واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل آموزش و پرورش لرستان معلم باید فکر کردن ، حل مسئله و مهارت زندگی را به دانش آموزان بیاموزد مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در بازدیدسرزده از چند آموزشگاه شهرستان خرم آبادبا اشاره به لزوم نگاه جامع مدیران به تعلیم و تربیت گفت : آموزش و پرورش باید جامعیت داشته باشد و تمامی زندگی دانش آموزان را دربرگیرد.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۸ مهر ساعت 07:24
به گزارش پانا از لرستان،کریمی فر افزود : در جهانی که فناوری در آن شتابان تغییر می کند و دانش به نحو روزافزون تولید می شود، آموزش و پرورش باید بیش از مجموعه ای خاص از اطلاعات را تعلیم دهدو به بسط و شکوفایی قابلیتهای دانش آموزان بپردازد
وی خاطر نشان کرد : برای این که یادگیری و آموزش در زندگی دانش آموزان ارزش معناداری داشته باشد. نه فقط باید در فرایند رسمی یادگیری، یاددهی، یادگیری مهارتها به صورت معمول ، صورت گیرد بلکه فراتر از آن، باید به تشکیل شخصیت آنان و شکل دادن به ارزش های انسانی مرتبط گردد.
کریمی فر ادامه داد : آموزش و پرورش باید تاکید خود را بر تفکر نقاد، ارتباط و حل مسئله معطوف سازد و صرفا به انتقال دانش و معرفت بسنده نکند؛ بلکه دانش آموزان را مهیای برخورد با مسائل جدید کند.
وی در ادامه به جهانی شدن علم در دنیای امروز اشاره کرد و گفت : آموزش و پرورش باید مهیای پرورش شهروند جهانی باشد؛ شهروندان آینده نه تنها باید از تاریخ، فرهنگ و زبان خویش آگاه باشند، بلکه برای کار در جامعه جهانی، نیازمند دانش وسیع درباره تنوع فرهنگ ها و مردم هستند.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در ادامه به نگاه علمی و برنامه محور مدیران تاکید کرد و گفت : مدیر باید برای ارتقای مسائل آموزشی و پرورشی برنامه مدون و علمی داشته باشد تا بتواند شاخص های کمی و کیفی را در مدارس ارتقاء دهد . وی تاکید کرد : مبنای کار مدیران آموزشی باید ارتقای کیفیت آموزش باشد و با نگاه علمی و برنامه محور به دنبال رشد دانش آموزان در المپیادها ،جشنواره های علمی و پژوهشی باشند . کریمی فردر ادامه به ساماندهی کمکهای مردمی در مدارس خاص اشاره کرد و گفت : باید کمکهای مردمی در راستای ارتقای کیفیت آموزش و پرورش هزینه شوند و کلاس های فوق برنامه با اولویت تشکیل در آموزشگاه برنامه ریزی و مدیریت شوند .وی تاکید کرد : کشاندن دانش آموزان به آموزشگاههای علمی و آزاد به بهانه کلاس تقویتی کاری غیر قانونی است و مدیران باید این موضوع را به دقت مورد بررسی قرار دهند .
کریمی فر در ادامه ارتقاء میانگین نمرات نهایی دانش آموزان و ارتقا جایگاه لرستان در کنکور سراسری را دو راهبرد اصلی در آموزش و پرورش نامید و گفت : فضای مدارس و آهنگ مدیران باید حرکت در راستای کیفیت بخشی به آموزش و اعتلای دانش آموزان در مبانی تربیتی باشد .
وی در ادامه ساختار مدارس را فراتر از گذشته اعلام کرد و گفت : اشباع اطلاعاتی جوامع امروزی که تحت سیطره رسانه ها قراردارند، ضرورت تلاش و تکاپوی علمی و فرهنگی را در مدارس دو چندان کرده است زیرا مدارس تنها تولید کننده و یا انتقال دهنده اطلاعات نیستند، بلکه باید یاد بگیرند که چگونه از ارزش آموزشی اطلاعات پیرامون خود بهره برداری نمایند و چگونه توانایی تمایز قائل شدن میان انبوه منابع اطلاعاتی را که هر روز دانش آموزان در معرض آن قرارمی گیرند در آنان ایجاد نمایند.
کریمی فر هوشمند سازی مدارس و توسعه آزمایشگاهها را ضرورتی اجتناب ناپذیر خواندو گفت : مدیران مدارس با بهره گیری از تمام ظرفیت ها باید این امکان را در مدرسه ایجاد کنند که دانش آموزان از نوین ترین شیوه های آموزش بهره بگیرند .
وی در ادامه به ارتباط عاطفی معلم با دانش آموزان اشاره کرد و گفت : مدارس خلاقیت و کارگروهی را در تمام سطوح رشد می دهند و معلمان به دانش آموزان کمک می کنند که دانش آموزان اطلاعات را به دانش، دانش را به خرد، اطلاعات را به شناخت و شناخت را به عمل تبدیل کنند .،لذا بدون ارتباط عاطفی و صمیمانه معلم با دانش آموزان و درک متقابل امکان باروری تفکر خلاق در دانش آموزان وچود ندارد . وی در ادامه بر پروژه محوری در تدریس تاکید کرد و گفت : آموزشی که دانش آموزان دریافت می کنند، بایستی هم دانش و هم خلاقیت آنها را رشد دهد زیرا مدرسه باید دانش آموزان را برای تفکر، استدلال، تصمیم گیری و کارهایی از این قبیل توانمند کند. کریمی فر در ادامه پای صحبتهای مدیران ،معلمان و دانش آموزان این مدارس نشست وبا نقطه نظرات و مشکلات آنان آشنا شد و دستور لازم را برای رفع مشکلات و تهیه ملزومات و امکانات مورد نیاز دادند . حضور مدیر کل آموزش و پرورش و همراهان وی در جمع دانش آموزان و عزاداری برای سید و سالار شهیدان از حواشی جالب این بازیدها بود که فضایی معنوی را بر حاضرین حکمفرما ساخت .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]