واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آمارها نشان میدهد؛ بسیاری زنان تا سن 50 سالگی ازدواج میکنند/ بحرانی که مسئولان را نگران کرد
میل به زندگی مجردی، افزایش سن ازدواج، کاهش زاد آوری بحرانهایی هستند که گریبان کشور را در چند دهه اخیر گرفته است که باید اعمال سیاستهای درست به مقابل به آنها پرداخت.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در تمام جوامع، جوانان نیروی محرک، عامل توسعه اقتصادی و تحکیم نیروی نظامی به حساب میآیند و کشور ما نیز سالهاست که به عنوان کشوری جوان در منطقه محسوب میشود روند افزایش جمعیت در دهه شصت و هفتاد باعث شد که سیاست روند کاهش جمعیت بر جامعه حاکم شود که البته تبلیغات برون مرزی در این امر تاثیر زیادی داشته است.
تشویق خانوادهها به تک فرزندی رواج زندگی مجردی و ازدواجهای دیر هنگام دلیلی بر روند کاهش جمعیت در جامعه شده است.
همین کاهش جمعیت باعث شد که زنگ خطر کاهش نیروی کار و افزایش سالمندی درآینده به صدا درآید و مقام معظم رهبری به آن واکنش نشان دهند و با هشدار های به موقع در رابطه با خطر کاهش جمعیت تا حدی جلوی این روند گرفته است.
مقام معظم رهبری در آبان ماه سال 91 در جمع مردم بجنورد با تاکید بر لزوم افزایش جمعیت اظهار داشتند: یکی از مهم ترین موجودیهای با ارزش ما ، همین نسل جوان تحصیلکرده است این افراد هم شجاعت دارند، هم امید، هم نشاط و تحرک.
ایشان فرمودند: یکی از خطاهای که خود ما انجام دادیم مسئله تحدید نسل از اواسط دههی 70 به این طرف است که باید متوقف شود و نسل جوان را حفظ کرد.
کاهش جمعیت مساوی با توسعه سالمندی
کاهش جمعیت و زاد آوری در پی سالها باعث توسعه در سالمندی در کشور شده است .
علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با ابراز نگرانی از روند پیری در کشور اظهار داشت: باتوجه به روند موجود در زمینه پیری جمعیت تا 20 سال آینده میانگین تعداد زنان سالمند کشور نسبت به مردان بیشتر میشود.
افزایش سطح تحصیلات در بین زنان دلیلی شده تا به دلیل میل به مستقل بودن زندگی مجردی را انتخاب کنند و همین عامل دیگری در روند نزولی جمعیت شده است.
سوسن باستانی معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به افزایش سن ازدواج گفت: ما در بررسیها موضوع کاهش ازدواج طلاق میپردازیم و در حالی که این ها پیامد است و باید ریشههای آنها را جستجو کرد، بر اساس آمار درصد بالایی زنان تا سن 50 سالگی از دواج میکنند که به معنی تاخیر در زمان ازدواج است.
شاید پیامدهای ازدواج دیر هنگام و به طبع آن کاهش زاد آوری در این دهه زیاد آشکار نباشد اما مطمئنا در دهههای آینده مشکلات آن آشکار میشود و کشور از جوانب مختلف از جمله کاهش نیروی کار، افزایش سرانههای سالمندی، کمبود نیروی نظامی مواجه خواهد شد.
اعمال سیاستها تشویقی از سوی مسئولان در جهت ازدواج زود هنگام و تعداد فرزندان و تامین بخشی از مایحتاج زندگی جوانان، زمینه ایجاد اشتغال برای آنها میتواند تا حد زیادی در جهت رفع این بحران چاره ساز باشد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]