تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مبادا جز حق، با تو اُنس بگيرد و جز باطل، از تو بهراسد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804333974




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غرب به دنبال حفظ وضع موجود در آسياي ميانه/ترکيه پان ترکسيم را در افغانستان گسترش مي دهد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۵۵ق.ظ)
يک کارشناس مسائل شبه قاره در پاسخ به موج؛ غرب به دنبال حفظ وضع موجود در آسياي ميانه/ترکيه پان ترکسيم را در افغانستان گسترش مي دهد موج - يک کارشناس برجسته مسائل افغانستان، استراتژي غرب در رابطه با وضعيت امنيتي افغانستان را استراتژي «حفظ وضع موجود» دانست که در آن کابل و طالبان نتوانند يکديگر را شکست دهند.
تحولات قندوز در چند هفته اخير و تسخير چند روزه اين شهر توسط طالبان که مهم ترين دستاورد اين گروه تروريستي در 14 سال اخير نام گرفت، باعث شد رسانه هاي غربي بر تداوم حضور نظامي ناتو و آمريکا در افغانستان تاکيد کنند. در همين راستا اوباما نظر پيشين خود مبني بر خروج تمامي نيروهاي نظامي اين کشور از افغانستان تا پايان سال 2016 را نيز تغيير داد. کشورهاي ناتو هم علام کردند سربازان خود را در همان سطح فعلي در اين کشور نگه خواهند داشت.
بر اين اساس پيرمحمد ملازهي، کارشناس مسائل افغانستان، در مورد نتيجه تمديد حضور نظامي ناتو و آمريکا بر افزايش آمادگي ارتش افغانستان به خبرنگار موج گفت: حقيقت اين است که نيروي ارتش افغانستان در 13 سال گذشته نه آموزش لازم را کسب کرده اند و نه تجهيزات نظامي کافي. و اگر بخواهيم به درستي در مورد توان نيروي نظامي اين کشور قضاوت کنيم مي بينم آنها آموزش و امکانات مطلوبي در اين بازه زماني نداشته اند. اين کشور هنوز نيروي هوايي مناسبي که يکي از مهمترين ابزارهاي مبارزه در جنگ هاي چريکي است، در اختيار ندارد و آمريکا هم حاضر نشده است ناوگان هوايي افغانستان را بازسازي کند.
وي در ادامه افزود: بنابراين خيلي بعيد است کارهايي که در 13 سال گذشته انجام نشده است در يکي دو سال آينده تحقق پذيرد. ضمن آنکه استراتژي ايالات متحده تبديل ارتش افغانستان به يک نيروي نظامي قدرتمند نيست؛ زيرا نمي‌خواهد متحد خود، پاکستان، را برنجاند؛ چرا که در صورت بهره‌مندي کابل از ارتش قوي، اسلام آباد نمي تواند به راحتي در اين کشور دخالت کند. اين در شرايطي است که پاکستان در رقابت تنگاتنگي با هند نيز به سر مي برد.
وي در ادامه با اشاره به برنامه آمريکا براي حفظ وضع موجود در افغانستان، تصريح کرد: بر اين اساس يک سري محاسبات بالاتر از مساله تقويت ارتش افغانستان مطرح است. در واقع ناتو و ايالات متحده مي خواهند نه طالبان آن قدر قدرت داشته باشد که کابل را تصرف کند و نه دولت افغانستان به تواني دست يابد که طالبان را از صحنه اين کشور خارج کرده و ديگر بي نياز از قدرت نظامي غرب شود.
همچنين ملازهي، در پاسخ به پرسش خبرنگار موج در رابطه با اهداف ترکيه در حفظ حضور نظامي خود در افغانستان در شرايط فعلي در قابل ناتو گفت: تصميم ترکيه براي نگه داشتن 500 سرباز خود در افغانستان بر اساس آخرين تصميم گيري برخي از اعضاي ناتو مانند آلمان و ايتاليا، بيشتر به دليل منافع خود است تا عمل در قابل ناتو. اين کشور در هر تحولي که در افغانستان رخ دهد داراي نقش است؛ زيرا در شرايط کنوني ديدگاه پان ترکيسم در اين کشور حاکم است و منطقه شمال افغانستان نيز داراي اقوام ترک بار هستند.
اين کارشناس برجسته افغانستان با برشمردن قوميت هاي ترک تبار افغانستان افزود: ازبک ها، قرقيزها، ترکمن ها و ايماک ها جزو اقوام ترک تبار شمال افغانستان هستند که به زعم رهبران آنکارا، در چارچوب پان ترکيسم مي گنجند. همچنين ترکيه با ايجاد مدارسي در مناطق ترک زبان که در آنجا معلمين و اساتيد به زبان ترکي آموزش مي دهند، تلاش دارد بر اثرگذاري خود در افغانستان بيفزايد. اين در حالي است که ساير کشورهاي منطقه از جمله ايران به رغم برخورداري از زبان مشترک فارسي در اين زمينه بسيار ضعيف عمل کرده اند.
علاوه بر اين ملازهي به نقش سرمايه گذاري شرکت هاي ترکيه در افغانستان در زمينه کسب منافع اقتصادي و افزايش نفوذ اين کشور در افغانستان اشاره کرد.
بر اين اساس وي تاکيد دارد ترکيه ضمن استفاده از شرايط عضويت در ناتو و عمل در قالب اين ائتلاف نظامي، اهداف بلند مدت و استراتژيک خود در اين کشور دنبال مي کند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن