تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836617870
روحاني جلوی بيتدبيری تیم اقتصادی را بگيرد
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
علاءالدين ميرمحمد صادقی:
روحاني جلوی بيتدبيری تیم اقتصادی را بگيرد رئيس هيات امناي سازمان اقتصاد اسلامي و عضو هیأت رئيسه اتاق بازرگاني تهران: به نظر من اقتصاد مقاومتي ميتواند در كوتاهمدت، ميانمدت و درازمدت به اقتصاد ما كمك كند و بسياري از مشكلات كشور را حل كند.
به گزارش فرهنگ نیوز، میرمحمد صادقی در گفتگو با روزنامه اصلاح طلب آرمان عنوان داشته که اولویت دادن دولت روحانی به مسائل سیاسی به جای اقتصادی باعث به وجود آمدن وضع کنونی شده است. بخشی از این مصاحبه را در زیر می خوانیم:ارزيابي شما از سياستهاي اقتصادي دولت آقاي روحاني چيست؟به نظر شما آقاي روحاني به چه ميزان در تحقق شعارهاي اقتصادي خود موفق عمل كرده است؟
شعار آقاي روحاني در ابتداي كار خود تدبير و اميد بود كه همين مساله اميد زيادي را در بين مردم به وجود آورد. دولت تلاش زيادي براي بهبود وضعيت معيشتي مردم كرده است كه غيرقابل كتمان است. چهرههاي اقتصادي دولت نيز داراي سابقه و دانش مناسبي در زمينه علم اقتصاد هستند كه ميتواند به رئيسجمهور در اين زمينه كمك كند. با اين وجود دولت هنوز موفق نشده پاسخ مناسبي به مطالبات مردم در زمينه مسائل اقتصادي بدهد و در اين زمينه با نقصانهايي همراه بوده است. به نظر من دولت با دو چالش مهم درباره اين مساله روبهرو بوده است: نخست اينكه مسائل سياسي در دولت آقاي روحاني نسبت به مسائل اقتصادي چربش بيشتري داشته و در اولويت نخست دولت قرار داشته است. اگر دولت از همان ابتدا اجازه نميداد مسائل سياسي بر مسائل اقتصادي سايه بيفكند مطمئنا شرايط اقتصادي وضعيت بهتري نسبت به امروز پيدا ميكرد. با اين وجود اين اتفاق رخ نداد و انرژي و هزينه دولت بيشتر صرف مسائل سياسي شد. نكته دوم اينكه متاسفانه نوعي بيتدبيري در مديريت مسائل اقتصادي در دولت مشاهده ميشود كه ضرورت دارد آقاي روحاني و تيم اقتصادي ايشان هرچه سريعتر جلوي اين بيتدبيريها را بگيرند. البته من منكر تلاشها و دغدغههاي دولت و بهويژه آقاي روحاني نيستم و معتقدم كه يكي از دغدغههاي اصلي و مهم آقاي روحاني بهبود وضعيت معيشتي مردم است و در اين مساله هيچگونه شكي ندارم. اين مساله را ميتوان در سخنرانيها و مواضع ايشان به خوبي مشاهده كرد. مهمترين حُسن دولت آقاي روحاني اين بوده كه اميد را در بين مردم زنده كرده و مردم نسبت به آينده خوشبين شدهاند. در نتيجه همه ما بايد اين مساله را به فال نيك بگيريم و به آينده خوشبين باشيم.
کدام مسائل سياسي باعث شده كه مسائل اقتصادي تحتالشعاع قرار بگيرد؟منظور شما از بيتدبيري اقتصادي در دولت چيست؟لطفا به صورت مصداقي بيان كنيد.
مسائلي مانند بررسي و تصويب برجام در مجلس شوراي اسلامي و همچنين مذاكراتي كه با كشورهاي غربي براي رفع تحريمهاي كشور داشت تا حدود زيادي مسائل اقتصاد داخلي را تحتالشعاع قرار داده بود. البته نبايد از اين نكته بگذريم كه بسياري از مشكلات اقتصادي دولت آقاي روحاني از دولت آقاي احمدينژاد به اين دولت منتقل شد و دولت جديد وارث بسياري از مشكلات گذشته شد. نكته ديگر اينكه در دولت آقاي روحاني قيمت نفت نيز بهشدت كاهش پيدا كرد و دولت را با مشكلات جديدي روبهرو كرد. اين در حالي است كه در دولت آقاي احمدينژاد قيمت نفت به بالاترين حد خود رسيد. دولت تدبير و اميد از همان ابتدا تلاش كرد تورم را در كشور كاهش بدهد كه اين مساله سبب مشكلات جديدي پيش روي دولت شد. به هر حال مساله تورم در اقتصاد ما ريشه دارد و يكشبه نميتوان آن را تغيير داد. تلاش تيم اقتصادي دولت نيز در جهت پايين آوردن تورم قابل تقدير بود. با اين وجود آقاي روحاني هنوز موفق نشده بهطور كامل به مطالبات اقتصادي و معيشتي مردم جامه عمل بپوشاند.
شما استراتژي آقاي روحاني درباره اين مساله كه ابتدا بايد تحريمهاي بينالمللي از بين برود و سپس مسائل اقتصاد داخلي در اولويت قرار بگيرد را صحيح ميدانيد؟
به نظر من ارتباط دادن مساله تحريمها با اقتصاد داخلي و وضعيت معيشتي مردم كار صحيحي نبود و بهتر بود كه آقاي روحاني به صورت جداگانه اين مسائل را مورد توجه قرار ميداد. ما در گذشته دوران جنگ را نيز پشت سر گذاشتيم و در آن دوران كه وضعيت اقتصادي از امروز بسيار بدتر بود هيچگاه مسائل خارجي را به وضعيت معيشتي مردم گره نزديم و تلاش كرديم مشكلات اقتصادي را با استفاده از پتانسيلهاي دروني كشور حل كنيم. ما بايد شرايط هر مقطع زماني را با توجه به شرايط همان زمان در نظر بگيريم و تلاش كنيم براي مشكلات داخلي راهحلهاي داخلي پيدا كنيم. بنابراين گره زدن مساله تحريمها به وضعيت معيشتي مردم كار صحيحي نبود. با اين وجود خوشبختانه مساله رفع تحريمها به نتيجه منطقي و مطلوبي رسيد و اميدواري زيادي براي آينده به وجود آمده است.
برخي معتقدند در دوران پس از برجام وضعيت اقتصادي مردم بهتر خواهد شد و با اجرايي شدن برجام بسياري از مشكلات اقتصادي كشور حل ميشود. شما با اين ديدگاه موافق هستيد؟
مسائل اقتصادي و تجاري و بهويژه مسائل درازمدت اقتصادي نياز به نوعي اميد و انگيزه مثبت دارد. اگر اميد به آينده در بين فعالان اقتصادي كشور وجود داشته باشد بسياري از مسائل خود به خود حل ميشود و انگيزه مناسب براي فعاليت اقتصادي وجود خواهد داشت. در صورت نبودن اميد و انگيزه اگر فعالان اقتصادي احساس كنند كه برخي كالاها در داخل با كمبود مواجه شده و اين كالاها بايد از خارج وارد شود مطمئن باشيد دست به چنين كاري نخواهند زد و مشكلات مضاعفي در فضاي اقتصادي كشور به وجود ميآيد. در سرمايهگذاري صنعتي به دليل ديربازده بودن، اميد و انگيزه تاثير بيشتري دارد و نقش آن پررنگتر است. در نتيجه اميد و انگيزه نقش بسيار مهمي در فعاليت اقتصادي دارد. خوشبختانه دولت تدبير و اميد موفق شده انگيزه و اميد زيادي را بين فعالان اقتصادي كشور به وجود بياورد. يكي از دستاوردهاي مهم دولت آقاي روحاني حضور سرمايهگذاران خارجي در ايران و از سرگيري روابط اقتصادي با كشورهاي پيشرفته دنيا بوده است. اين مساله ميتواند به حل كردن بسياري از مشكلات اقتصادي كشور كمك كند. اجراي برجام و برداشتن تحريمها هم ميتواند كمك مناسبي به وضعيت اقتصادي كشور كند. همين مساله كه تحريمهاي ايران در حال برداشته شدن است انگيزه و اميد بيشتري را به سرمايهگذاران خارجي و داخلي داده است و ميتوان اميدوار بود كه وضعيت اقتصادي كشور بهتر از گذشته شود. آقاي روحاني در ابتداي اينكه به رياستجمهوري رسيدند به جاي اينكه انرژي خود را معطوف به سرمايهگذاري بنيادي و درازمدت در اقتصاد كشور كنند بيشتر به مسائل روزمره كشور ميپرداختند. با اين وجود موفقيت در مذاكرات هستهاي اميد زيادي را در بين سرمايهگذاران براي سرمايهگذاري درازمدت به وجود آورده است.
مهمترين چالشهاي دولت در دوران پساتحريم چيست؟آيا اقتصاد ايران پس از مرتفع شدن تحريمها دچار شوك و تكانهاي شديد خواهد شد؟
به نظر من نبايد اميد كاذب در بين مردم ايجاد كرد و بايد مردم را با واقعيتهاي موجود و آينده آشنا كرد. اينكه برخي براي دوران پساتحريم وعدههاي بزرگ مطرح ميكنند و مردم را آماده يك دگرگوني بزرگ ميكنند صحيح نيست و نبايد چنين اتفاقي رخ بدهد. مسائل اقتصادي نيازمند صبر و دورانديشي است. نميتوان با اتفاقات مقطعي ساختارهاي معيوب اقتصاد را ساماندهي كرد. مشكلات اقتصادي ما ريشه در برخي عوامل اجتماعي و سياسي دارد كه قبل از آغاز تحريمها نيز وجود داشته و بعد از برداشته شدن تحريمها نيز ادامه خواهد داشت. به همين دليل بنده بعيد ميدانم كه با برداشته شدن تحريمها يك تحول فوقالعاده در اقتصاد ايران ايجاد شود. با اين وجود برخي از مشكلات اقتصادي ما با لغو تحريمها از بين خواهد رفت و مراودات اقتصادي ايران با كشورهاي خارجي شكل جديدي به خود ميگيرد. همچنين تغييرات زيادي در واردات و صادرات ما به وجود ميآيد كه همگي سبب رونق و ايجاد انگيزه در بين فعالان اقتصادي ميشود. برداشته شدن تحريمها ممكن است يك شوك به اقتصاد ايران وارد كند اما شدت اين شوك ضعيف خواهد بود. ما بايد به جاي اينكه به مردم اميد كاذب بدهيم، ماهيت و پيامدهاي مثبت اقتصاد مقاومتي كه مورد نظر مقام معظم رهبري است را براي مردم تفسير و تشريح كنيم. به نظر من اقتصاد مقاومتي ميتواند در كوتاهمدت، ميانمدت و درازمدت به اقتصاد ما كمك كند و بسياري از مشكلات كشور را حل كند.
شما در مسائل صنعتي صاحبنظر هستيد و سابقه زيادي در اين بخش داريد. عملكرد آقاي نعمتزاده را در وزارت صنعت و معدن چگونه ارزيابيميكنيد؟ايشان در دو سال گذشته دو كارت زرد از نمايندگان مجلس دريافت كرده و در برخي مسائل انتقاداتي به ايشان وارد است. ارزيابي شما چيست؟
آقاي نعمتزاده از وزراي باسابقه و باتجربه آقاي روحاني است و سالها در فضاي اقتصادي و صنعتي كشور فعاليت كرده و با مشكلات به خوبي آشناست. شايد به همين دليل باشد كه توقعات زيادي از ايشان ميرود و عدهاي گمان ميكنند آقاي نعمتزاده بايد شتاب حل مشكلات را بيشتر كند. با اين وجود بايد اين نكته را نيز در نظر بگيريم كه چالشهاي زيادي در مسير حركت آقاي نعمتزاده در وزارت صنعت قرار گرفته و ايشان به تنهايي و بدون كمك فعالان بخش صنعت قادر نخواهد بود اين مشكلات را حل كند. آقاي نعمتزاده در دو سال گذشته عملكرد قابل قبولي داشته و كارنامه نسبتا موفقي از خود برجاي گذاشته است. با اين وجود انتقاداتي نيز به عملكرد ايشان وارد است كه نيازمند تلاش بيشتر ايشان و مجموعه همكاران در وزارت صنعت است.
94/7/29 - 09:02 - 2015-10-21 09:02:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
روحانی جلوی بی تدبیری تیم اقتصادی را بگیرد
اقتصاد اقتصاد کلان و بودجه - صادقی دولت تلاش زیادی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم کرده است که غیرقابل کتمان است چهره های اقتصادی دولت نیز دارای سابقه و دانش مناسبی در زمینه علم اقتصاد هستند به گزارش سایت خبری تحلیلی 9 صبح به نقل از آرمان در خیابان بهشتی از هاشمی از او می پرسمهشدار مستخدمین حسینی به تیم اقتصادی روحانی |اخبار ایران و جهان
هشدار مستخدمین حسینی به تیم اقتصادی روحانی معاون وزیر اسبق اقتصاد می گوید دولت اشتباهی فکر می کند تورم را آگاهانه کم کرده در حالی که با به تعطیلی کشاندن فعالیتهای بنگاهی و اقتصادی تورم را پایین آورده و این خطرناک است کد خبر ۵۴۰۸۴۶ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۰ - 20 Octobeبسته اقتصادی روحانی بورس را ترکاند |اخبار ایران و جهان
بسته اقتصادی روحانی بورس را ترکاند ینکه اوضاع و احوال بورس تا این حد آشفته می شود ناشی از عواملی است که می بایست بلافاصله شناسایی شوند تکنیکالیستها معتقدند روند شاخص باید در نقطه ای شکسته شود در حالی که تحلیل تکنیکال به پاشنه آشیل بازار تبدیل شده است کد خبر ۵۴۰۵۶۲ تاریخ انتشابسته اقتصادی روحانی بورس را ترکاند
بسته اقتصادی روحانی بورس را ترکاندتاریخ انتشار دوشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۵۸ اینکه اوضاع و احوال بورس تا این حد آشفته می شود ناشی از عواملی است که می بایست بلافاصله شناسایی شوند تکنیکالیستها معتقدند روند شاخص باید در نقطه ای شکسته شود در حالی که تحلیل تکنیکال به پاشنه آشبسته روحانی انتظارات فعالان اقتصادی را برآورده نکرد
تراز عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه برنامه اعلام شده برای خروج از رکود کامل و جامع نیست گفت دیدگاه رئیس جمهور عدم افزایش نقدینگی است که این مغایر با هدف خروج از رکود است به گزارش تراز محمدرضا پورابراهیمی صحبتهای رئیس جمهور نکات خوبی داشت اما انتظارات فعالان اقتیم اقتصادی دولت خیال فعالان اقتصادی را راحت کرد
جلال پور عنوان کرد تیم اقتصادی دولت خیال فعالان اقتصادی را راحت کرد شناسهٔ خبر 2945060 - دوشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۵۸ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت خیال بخش خصوصی را بابت اجرای بسته رونق اقتصادی در نیمه دوم سال راحت کرد گچهار گروگان گیر بزرگ اقتصادی را بشناسید/ دولت روحانی با کدام چاه های اقتصادی روبروست؟
چهار گروگان گیر بزرگ اقتصادی را بشناسید دولت روحانی با کدام چاه های اقتصادی روبروست اقتصاد > اقتصاد کلان - یارانه های نقدی مسکن مهر و مطالبات معوق بانکی و بدهی 300 هزار میلیارد تومانی دولت به بخش های مختلف اقتصادی چهار گروگان گیر بزرگ اقتصادی در ایران هستند که دولطرح اقتصادی جدیددولت بخش تقاضا را تحریک نمیکند/ دولت برای حذف یارانهها باید تصمیم شجاعانه بگیرد
طرح اقتصادی جدیددولت بخش تقاضا را تحریک نمیکند دولت برای حذف یارانهها باید تصمیم شجاعانه بگیرد اقتصاد > اقتصاد کلان - یک کارشناس بانکی تاکید کرد در شرایط کنونی دولت باید تصمیم شجاعانهتری بگیرد و سعی کند از هزینههای جاری و به خصوص یارانههای نقدی بکاهد و این هزآغاز نشست خبری تیم اقتصادی دولت
آغاز نشست خبری تیم اقتصادی دولت نشست مشترک خبری تیم اقتصادی دولت با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی در محل نهاد ریاست جمهوری آغاز شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نشست خبری مشترک تیم اقتصادی دولت آغاز شده است و بصورتپرونده ای برای سیاست های اقتصادی روحانی / دولتی که برای تورم و رکود برنامه داشت
پرونده ای برای سیاست های اقتصادی روحانی دولتی که برای تورم و رکود برنامه داشت اقتصاد > اقتصاد کلان - دولت یازدهم را باید یکی از رکودداران تدوین بسته های سیاستی در حوزه اقتصاد دانست تیم اقتصادی این دولت طی بیش از 750 روزی که از عمرش می گذرد حداقل سه بسته در حوزه ها-
اقتصادی
پربازدیدترینها