واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۳۱ب.ظ)
مديريت پسماندهاي ويژه بر عهده واحدهاي توليد کننده است موج- مديرکل حفاظت محيط زيست استان تهران گفت: وظيفه مديريت پسماندهاي ويژه چه صنعتي و چه پزشکي برعهده واحدهاي توليد کننده است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد هادي حيدرزاده در جلسه بررسي وضعيت فاضلاب شهرک صنعتي چرمشهر که در محل فرمانداري ورامين تشکيل شد افزود: فلسفه ايجاد شهرکهاي صنعتي، مديريت زيست محيطي واحدهاي صنعتي است تا مشکلات ناشي از فعاليت صنايع و آلودگي آنان کنترل شود نه اين که خود شهرک صنعتي به کانوني براي آلودگي محيط زيست تبديل شود.
وي افزود: طي سالهاي گذشته مدلهاي مختلفي براي مديريت شهرکهاي صنعتي امتحان شده، گاه دولت تصدي گري کرده و گاه متولي امور شده و اين نشان ميدهد که دولت هنوز به مدل بهينه اي براي تحقق اهداف ايجاد شهرکهاي صنعتي نرسيده است.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان تهران اظهارکرد: مشکل از آن جا آغاز ميشود که همه افراد از صنعتگران، نيروهاي خدماتي، دانشجويان و دانش آموزان همه چيز را از دولت انتظار دارند در صورتي که بخش خصوصي بايد مسئوليت اقدامات و فعاليت خود را بپذيرد.
وي تصريح کرد: در تمام دنيا هر شهروند توليد کننده،خدمات دهنده و گيرنده خدمات هزينههاي زيست محيطي را خودش پرداخت ميکند، حق بيمه، ماليات، آب، برق و گاز را حق دولت ميدانند ولي هيچ وقت در خصوص هزينههاي زيست محيطي سخني به ميان نميآورند و اين در حالي است که وقتي فرد تعهدي نسبت به توليد دارد بايد به مقررات زيست محيطي نيز پايبند باشد.
حيدرزاده افزود: مهمترين مشکل در بخش محيط زيست اين است که تاکنون ورود جدي به قوانين و مقررات زيست محيطي صورت نگرفته است، آلودگي محيط زيست حق مردم محسوب ميشود در حالي که بسياري از افراد هزينه زيست محيطي را تحميل و اجبار ميدانند.
وي با اشاره به تأکيد استاندار تهران در ساماندهي فاضلاب شهرک صنعتي چرمشهر ورامين گفت: به گفته استاندار تهران وضعيت فاضلاب اين شهرک صنعتي به هيچ عنوان زيبنده استان تهران نيست و بايد براي رفع آن چاره اي اساسي انديشيد.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان تهران تصريح کرد: تصفيه خانه اي که در دولت هشتم در اين شهرک صنعتي به بهره برداري رسيد جزو تصفيه خانههاي به روز آن دوران بود که به دليل عدم مديريت و ورودي فاضلاب خام در مدت اندکي از مدار بهره برداري خارج شد.
وي گفت: امروز تمامي واحدهاي صنعتي ملزم به ايجاد پيش تصفيه و دانه گير در خروجي فاضلاب خود شدهاند تا فاضلاب ورودي به تصفيه خانه از کيفيت بهتري برخوردار باشد.
حيدرزاده تصريح کرد: هم اکنون احياي شبکه تصفيه خانه شهرک صنعتي چرمشهر با اعتباري بالغ بر 5 ميليارد و 700 ميليون تومان در دست احداث است که با راه اندازي آن بخش عمده اي از مشکلات فاضلاب اين شهرک صنعتي برطرف ميشود.
وي گفت: اين حقيقتي است که بايد قدردان تلاش صنعتگراني بود که با وجود تحريمهاي موجود به کار خود ادامه دادند و اجازه ندادند که وضعيت توليد و بيکاري از اين نيز بدتر شود و جريان اشتغال تداوم داشته باشد ولي اين امر نميتواند نافي مسئوليت آنان در قبال محيط زيست باشد.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان تهران افزود: به شرکت سايپا در خصوص مشکلات زيست محيطي اخطار ميدهيم مي گويند فعلاً خودروي ما را نميخرند و نميتوانيم کاري کنيم که بايد گفت زماني که خودروي شما را با قيمت بسيار بالا ميخريدند وضعيت مالي مناسب شما به تشکيل تيمهاي ورزشي متعدد منجر شده بود چه اقدامي براي محيط زيست انجام داديد.
حيدرزاده گفت: حقيقت اين است که حوزه صنعت در زماني که مشکل اقتصادي نداشت نيز کاري براي محيط زيست انجام نداده است.
وي با اشاره به وجود 200 هزار مترمکعب فاضلاب جامد در شهرک صنعتي چرمشهر گفت: اين فاضلاب بايد از شهرک صنعتي چرمشهر منتقل شود، تمامي صنايع استان تهران که پسماند ويژه دارند آنها را به محل تخليه در ساوه و قزوين منتقل ميکنند و نبايد به بهانه نبود محل دفن پسماند در استان، آنها را در کوچه و خيابان رها کرد.
حيدرزاده گفت: هم اکنون چهار مرکز تبريز، ساوه، قزوين و اصفهان در کل کشور زبالههاي ويژه را پذيرا ميباشند.
وي با اشاره به فعاليت واحدهاي چرم غير مجاز در مناطقي از استان تهران گفت: تلاش ميشود با همکاري اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان از فعاليت واحدهاي غير مجاز چرم که بيمه، ماليات و هزينههاي زيست محيطي را پرداخت نميکنند جلوگيري شود تا واحدهاي شهرک صنعتي چرمشهر بتوانند در رقابت در بازار توليد بتوانند در اولويت قرار گيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]