واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۲۶ق.ظ)
انتقاد از برخي جريانهاي داخلي که مانع تحقق تأمين مسکن اقشار کم درآمد ميشوند موج - وزير راه و ترابري دولت اصلاحات از برخي جريانهاي داخلي که به دليل اهداف اقتصادي مانع تحقق تأمين مسکن براي اقشار کم درآمد و متوسط جامعه ميشوند انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، احمد خرم، وزير راه و ترابري دولت اصلاحات، در نشست کارگروه تخصصي مسکن و ساختمان براي تدوين برنامه ششم توسعه برگزار شد با انتقاد از جريانات سياسي و به ويژه اقتصادي که مانع از شکلگيري اهداف مسکن براي همه اقشار ميشوند گفت: جريانهاي اقتصادي داخل جامعه اجازه نميدهند تأمين مسکن و خانه براي اقشار کم درآمد و متوسط شکل بگيرد. تا زماني که مسکن حتي در روستاهاي ايران به عنوان کالاي سرمايهاي و نه مايحتاج زندگي به شمار ميآيد امکان تحقق مسکن براي اقشار کم درآمد ممکن نخواهد شد.
وزير راه و ترابري دولت اصلاحات با اشاره به تجربه موفق کشورهاي پيشرفته از جمله آمريکا براي تأمين مسکن و جلوگيري از احتکار آن گفت: تصويب قوانين و مقررات و شيوههاي درست انجام کار در آمريکا به شيوهاي است که دولت ۹۵ درصد ارزش زمين را به متقاضيان وام ميدهد اما در ايران بايد متقاضيان ۳۰ درصد آورده را تأمين کنند و ۷۰ درصد وام دريافت کنند که اکثر خانوادههاي ايراني از تأمين ۳۰ درصد سرمايه اوليه خريد مسکن عاجز هستند.
خرم با اشاره به تجربيات ناموفق ايران در زمينههاي اقتصادي به کارخانه فولاد مبارکه که خلاف نظرات مصوب و کارشناسي به جاي هرمزگان در اصفهان راهاندازي شد اشاره کرد و گفت: قرار بود صنايع سنگين در بخشهاي جنوبي کشور راهاندازي شود و مصوب شده بود فولاد مبارکه در سواحل مکران در استان هرمزگان راهاندازي شود اما احداث و بهرهبرداري از آن در اصفهان باعث تخريب محيطزيست اين استان شد.
وي با انتقاد از اين که سکونتگاههاي جنوبي ايران در حال حاضر خالي از سکنهاند و يا جمعيت کمي در آنها ساکن است، گفت: سکونتگاههاي جنوب ايران در حال حاضر جمعيت کمي دارند و همين مساله باعث شده که بيشتر جمعيت به شهرهاي مرکزي و کلانشهرها بيايند و اين شهرهاي مهم به شهرهاي ناکارآمد بدل شوند.
خرم فعاليت مجدد چابهار و جاسک را از تصميمات خوب اين دوره خواند و گفت: براي حل مشکلات مسکن بايد قوانين و مقرراتي تنظيم شوند تا به حل مشکلات منجر شوند به طور نمونه ميتواند قوانيني از اين دست که با افزايش وام براي خريد خانه همراه باشد و در عين حال مدت زماني کوتاه به افراد داد تا وام را پرداخت کنند به استانداردهاي بينالمللي نزديک شد.
خرم در ادامه گفت: سالانه به يک ميليون واحد مسکوني در کشور نياز داريم در حالي که در تهران در حال حاضر ۴۵۰ هزار واحد مسکوني خالي وجود دارد که معادل حدود نيمي از نياز يک سال کل کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]