديم کردند.
جمهوري اسلامي در اوايل پيروزي انقلاب اسلامي هدف اولين دور تحريم هاي آمريکا قرار گرفت. شوراي امنيت سازمان ملل نيز نخستين دور تحريم هاي اين نهاد را در ارتباط با فعاليت هاي هسته اي ايران در سال 2006 تحميل کرد. پس از آن، آمريکا و اتحاديه اروپا از سال 2012 تحريم هاي نفتي و اقتصادي جداگانه اي را عليه جمهوري اسلامي اعمال کردند.
براساس اين گزارش، ديپلمات ها و صاحب نظران پيش بيني مي کنند که تحريم هاي مرتبط با فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران در پي توافق ميان گروه پنج به علاوه يک و ايران در تيرماه گذشته، طي سه ماهه ي نخست سال ميلادي آينده لغو خواهند شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]