واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ مهر ۱۳۹۴ (۹:۴۶ق.ظ)
تشکيل ميز تخصصي بازآفريني شهري سيستان و بلوچستان موج - استاندار سيستان و بلوچستان از تشکيل ميز تخصصي بازآفريني شهري و رفع حاشيهنشيني شهرهاي اين استان در محل استانداري خبر داد
به گزارش خبرگزاري موج، سيد علياوسط هاشمي در ششمين نشست «ستاد ملي بازآفريني پايدار محدودهها و محلههاي هدف احياء، بهسازي و نوسازي شهري» که به رياست عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي و با حضور محمد سعيد ايزدي، مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و دبير اين ستاد، سيد محمد پژمان مديرعامل سازمان ملي زمين و مسکن و ديگر نمايندگان دستگاههاي اجرايي عضو ستاد ملي بازآفريني پايدار شهري در محل وزارت راه و شهرسازي برگزار شد، با تشکر از وسعت نگاه آخوندي به موضوع شهروندي و تلاش وي براي کمک به رفع تبعيض و برقراري عدالت اجتماعي در ميان همه شهروندان؛ خصوصا ساکنان استانهاي کمتر برخوردار گفت: توجه به عدالت اجتماعي زمينه مشارکت و حضور مسوولانه شهروندان به دليل تکريم انساني آنها را موجب ميشود.
استاندار سيستان و بلوچستان با اشاره به وسعت اين استان که يازده و نيم درصد از مساحت کشور را در برگرفته و فاصله مرکز آن (زاهدان) تا پايتخت معادل فاصله شماليترين نقطه استان تا جنوبيترين نقطه آن هزار و ۲۰۰ کيلومتر است، ادامه داد: ۵۱ درصد جمعيت سيستان و بلوچستان روستايي و ۴۹ درصد شهري است و جمعيت بالاي مناطق روستايي اين استان يکي از دلايل وقوع انواع مهاجرتهاي درون و بروناستاني و نيز جابهجايي جمعيت استان پس از خشکسالي سالهاي اخير است.
وي با اشاره به مهاجرت مردم سيستان و بلوچستان به خراسان رضوي و گلستان اظهار کرد: جمعيت دو قوم سيستاني و بلوچ در گلستان به حدي است که در حال حاضر ميتوانند با جمعيت بوميان اين استان براي انتخاب نماينده در مجلس رقابت کنند؛ ضمن اين که نيمي از جمعيت حاشيهنشينان مشهد را مهاجران سيستانوبلوچستاني تشکيل ميدهند. هر دو نوع مهاجرت درون و بروناستاني مشکلات خاص خود را در همه ابعاد اقتصادي، امنيتي و اجتماعي براي کشور در پي دارند.
بالاترين مقام اجرايي سيستان و بلوچستان با اشاره به فاصله زياد مراکز شهرهاي اين استان با يکديگر و همچنين روستاهاي يک شهرستان با مرکز آن شهرستان در سيستان و بلوچستان که گاه تا ۲۰۰ کيلومتر ميرسد، افزود: همين موضوع به افزايش حاشيهنشيني در شهرهاي استان دامن ميزند؛ در زاهدان ۹ سکونتگاه غير رسمي که عمدتا در شمال زاهدان و در پايه کوههاي چسبيده به اين شهر بهترين نقطه زاهدان واقع شدهاند، وجود دارد؛ اين افراد يکسوم جمعيت ۷۰۰ هزار نفري زاهدان را تشکيل ميدهند که نزديک به ۵۰ هزار نفر از آنها آب آشاميدني سالم ندارند.
وي با اشاره به وجود بيش از دو هزار روستا در سيستان و بلوچستان تأکيد کرد: اين استان تنها استان کشور است که در آن «روستازايي» صورت ميگيرد؛ علت وقوع اين پديده، ناامني در استان است که بخشي از مردم يک روستا مثلا ۲۰ تا ۳۰ نفر به خاطر وجود اشرار از روستاي موطن خود به منطقهاي ديگر کوچ کرده و روستايي جديد را بدون داشتن کد يا شناسه تأسيس ميکنند.
نماينده هيأت دولت در سيستان و بلوچستان با اشاره به نگاه توسعهاي دولت يازدهم به اين استان، آن را تنها استان بدون سيستم لولهکشي گاز معرفي و بيان کرد: دولت در پي رفع اشتباهات دولتهاي گذشته نسبت به اين استان است؛ به همين دليل هفته گذشته قرارداد ۶ هزار ميليارد توماني انتقال خطوط لوله گاز به شهرهاي سيستان و بلوچستان را با وزارت نفت منعقد کرديم.
هاشمي با بيان اين که در هشت سال دولت گذشته مردم سيستان و بلوچستان تحقير شدند، ولي؛ دولت جديد اين نگاه به مردم استان را تغيير داده و آنها را به عنوان شهروند جمهوري اسلامي ايران تکريم ميکند، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما اين است تا با اجراي اقدامات توسعهاي و اهميت به شئون اجتماعي مردم اين استان، زمينه رشد داعش در سيستان و بلوچستان فراهم نشود. همچنين ۹ ميز تخصصي در استانداري سيستان و بلوچستان ايجاد کردهايم که يک ميز آن بازآفريني شهري و رفع حاشيهنشيني است.
وي با بيان اين که شهرداري شهر ۷۰۰ هزار نفري زاهدان تنها سالي ۶۰ ميليارد تومان درآمد دارد، گفت: مهمترين اقدامات انجام شده در اين شهرداري با وجود تنگناي مالي، هويتبخشي به مردم تحقيرشده حاشيهنشين زاهدان است که در گذشته به آنها تهمت ميزدند اين افراد فساد برانگيزند، ولي؛ ما در حال اصلاح اين رويکرديم. همچنين در تلاشيم تا کوههاي شمال زاهدان را به عنوان تفرجگاه و منطقه گردشگري تغيير کاربري دهيم تا ارزش اراضي منطقه شمالي زاهدان به عنوان سکونتگاه غير رسمي افزايش يابد.
استاندار سيستان و بلوچستان ادامه داد: نيازمند ساخت شهرهاي کوچک و مياني در فواصل مياني شهرهاي برخوردارتر استان هستيم تا از شدت مهاجرت به شهرهاي بزرگ کاسته شود. از ديگر اقدامات توسعهاي استان سيستان و بلوچستان ايجاد آبياري تحت فشار براي اراضي زراعي ۴۶ هزار خانوار روستايي و نيز آغاز به کار منطقه آزاد زابل از ۱۰ روز آينده است؛ ضمن اين که قرار است بانک جهاني و ديگر نهادهاي بينالمللي نيز به کمک شهرداريهاي زاهدان و زابل آمده و بخشي از هزينههاي توسعه شهر را تسهيلات بدهند. اقدامي که در گذشته انجام ميشد، ولي در دولت قبل به تعطيلي کشيده شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]