واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴۰ب.ظ)
هنوز هم پاي ارزيابي هاي زيست محيطي مي لنگد موج - با وجود تشکيل کميته هاي متفاوت و گذر مجوزهاي ارزيابي از هفت خوان، هنوز هم احداث خط انتقال آب براي صنايع پرمصرفي مانند مس راي مي آورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سعيد متصدي، معاون انساني سازمان محيط زيست، روز گذشته در جريان يک نشست خبري به توضيح فعاليت ارزيابي در سازمان محيط زيست پرداخت و گفت: در گذشته کميته اي به نام کميته فني ماده ۲ در سازمان محيط زيست تنها مسوول تاييد يا رد پروژه ها بود اما در دوره جديد با تشکيل کميته هاي تخصصي در ادارات کل استان ها مشتمل بر اساتيد دانشگاه، متخصصان، NGOها، نمايندگان مجلس، نمايندگان شوراي شهرستان ها و دستگاه هاي اجرايي، پروژه ها با دقت و وسواس بيشتري ارزيابي مي شود.
به گفته وي پس از ارزيابي نهايي پروژه ها توسط اين کميته هاي تخصصي در استان ها، نتيجه نهايي به کميته ماده ۲ در سازمان محيط زيست ارسال مي شود و تصميم گيري نهايي بر عهده اين کميته مشتمل از يک نماينده در سازمان محيط زيست، يک نماينده از سازمان مديريت و يک نماينده از دستگاه اجرايي است.
معاون سازمان محيط زيست تصريح کرد: از سال ۹۲ تعداد جلساتي که در کميته هاي تخصصي تشکيل شده ۱۳۳ جلسه بوده، تعداد کارگروه هاي استاني ۲۵۰ جلسه و کميته ماده ۲، 245 پروژه را در اين مدت بررسي کرده که تنها به ۲۳ مورد آنها مجوز داده است.
متصدي با تاکيد بر اينکه حلقه گم شده در ارزيابي زيست محيطي پروژه ها در گذشته، عدم نظارت بر فرآيند اجرا بود اظهار کرد: خوشبختانه امروز توسط واحدهاي HSE در تمام ادارات بر اجراي پروژه ها نظارت مي شود تا دقيقا و مو به مو مطابق گزارش ارزيابي اجرا شود.
به درخواست خبرنگاران ليست 23 مورد مجوزهاي صادر شده از سوي اين معاونت در اختياررسانه ها قرار گرفت، آنچه در ليست منتشر شده جالب توجه است، صدور مجوز ارزيابي براي احداث خط انتقال آب خليج فارس به صنايع معدني جنوب شرق کشور (هرمزگان- کرمان) و همچنين خط انتقال آن به گل گهر و مس سرچشمه (کرمان-فارس) است.
اينکه چرا با توجه به شرايط بحراني آب در کشور همچنان تاکيد بر صنايع پرآب در مناطق بي آب و خشک کشور داريم يک طرف نگراني ها است اما اينکه چگونه بررسي و گذر از مراحل مختلف ارزيابي هنوز هم انتقال آب براي صنايع پرآب و سنگين را تاييد مي کند نگراني دوم است. اين در حالي است که معاون انساني سازمان محيط زيست تاکيد بر موشکافي و حساسيت کميته و گروه هاي مختلف داخلي و کارشناسان خارج اين سازمان بر صدور مجوز هاي ارزيابي دارد.
پيش از اين معاون دريايي سازمان محيط زيست گفته بود: در تمامي کشورهاي دنيا صنايع آب بر، در کنار سواحل جاي گذاري مي شوند تا براي مصارف خود از آب شور به جاي آب شيرين استفاده کنند و هزينه هاي محيط زيستي کمتري را به جاي مي گذارند.
فرشچي اظهار اميدواري کرده بود که با وجود قرارگيري ايران در شرايط بحران آبي و نگاه جدي به آمايش سرزميني صنايع آب بر، به مرور زمان در سواحل جاي گيري شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]