تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به چیزی [نافرمانی خدا] که برآن جرات یافته اید بنگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835582435




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه جنگ فتاوا بر انتخابات پارلمانی مصر |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سایه جنگ فتاوا بر انتخابات پارلمانی مصر
"جنگ فتاوا" عنوانی است که روزنامه العرب، چاپ لندن اعتقاد دارد بر سایه انتخابات پارلمانی مصر سایه انداخته با این امید که شاید رونقی به انتخابات سرد و بی رنگ و بوی سرزمین فراعنه بدهد. انتخاباتی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان در حقیقت رفراندومی برای "نه" یا "آری" گفتن به نامزدهای طرفدار عبدالفتح السیسی، رئیس جمهوری مصر است.
کد خبر: ۵۴۰۸۶۷
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴ - 20 October 2015


دیپلماسی ایرانی نوشت: "جنگ فتاوا" عنوانی است که روزنامه العرب، چاپ لندن اعتقاد دارد بر سایه انتخابات پارلمانی مصر سایه انداخته با این امید که شاید رونقی به انتخابات سرد و بی رنگ و بوی سرزمین فراعنه بدهد. انتخاباتی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان در حقیقت رفراندومی برای "نه" یا "آری" گفتن به نامزدهای طرفدار عبدالفتح السیسی، رئیس جمهوری مصر است.


بسیاری از طرفداران رئیس جمهوری مصر حضور در این انتخابات را واجبی شرعی می دانند در حالی که مخالفان عبدالفتاح السیسی حضور در انتخابات را "گناهی نابخشودنی" اعلام کرده اند. انتخاباتی که فقط طرفداران سیسی امکان نامزد شدن پیدا کرده اند و جلوی نامزدی بسیاری از مخالفان او گرفته شده است.  


انتخابات مجلس آخرین بخش از نقشه سیاسی ای است که عبدالفتاح السیسی زمانی که هنوز فرمانده ارتش بود و بیانیه عزل محمد مرسی، رئیس جمهوری وابسته به اخوان المسلمین مصر بعد از بروز ناآرامی های اواخر ژوئن 2013 را می خواند، وعده آن را داده بود.


بعد از حمله شدید امنیتی ای که حکومت جدید مصر علیه اخوان المسلمین و جریان های اسلام گرای تندرو به راه انداخت بسیاری از مصری ها امید داشتند حاکمیت جدید تغییر موضع بدهد و حداقل نرمشی در مواضع خود در قبال برگزاری انتخابات مجلس از خود نشان بدهد. در عین حال انتظار داشتند که خلط خطابه های سیاسی با وعظ های دینی بسیاری از فقرای حاشیه نشین را به سمت صندوق های رای بکشاند و رونقی به انتخابات بدهد. اما به نظر می رسد که انتخابات جدید پارلمانی که با استقبال چندانی از سوی مردم مواجه نشده و حتی برخی منابع می گویند تنها با سه درصد استقبال رای دهندگان مواجه شده است، فصل جدیدی از درگیری های سیاسی – دینی به وجود آورد. پارلمانی که انتظار می رود از صلاحیت های گسترده ای برخوردار باشد اما به طور یکپارچه زیر سایه عبدالفتاح السیسی تشکیل شود.


بسیاری از چهره های دینی طرفدارار حکومت در ساعات پایانی آغاز رای گیری فتاواهایی صادر کردند و بر لزوم شرکت پررنگ در انتخابات تاکید کردند. در حالی که برخی دیگر که متمایل به جماعت اخوان المسلمین هستند بر این اعتقادند که مشارکت در این انتخابات از لحاظ شرعی جایز نیست.


این در حالی است که دار الفتوای مصر با صدور بیانیه ای فتواهایی که دعوت به تحریم انتخابات کردند را محکوم کرد. شوقی علام یکی از مفتیان مصری فتواهای صادر شده از سوی طرفداران تحریم انتخابات را سیاسی دانست و گفت: «آنها می خواهند از متون و احکام دینی برای اغراض و اهداف خاص سیاسی جماعتی خاص که نمی خواهند خیر و ثبات بر مصر حاکم شود، بهره برداری کنند.»


خالد خلیف، یکی از علمای الازهر و عضو جبهه علمای «جمعیت شرعی» وابسته به جماعت اخوان المسلمین نخستین کسی بود که با صدور فتوایی علیه انتخابات جنگ فتواها را شعله ور کرد. او در بیانیه ای که در همین رابطه منتشر کرد، یادآور شد هر کس در انتخابات شرکت کند "غصب حکومت را به رسمیت شناخته و به جمع صفوف ستمگران پیوسته و این حرام است. در حالی که اجرای این انتخابات فعلی حرام است."


اوضاع زمانی پیچیده تر شد که شیخ عبدالله النجار، عضو مجمع پژوهش های اسلامی فتوایی جنجالی صادر کرد و گفت: «انتخاب نمایندگان پارلمان واجب شرعی است که وجوب آن کمتر از نماز نیست و هر کس به این واجب عمل نکند گویی نماز واجب خود را ترک کرده است.»


ناظران بر این اعتقادند که از انقلاب 25 ژانویه 2011 استفاده از فتاواهای سیاسی در مصر باعث ایجاد تقسیم بندی های ایدئولوژیک شده است. از آن زمان تا کنون مصری ها دائما از فتواهای دینی برای اهداف سیاسی خود استفاده کرده اند. به مجرد این که فتوایی صادر می شود ده ها فتوا در رد آن صادر می شود که همگی رنگ و بوی سیاسی دارند.


طرفداران حکومت عبدالفتاح السیسی جماعت اخوان المسلمین را متهم می کنند که از همه راه ها برای تخریب انتخابات استفاده می کند و تلاش دارد بر اراده رای دهندگان حتی اگر به حساب دینی نوشته شود، تاثیر بگذارد.


مدحت الزاهد، دبیر اجرایی حزب پیمان سوسیالیست ملی و عضو شورای ریاست جریان دموکراتیک در این باره گفت: «فتواهای دینی تنها به سود جریان های تندرو و افراط گرایی است، این که صفت حلال و حرام به فعالیت های سیاسی بدهیم ورود به آزادی های فردی است و آن چه اکنون در جریان است بازی با آتش است که در آخر به تکفیر می انجامد.»


وی همچنین می گوید: «فتواهایی از این دست تفاوت چندانی با فتواهایی که در زمان حسنی مبارک، رئیس جمهوری اسبق صادر می شد، ندارد که می گفتند مشارکت در انتخابات گناهی بزرگ و نابخشودنی است و خروج از آموزه های دینی محسوب می شود و انتخابات مفسده ای بزرگ است. ادامه جنگ های کلامی باعث از بین رفتن اعتماد مردم به رجال دینی و سیاسی می شود.»












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن