واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا شاخص بورس صعودی شد؟/ بازار چشم انتظار کاهش نرخ سود بانکی
وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید با توجه به اینکه به زودی تحریمها نیز در عمل لغو خواهد شد، بنابراین انتظار رونق را در بخش واقعی اقتصاد داریم و اگر این بخش رونق یابد به تبع آن بازار سرمایه نیز از رشد مناسبی برخوردار خواهد شد.
به گزارش نامه نیوز، در حالی که روند حرکتی شاخص بورس در ماه های اخیر نگرانی های زیادی را در میان فعالان بازار ایجاد کرده بود هفته گذشته حجت الاسلام حسن روحانی اعلام کرد بورس مشکلاتی دارد و باید مشکلات را حل و فصل کنیم، البته همه بورس دست دولت نیست، اصلاً کلاً در اختیار دولت نیست اما دولت میتواند به بورس کمک کند و این کمک را خواهد کرد.
وی تاکید کرد آینده بورس، آینده خوبی خواهد بود، البته امسال فراز و نشیب زیاد و مشکلاتی داشته است ولی ما باید از این فضا عبور کنیم و برای شرایط امروز و ماههای آینده یک اقداماتی انجام دهیم. این اظهارات رئیس جمهور و رونمایی دولت از بسته جدید خروج اقتصاد از رکود منجر شد روند حرکتی شاخص تغییر کرده و شاخص کل به کانال 62 هزار واحد بازگردد. اما در همین رابطه بسیاری از کارشناسان معتقدند صعودی شدن شاخص کل بورس در روزهای اخیر تحت تاثیر فضای روانی حاکم بر بازار است و این احتمال وجود دارد این فضا شکننده باشد. این در شرایطی است که اتحادیه اروپا از یکشنبه هفته جاری لغو تحریم های اقتصادی علیه ایران را تصویب کرده است و همین موضوع نیز می تواند بر بازار سرمایه تاثیرگذار باشد. علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این رابطه گفته است با توجه به اینکه به زودی تحریمها نیز در عمل لغو خواهد شد، بنابراین انتظار رونق را در بخش واقعی اقتصاد داریم و اگر این بخش رونق یابد به تبع آن بازار سرمایه نیز از رشد مناسبی برخوردار خواهد شد. با توجه به اینکه اتفاقات در بخش واقعی اقتصاد در حال رخ دادن است، به نظر می رسد باید منتظر رشد مناسب بازار سرمایه طی ماههای آینده بود. اگرچه مسئولان دولتی از رشد پایدار بورس در ماه هایآینده خبر می دهند اما کارشناسان اقتصادی معتقدند بازار سرمایه با مشکلات اساسی مواجه است و تا زمانی که این مشکلات برطرف نشود نمی توان به آینده بازار امیدوار بود. به اعتقاد کارشناسان آنچه باعث موفقیت بورس می شود و رئیس جمهور هم به ان اشاره کرده، مهار تورم و کاهش سود بانکی است. هم اکنون آنچه بر ضد بورس عمل می کند، سود بانکی است و تا زمانی که نرخ بازدهی در بازار پولی از بازار سرمایه بیشتر باشد، نمی شود سرمایه گذاری را توسعه داد. به اعتقاد کارشناسان کار امروز بانک ها در تعارض با تولید است و اکثر قراردادهای آنها مشارکت نیست. وقتی بانک ها با نرخ 24 درصد به سپرده داران سود می دهند چه کسی به دنبال تولید می رود و اصلا چرا باید برود. در این شرایط که بسیاری از کارشناسان از نرخ بالای سود بانکی انتقاد کرده و آن را عاملی برای ایجاد رکود در بازار سرمایه عنوان می کنند باید دید سرانجام شورای پول و اعتبار نرخ سود بانکی را کاهش خواهد داد یا مسئولان اقتصادی دولت به منظور حل مشکل بازار سرمایه مسیرهای دیگری را تدوین می کنند.
۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]