واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ مهر ۱۳۹۴ (۰:۳۳ق.ظ)
در خراسان شمالي؛ لزوم توجه ويژه به نوغانداري، پرورش زنبور عسل و اسب اصيل ترکمن موج - معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي بر توجه ويژه به نوغانداري، پرورش زنبور عسل و اسب اصيل ترکمن تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن رکني در نشست کارگروه اسب اصيل ترکمن در شهرستان راز و جرگلان، گفت: اين شهرستان با برجستگيهايي که در زمينه اسب اصيل ترکمن، نوغانداري و زنبور عسل و توليد شير دارد، جز سرمايههاي ملي کشور است و بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد.
معاون وزير، به پرورش اسب اصيل ترکمن اشاره کرد و اظهار داشت: اين مساله با نشستهايي که بين فدراسيون و جهاد کشاورزي تشکيل ميشود در حال حل شدن است.
وي افزود: سال گذشته 800 رأس اسب وارداتي داشتيم که با تمهيداتي که انجام شد، توانستيم اين تعداد را به 120 رأس برسانيم.
رکني در رابطه با پرورش زنبور عسل نيز گفت: در زمينه توليد محصول زنبور عسل، هشتمين کشور هستيم که بايد با آموزش علمي و تخصصي اين عدد را به پايينترين حد خود برسانيم.
وي با بيان اين که بايد در زمينه ژن زنبور عسل به دنبال تنوع باشيم تا بهترين محصول را توليد کنيم، تصريح کرد: هم اکنون در سطح کشور از هر کندو 10 تا 15 گرم عسل توليد ميشود و لازم است با استفاده از تجارب ديگر کشورها به توليد انبوه در اين زمينه برسيم.
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي با توجه به اين که عسل بهترين غذاي دنياست و به عنوان داروي گياهي مورد استفاده قرار ميگيرد، بر توجه ويژه بر اين بخش تاکيد کرد.
معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي، به فعاليت فراموش شده نوغانداري نيز اشاره کرد و گفت: ما جزو کشورهاي مصرف کننده ابريشم هستيم در حالي که اين توانايي در کشور ما وجود دارد.
اين مقام مسوول، به توزيع سالانه 100 هزار اصله توت در سطح کشور اشاره و خاطرنشان کرد: سهم نوغانداران خراسان شمالي و به خصوص شهرستان رازو جرگلان بسيار اندک بوده است. بنابراين توليد توت را در شهرستان بايد افزايش دهيم که ديگر نياز به خريد آن از ديگر استانها نداشته باشيم.
وي به توليد تخم نوغان در رشت اشاره کرد و گفت: با اين اقدام برخي از کمبودهاي نوغانداران برطرف ميشود.
رکني به آمادگي در زمينه کمک به نوغانداران و توليد بيشتر اشاره کرد و گفت: از طريق شرکتهاي تعاوني، پيگيريهاي لازم در اين خصوص انجام گيرد.
معاون توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي بر ايجاد زنجيره توليد در زمينه نوغانداري تاکيد کرد و گفت: بخشي از فعاليت وزارت جهاد کشاورزي گسترش توتستانهاست که اين امر در استان خراسان شمالي پيشبيني شده است.
وي اظهار داشت: با گسترش نوغانداري در کشور، بخشي از کشاورزان در اين کار مشغول به فعاليت خواهند شد و براي قشري از علاقهمندان به نوغان داري نيز شغل جانبي ايجاد خواهد شد.
اين مسوول يادآور شد: علاوه بر فعاليت جانبي ميتوان با گسترش و صنعتي کردن واحدهاي توليدي ميتوان به صورت حرفهاي در اين زمينه فعاليت کرد.
وي با بيان اين که هم اکنون به دنبال اين هستيم براي ابريشم وارداتي تعرفهاي وضع شود تا توليدات داخلي آسيب نبيند، اظهار اميدواري کرد با ارزش افزوده در نوغانداري حتي ازاين استان صادرات نيز داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]