تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848419185




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کوچه‌های تاریخی بوی بهشت می‌دهد/خانه «سید خوش‌رو» مامن دلدادگان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر؛
کوچه‌های تاریخی بوی بهشت می‌دهد/خانه «سید خوش‌رو» مامن دلدادگان

کرمان خانه خوشرو


شناسهٔ خبر: 2947332 - چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸
استانها > کرمان

کرمان – این روزها کوچه‌های کاه‌گلی و مسقف خانه تاریخی سید خوش‌رو دریکی از قدیمی‌ترین محله‌های شهر کرمان سیاه‌پوش شده و شهر کهن کرمان رنگ عزاداری به خود گرفته است. خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: شهر تاریخی کرمان و محله‌های قدیمی‌اش این روزها رنگ و بومی عزای حسینی به خود گرفته‌اند آئین‌های عزاداری برای سالار شهیدان در کرمان از قدمت و اصالت قابل‌توجهی برخوردار است و مردم این شهر با برپایی این آئین‌ها و تهیه نذری‌های خاص استان کرمان و برپا کردن هزاران ایستگاه عزاداری و راه اندازی هیئت‌ها و دسته‌های عزا ارادت خود را به اهل‌بیت (ع) نشان می‌دهند.

این عزاداری‌ها در روستاهای اطراف همراه با مراسم‌های ویژه برای هر روستا و برپایی مراسم‌های تعزیه باشکوه و با عظمت خاص است بطوریکه گاه در برخی از این تعزیه‌های از صدها خیمه، اسب، شتر و صدها سرباز نمادین استفاده می‌شود که از ماه‌ها قبل برای اجرای تعزیه‌های سنگین آماده‌شده‌اند و تمرین کرده‌اند و درنهایت این تعزیه‌ها در غروب روز عاشورا و اجرای مراسم شام غریبان به پایان می‌رسد. در کرمان مراسم‌های خاص و کهن عزاداری وجود دارد که بیش از یک قرن قدمت دارند و در خانه‌های تاریخی و در محله‌هایی کهن برگزار می‌شود اما در کرمان مراسم‌های خاص و کهن عزاداری وجود دارد که بیش از یک قرن قدمت دارند و در خانه‌های تاریخی و در محله‌هایی برگزار می‌شود که سال‌ها پیشینه دارند. اگر نگاهی به محله «خواجه خضر» کرمان بیندازید یکی از کهن‌ترین مراسم‌های عزاداری که در یک‌خانه و در طول قرن‌های متوالی و نسل‌ها پشت سرهم در یک خاندان برگزار می‌شود را می‌توان مشاهده کرد. محله «خواجه خضر» این روزها سیاه‌پوش عزای حسینی است باید از بخش‌های تازه‌ساز شهر کرمان گذر کرد و به کوچه‌های خشتی و مسقف در قلب بافت تاریخی شهر کرمان رسید، خانه‌ای به نام سید خوش‌رو که بیش از ۱۲۰ سال مراسم عزاداری امام حسین با سنت و آیین خاص در آن برپا می‌شود و هرساله هزاران نفر از مردم کرمان در این مراسم‌ها حضور می‌یابند. حوض هشتی، رواق‌ها ایوان‌ها و حجره‌های دورتادور صحن‌های خانه خوش‌رو پرشده از پارچه‌های سیاه و اشعاری در مدح امام حسین (ع) و عاشقان امام حسین از قبل از اذان صبح در این مکان به عزاداری می‌پردازند و این عزاداری تا پاسی از شب با حضور دسته‌های سینه‌زنی ادامه می‌یابد. عزاداری حسینی در کرمان رنگ تاریخ گرفته است این عزاداری‌ها به‌صورت ویژه از اول محرم تا چهاردهم این ماه ادامه می‌یابد خشت‌های گلی خانه‌های تاریخی و کوچه‌های قدیمی این محله که گاه به‌زحمت چند نفر می‌توانند از کنار هم در برخی از این کوچه‌ها از کنار هم رد شوند ۱۲۰ سال است که در نسل‌های مختلف این خاندان عزاداری حسینی را شاهد بوده‌اند.

سرمای هوا و نم ناشی از رطوبت صبح گاهی نمی‌تواند جلوی حضور مردم را بگیرند از نیمه‌راه منتهی به خانه تاریخی خوش‌رو سقف کوچه مسقف می‌شود و سرمای هوا دوچندان، اما مردم چند ساعت مانده به آغاز مراسم در این خانه حضور می‌یابند و اعتقاد خاصی به برکت و عزاداری در این خانه‌دارند. از نیمه‌راه کوچه مسقف مفروش شده است و تمامی حیات خانه و اتاق‌هایش فرش شده است، برگزاری این مراسم به خانه تاریخی شکوهی خاص داده است. بزرگ این خانه مطابق رسمی که بیش از یک قرن انجام‌شده است به میهمانان امام حسین در سردر خانه خوش‌آمد می‌گوید و پذیرایی از مهمانان نیز با رسم و ادب خاصی توسط اعضای این خاندان انجام می‌شود. قرائت سوره حمد برای سلامتی بیماران اما عزاداری در این خانه نیز رسمی دارد به قدمت بیش از یک قرن در ابتدا مردم قبل از اذان صبح در این خانه گرد هم می‌آیند و در یک‌زمان سوره حمد را به برای شفای بیماران می‌خوانند و نوبت به زیارت عاشورا می‌رسد و پس از آن سخنرانان منبر می‌روند و مداحان مداحی می‌کنند. در روز چهاردهم محرم نیز درنهایت با خواندن حدیث کساء مراسم عزاداری در این خانه به پایان می‌رسد اما درب این خانه در طول سال هم به روی عاشقان اهل‌بیت (ع) باز است و به نیت گرفتن حاجت به این خانه مراجعه می‌کنند.

محمدعلی گلاب زاده، کرمان شناس و رئیس مرکز کرمانشناسی در گفتگو با مهر در خصوص آداب مردم کرمان در ماه محرم می‌گوید: عزاداری که در خانه سید خوش‌رو در کرمان انجام می‌شود در کشور بی‌همتاست و باشکوه و عظمت خاصی برگزار می‌شود و نکته قابل‌توجه اینکه مراسم آداب‌ورسوم خود را دارد و تمام نسل‌های این خاندان بر این آداب پایبند بوده‌اند. وی افزود: مردم کرمان در این ماه آداب و سنن خاص خود رادارند و بسیاری از این آداب هنوز هم برگزار می‌شود زیرا مردم کرمان ازجمله نخستین مردمانی بودند که در ایران دین اسلام را پذیرفتند و از آن زمان آداب‌ورسوم کرمانیان بر این مبنا گذاشته‌شده است. گلاب زاده افزود: کرمانی‌ها در این ماه سر در خانه‌های خود را پارچه سیاه و یا سبز می‌زنند و بازار شهر کاملاً سیاه‌پوش می‌شود و درنهایت در عاشورا و تاسوعا این آداب و سنن به اوج خود می‌رسد.

وی ادامه داد: خواندن خطبه حضرت سجاد (ع) و حدیث کساء و برپایی هزاران خیمه بزرگ عزاداری ازجمله مراسم‌های این استان است. وی به مراسم چهل‌منبران اشاره کرد و گفت: مردم در روز عاشورا اعتقاددارند با روشن کردن چهل شمع در چهل محل منبر حاجت‌روا می‌شوند. گلاب زاده همچنین به نذری‌های مردم کرمان اشاره کرد و گفت: در این ماه مردم کرمان نذری خاصی تحت عنوان آبگوشت امام‌حسینی طبخ می‌کنند که به آن آبگوشت متنجنه هم گفته می‌گویند این غذا علاوه بر گوشت، نخود و سیب‌زمینی دارای سبزی‌ها و برگه‌های میوه‌های خشک است و گوشت آن‌هم از گوشت گوسفند نذری تهیه می‌شود. این روزها مردم کرمان سیاه‌پوش عزای امام حسین (ع) هستند و مراسم‌های مختلفی در جای‌جای این استان برگزار می‌شود در مناطق شرقی استان که طوایف اهل سنت نیز حضور دارند برادران اهل تسنن نیز به امام حسین (ع) احترام می‌گذارند و در کنار برادران شیعه به عزاداری و برگزاری مراسم‌هایی می‌پردازند.  









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن