تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836730422




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امروز همه بايد عاشورايي باشيم


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امروز همه بايد عاشورايي باشيم
نویسنده : عباس حاجي‌نجاري 


 در ميان نهضت‌ها و قيام‌هاي تاريخي، قيام امام حسين(ع) در محرم سال 61 هجري قمري يگانه حماسه‏اي است كه تاريخ را متحوّل و مرزهاي حق و باطل را روشن كرده است. اين نهضت در زمانه‏اي آغاز شد كه آموزه‌ها و تعاليم اسلامي وارونه معرفي مي‏شد و جامعه ديني در مسير انحراف از اهداف و زيرسازهاي خود گرفتار آمده بود و به تدريج به دوره‏ جاهليّت پيشين سوق داده مي‏شد و با اشرافي‌گري و تجمل‌خواهي از آرمان خود فاصله مي‏گرفت و زمينه را براي حكومت ناصالحان و منافقان كه در قيافه‏ مسلماني درآمده بودند، فراهم مي‏آورد. در چنان شرايطي، حسين بن علي(ع)، با امتناع از بيعت با يزيد و عزيمت به سوي كوفه و كربلا، به قصد انجام امر به معروف و نهي از منكر و بيدار ساختن مردم، نهضتي برپا كرد و در اين راه، تا پاي جان ايستاد و به قيمت شهادت و اسارت ذريه رسول‌الله (ص) به «تكليف الهي» خود عمل كرد. قيام امام هرچند در زمان و مكاني محدود انجام شد، اما شعاع تأثير‌گذاري آن دنياي اسلام را فرا گرفت و به نمادي آرماني براي آزاديخواهان حقيقت‌طلب تبديل و معيار عزت و سعادتمندي شد.
نهضت حسيني آيينه تمام‌نماي ارزش‌هاي انساني و اوج ايثار، حماسه، جهاد، مبارزه، اشتياق معنوي و عبادت را به نمايش مي‌گذارد. از اين رو مطرح كردن عاشورا و ترسيم چهره راستين كربلا به معني توجه دادن مردم به آشناترين و صادق‌ترين چهره حركت توحيدي، كامل‌ترين سرمشق و عالي‌ترين حماسه در هر عصر و به ويژه عصر حاضر مي‌باشد. در مجموعه نهضت عاشورا آموزه‌هاي زيادي است كه هر فراز آن مي‏تواند چراغي فراروي نخبگان امروز باشد. در ميان اهداف والاي نهضت امام حسين چهار هدف را مي‌توان به عنوان اهداف اصلي نهضت برشمرد:
1ـ انجام وظيفه و اداي تكليف؛ سيره پيامبر اكرم (ص) و ائمه معصومين (ع)، در شرايط مختلف اجتماعي بيانگر اين حقيقت است كه آنان طبق تكليف عمل مي‌كردند. حادثه عاشورا نيز يكي از جلوه‌هاي عمل به تكليف بود. امام حسين (ع)، شخصيتي بودكه به مقام عبوديت و بندگي خدا رسيده است و افتخار خود را اطاعت از او مي‌داند، پس جز انجام تكليف و دستيابي به رضايت خداوند، به چيز ديگري نمي‌انديشد و همه برنامه‌هاي زندگي‌اش را بر اين اساس سامان مي‌بخشد.
2ـ عزت‌مداري و زندگي سعادتمندانه؛ امام حسين (ع) در جريان كربلا، با اقدام شجاعانه خويش، درس بزرگ آزادانديشي و عزت‌طلبي را به ديگران آموخت و ويژگي‌هاي زندگي سعادتمندانه را هم در سخنان خود در طول مسير بيان كرد و هم در عمل نشان داد و اين پيام افتخارآميز را در جهان به نام خود ثبت كرد.
3ـ تشكيل حكومت ديني؛ از وظايف رهبران الهي، تشكيل حكومتي است كه بر پايه آيين آسماني شكل گيرد و هدفش شكوفايي استعدادهاي انساني و بالندگي دين و ارزش‌هاي آن باشد و قيام اباعبدالله الحسين(ع) هم ريشه در نهضت‌هاي اصلاحي انبيا داشت و او وارث خط صلاح و اصلاح پيامبران بود و در اين راه جان داد تا مفاسد برچيده شود. امام حسين (ع) درباره شايستگي خود به اين امر به سپاه حر مي‌فرمايد: «ما اهل بيت پيامبر، به ولايت و رهبري، از اين مدعيان نالايق و عاملان جور و تجاوز، شايسته‌تريم.». اما فراتر از اين حق الهي، آنچه كه براي امام اهميت بيشتري داشت جلوگيري از ادامه مظالمي بود كه به نام حكومت اسلامي بر جهان اسلام در آن زمان رواداشته مي‌شد. به همين دليل امام (ع) در جاي ديگر نيز حركت و قيام خود را نه براساس نزاع قدرت با مستبد پليدي چون يزيد يا دنياطلباني چون آل ابوسفيان مي‌داند، بلكه براي آشكار ساختن «معارف دين» و «اظهار اصلاح» در شهرها و امنيت يافتن مظلومان و عمل به فرايض ديني و سنن و احكام الهي دانسته است.
4ـ احياي فريضه امر به معروف و نهي از منكر؛ عصاره‏ حركت امام را بايد در احياي دو اصل امر به معروف و نهي از منكر دانست. اين مهم هم به طور صريح يا به صورت ضمني در سخنان، نامه‌ها و محاورات امام (ع) آمده است و اين گوياي اهميّت و جايگاه ويژه‏ آن در نهضت عاشوراست. انحراف اسلام از مسير اصلي ـ تحريف و بدعت‌گذاري ـ عدم اجراي قوانين الهي، دلبستگي‏هاي دنيوي عوام و تفاخر و تكاثر خواص و دهها مورد از اين قبيل موجب شده بود كه احياي اين دو فريضه ضرورتي اجتناب‏ناپذير بيابد. امام در مقابل ذهنيت برخي كه استنكاف از بيعت با يزيد را عامل حركت امام مي‏انگاشتند، با صراحت اعلام مي‏كنند:
اگر ايشان از تقاضاي بيعت من صرف‌نظر كنند باز هم آرام نمي‏نشينم، زيرا اختلاف من با دستگاه خلافت تنها بر سر بيعت با يزيد نيست كه با سكوت آنان من نيز سكوت كنم، بلكه وجود يزيد و خاندان وي موجب ظلم و شيوع فساد و تغيير در احكام است و اين وظيفه‏ من است كه در راه اصلاح اين مفاسد با امر به معروف و نهي از منكر به‌پاخيزم. امر به معروف و نهي از منكر علت‌العلل قيام مقدس كربلاست و اين به دليل جايگاه رفيع اين عنصر در حركت تاريخي امام حسين (ع) و نقش بنيادين آن در به ثمر نشستن آن جهاد مقدس است.
 اما در ميان حركت‌ها و نهضت‌هاي آزاديبخش پس از ظهور اسلام، نهضت انقلاب اسلامي به رهبري حضرت امام خميني(ره)‌ را مي‌توان نزديك‌ترين و هم‌جهت‌ترين نهضت‌ها با نهضت عاشورا دانست كه هم مسير حركت و هم اهدافش منطبق با نهضت عاشورا بود. امام خميني بارها فرمود: «ما هرچه داريم از محرم است» يا اينكه «محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه داشته است» يا «با ذكر مصائب اهل بيت اين مذهب تا حالا زنده مانده است»‌ در اين مسير مهم‌ترين هنر حضرت امام در بهره‌وري شايسته از عاشورا، تعويض نگاه مردم بود؛ كاري كه حضرت امام موفق به آن شد اين بود كه توجه مردم را بيشتر به فلسفه قيام جلب كرد تا خود حادثه، از قيام امام حسين(ع) و حماسه‌هاي عاشورا مشعلي براي حركت و زندگي مردم ساخت و اين حماسه را در متن زندگي سياسي اجتماعي مردم وارد نمود و از آن به عنوان الگويي براي نجات انسان‌ها از چنگال جنود شيطان الهام گرفت و آن را پشتوانه حركت و قيام عمومي ساخت. اين نگرش چنان تأثير شگرفي نهاد كه انسان‌هاي ذليل، ترسو، ظلم‌پذير، بي‌اراده و فروخفته در غفلت‌هاي فراوان را به انسان‌هاي استوار با شهامت، ستم‌گريز و خودباور تبديل ساخت و فرهنگ حسيني را در بطن اجتماع وارد ساخت و نظامي به ظاهر محكم و استوار را سرنگون نمود و تشكيلاتي ديگر به جاي آن بنيان نهاد و به مردم آموخت عاشورا فقط براي گريستن نيست بلكه اين گريه‌ها و مويه‌ها فلسفه دارد.
و اين گونه بود كه حركت انقلاب اسلامي مبتني بر نهضت عاشورا نهادينه شد و با اتكا به همان مؤلفه‌هاي عاشورايي چون ايثار و ازخودگذشتگي، مبارزه با نظام طاغوت و پس از آن مبارزه با استكبار جهاني را مشعل راه خود ساخت و با هدف‌گذاري براي تشكيل نظام اسلامي، منشأ تحولاتي نوين در جهان معاصر به رغم گذر از 14 قرن از ظهور اسلام شد. امام خميني با اقتدا به امام حسين(ع) در مقابل حكومت جابر همه مصايب را تحمّل نمود و با ايستادگي و سازش‌ناپذيري خود مشروعيت اجتماعي و سياسي نظام شاهنشاهي را براي اولين بار در تاريخ ايران زير سؤال برد و براي هميشه جور آن را از سر مردم كم كرد و آزادگي و ظلم‌ستيزي امام حسين(ع) در وجود امام خميني متجلي شد. آن روح قدسي مي‌گويد: «حضرت سيدالشهدا به همه آموخت كه در مقابل ظلم، در مقابل ستم، در مقابل حكومت جائر چه بايد كرد.»
مقام معظم رهبري حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در تعبيري زيبا از نهضت انقلاب اسلامي تأكيد نموده‌اند: «عنوان پيروزي خون بر شمشير را امام بزرگوار از ماه محرم استحصال كردند و مردم ايران نيز با پيروي از حسين‌بن‌علي(ع) از عاشورا درس گرفتند و سرانجام خون بر شمشير پيروز شد. حضرت امام به عنوان يك انسان حسيني و عاشورايي دنياي كفر و الحاد را به مبارزه طلبيد و همه شاهد بودند كه در عمل چه كرد و امروز همه ما بايد عاشورايي باشيم تا حركت دنيا به سمت صلاح برود و تسريع و زمينه ظهور ولي مطلق نيز فراهم شود. گويندگان و علماي دين بايد با شمشير حق ذوالفقار علوي و ولوي عاشورا در مقابل تبليغات خصمانه و خباثت‌آميز دشمن بايستند و با همت و فداكاري خود بار ديگر همان معجزه بزرگ را در برابر جناح كفر مطرح كنند.»



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن