واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۷:۳۸ب.ظ)
رئيس مجلس شوراي اسلامي: بايد امنيت پايدار را براي انرژي تامين کرد/ مردم در مسائل هسته اي ايستادگي از خود نشان دادند موج - رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر حفظ امنيت انرژي، ايجاد امنيت را در منطقه لازم دانست و گفت: ايجاد امنيت در منطقه بر اساس منافع ملي ماست و بر همين اساس جمهوري اسلامي امنيت پايدار را دنبال مي کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، در کنفرانس ملي نفت و نيرو گفت: اميدوارم گفت و گوهاي تکنيکي در حوزه انرژي مسير روشن تر و ثابت تري براي سرمايه گذاري ايجاد کند. ايران چون کشور نفتي و گازي به شمار مي رود، مهم سرمايه گذاري در اين بخش است که مورد توجه مسوولان قرار دارد.
وي افزود: مزيت اصلي صنايع به حوزه نفت و گاز مربوط مي شود، لذا طبيعي است در زمان تصميم گيري در مجلس بخش عمده اي از فکر نمايندگان اين باشد که صنايع نفت و گاز مورد حمايت قرار گيرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در دنيا هم صنايع نفت و گاز مورد توجه است، افزود: دو سري کشور داريم. نخست کشورهايي که نيازمند منابع نفتي و گازي هستند و دوم کشورهايي که منابع نفت و گاز ندارند.
دغدغه گروه اول اين است که چگونه مي توان از يک امنيت انرژي پايداري برخوردار شد و در برخي مسائل متوجه هستيم که کشورهاي اروپايي و غربي نگران مي شوند. دغدغه گروه دوم مثل کشور ما اين است که چگونه از انرژي بهتر در داخل استفاده کنيم و چگونه از منابع فروش انرژي در جهت توسعه کشور بهره ببريم.
لاريجاني با اشاره به اينکه در اردوگاه کشورهاي وارد کننده انرژي به دليل بحران هاي سياسي و امنيتي در منطقه دغدغه بسياري وجود دارد، اظهار کرد: شايد بعد از جنگ جهاني دوم منطقه تا اين حد شلوغ نبوده است، به طوري که اين روزها تقريبا همه کشورهاي منطقه درگير بحران هستند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اين بحران يک نابساماني امنيتي به وجود آورده است که بر روي امنيت انرژي سايه انداخته است. هم اکنون کشورهايي چون؛ ليبي، عراق و سوريه را مي بينيم که با جريان تروريست درگير هستند. تروريست هايي که امروز در منطقه ما حضور دارند مثل دو دهه قبل نيستند و اکنون چيزي که ما شنيده ايم داعش سي ميليارد صلاح دارد.
وي ادامه داد: روند جريان هاي تروريستي هم از نظر کمي و هم از نظر کيفي رشد جهشي داشته است، به طوري که امروز نه تنها در شرق ما يعني افغانستان و پاکستان حضور دارند، بلکه عراق، ليبي، سوريه، شمال آفريقا را هم به سيطره خود در آورده اند ضمن اينکه هزاران نفر از کشورهاي اروپايي به آنها اضافه شده ا ند و کمک هاي وسيعي شامل حال تروريست ها مي شود.
لاريجاني ادامه داد: با توافق هاي کاغذي نمي توان نا امني ها را از ميان برد و امنيت انرژي ايجاد کرد، البته اگر در حوزه بين الملل حرکتي جمعي صورت گيرد اين نا امني از ميان خواهد رفت.
وي با بيان اينکه سياست جمهوري اسلامي ايران ايجاد امنيت پايدار در منطقه است، گفت: ايجاد امنيت انرژي به نفت ما و منافع ملي ماست؛ چرا که اگر منطقه دچار آشوب شود تعاملات ما با کشورهاي ديگر دچار خدشه مي شود، به همين دليل بود که بعد از درخواست دولت عراق به کمک آنها شتافتيم.
وي ايران را داراي سابقه تمدني چند هزار ساله د انست و ادامه داد: مردم ايران در تمام اين سال ها فراز و فرودهاي زيادي را تحمل کرده اند، اما؛ به دليل فرهنگ خود حتي مغول ها را در خود هضم کردند به طوري که بسياري از رهبران مغول مسلمان شدند و به جنگ خليفه بغداد شتافتند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به شعار امام حسين (ع) با اين مضمون که مردن در عزت بالاتر از اينست که انسان زندگي خود را در ذلت ادامه دهد، اظهار کرد: بعد از 1400 سال امروز در هر گوشه ايران مردم به پاسداشت اين غيرت ديني سوگواري مي کنند که اين سوگواري کاملا مردمي است و نه دولتي، يعني اين شعار در فرهنگ ايراني نهادينه شده است که در مقابل فشار و تجاوز ايرانيان ايستادگي مي کنند و مخصوصا بعد از پيروزي انقلاب پايداري مردم بيشتر شد که جلوه اي از آن در جنگ نمايان بود.
رئيس مجلس با اشاره به ا ينکه در جنگ تحميلي عليرغم اينکه حدود 200 هزار نفر از مردمان کشورمان به شهادت رسيدند، خاطرنشان کرد: دو سال ماجراجويي در حوزه هسته اي ادامه داشت اما مردم صبوري کردند و به ايستادگي خود ادامه دادند که اکنون توانستند جواب بگيرند و اين به دليل فرهنگي است که مردم ايران پيدا کرده اند و بر اساس همين فرهنگ است که کشورمان از يک امنيت پايدار برخوردار است که اين امنيت تاثيراتي براي منطقه نيز دارد.
لاريجاني کشورهاي صاحب انرژي را که عمدتا در منطقه ما هستند مضطرب دانست و گفت: آنها بيشتر نگاه توسعه کوتاه مدت را مورد توجه دارند و يک توسعه پايدار را که پيشرفت جهشي شامل شود مشاهده نمي کنيم، ما نيز هنوز بودجه مان به نفت وابسته است هرچند که در سال هاي اخير اين وابستگي کم شده است و وضعيتي بهتر نسبت به کشورهاي ديگر داريم.
وي با اشاره به نيروهاي متخصص و فراگيري که در کشور حضور دارند، گفت: در سال هاي اخير اتکا به جنبه فني در کشور بيشتر شده است و شرکت ها تسلط تکنولوژيک قابل قبولي پيدا کرده اند، پس از ماجراي طولاني هسته اي که مي شد خيلي زودتر آنرا حل کرد، مجبور شديم به دليل مسايل بين المللي زمان را سپري کنيم.
رئيس مجلس با اشاره به شرايط پس از تحريم گفت: هم اکنون شرايط تازه است و کشورها علاقه مند همکاري با ايران هستند و بايد روشن تر سياست هاي ايران را بدانند؛ به خصوص اينکه رويکرد ما نسبت به دولت قبل نيز متفاوت تر شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]