واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۵۱ب.ظ)
در سال جاري؛ پيش بيني توليد 150 هزار تن وش پنبه موج - رئيس گروه پنبه معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي پيش بيني کرد: امسال نزديک به 150 هزار تن وش پنبه در کشور توليد شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود حکيمي افزود: امسال نزديک به 70 هزار هکتار اراضي کشاورزي در 17 استان زير کشت پنبه رفته است.
وي با اشاره به بالا بودن مقدار ذخيره پنبه در جهان و افت قابل توجه قيمت اين محصول در سال گذشته اظهار داشت: با افزايش ذخيره جهاني پنبه، قيمت هر کيلوگرم پنبه از 210 سنت به 165 سنت رسيده است.
حکيمي خاطر نشان کرد که در سال 1980 ميانگين قيمت هر کيلوگرم پنبه در بازار جهاني 205 سنت بود و اين قيمت با گذشت چند دهه و به رغم روند افزايشي هزينههاي توليد، در سال 2014 به 165 سنت رسيده که عمدتاً نتيجه دامپينگ توسط برخي کشورهاي بزرگ توليد کننده پنبه است.
وي برضرورت حمايت دولت از کشت اين محصول تاکيد کرد و گفت: در کشورهاي بزرگ و تاثيرگذار توليد پنبه مانند آمريکا و چين که يک دوم پنبه دنيا را در اختيار دارند به طور ميانگين براي هر کيلو گرم پنبه، 50 سنت يارانه پرداخت ميکنند که موجب قيمت شکني مي شود، از اين رو حمايت دولت در سالهاي اوليه اجراي برنامه 10 ساله پنبه براي جبران دامپينگ ضروري است.
وي با تاکيد بر بازرگاني آزاد پنبه و پايداري توليد افزود: بازرگاني داخلي متأثر از بازرگاني جهاني است و از سوي ديگر طي سالهاي گذشته براي مساعدت به صنعت نساجي، تعرفه واردات پنبه به طور مؤثر به کارگرفته نشد.
وي ميانگين مصرف پنبه کارخانجات نساجي را طي پنج سال اخير حدود 100 هزار تن عنوان کرد.
حکيمي افزايش هزينههاي توليد و محدوديت منابع آبي را از ديگر مسائل تاثيرگذار در توليد پنبه عنوان و با اشاره به بهبود قيمت تضميني وش پنبه طي دو سال گذشته اذعان داشت: افزايش قيمت تضميني پنبه، عقب ماندگي که طي يک دوره 30 ساله به پنبه تحميل شده را تا حدي اصلاح کرده است.
حکيمي يادآور شد: در سال جاري قيمت تضميني هر کيلوگرم وش 2550 تومان تعيين شده و از شروع فصل برداشت در کنار خريد معمول، بيش از 700 تن خريد تضميني وش پنبه انجام گرفته و تاکنون نقش موثري نيز در بازار ايفا کرده است.
وي در مورد کشت نشايي پنبه نيز گفت: در کشت نشايي پنبه دستيابي به دو هدف «کاهش مصرف آب و کاهش طول دوره رشد در زمين اصلي» دنبال مي شود.
رئيس گروه پنبه معاونت امور زراعت افزود: علاوه بر موارد مذکور، در اين روش براي برخي محصولات مزايايي از جمله صرفه جويي در مصرف بذر و کاهش مصرف سموم کشاورزي، دستيابي به تراکم مناسب، حفاظت بهتر از گياه در مقابله با خسارات ناشي از آفات ابتداي دوره رشد، جلوگيري از خسارات ناشي از سرماهاي بهاره و پاييزه مطرح است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]